Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Pihenj meg a hét közepén a tévé előtt!

Éjszakai hajsza - Viasat3, december 1. szerda, 21h

Egy hivatásos bérgyilkos (Liam Neeson), aki már azt fontolgatta, hogy visszavonul a szakmájától, kénytelen újra akcióba lendülni. És ez a bevetés keményebb és veszélyesebb lesz, mint eddig bármelyik munkája _ pedig nem is fizet érte senki. Most saját maga a megbízója. A célpontja nem más, mint egykori főnöke, a kegyetlen bandavezér, akinek azért kell meghalnia, hogy a bérgyilkos rég látott fia élhessen. És a profi hosszú idő után úgy érzi: most az érzelmeire kell hallgatnia. Még ha az az életébe kerül is.

 

Apollo 13 - Filmcafe, december 1. szerda, 21h

1970. április 11-én az Apollo 13 három fős legénysége nekivág a végtelen világűrnek. Küldetésük nem mindennapi: leszállni a Holdra. A kilövés simán megy, a mérnökökből, tudósokból és matematikusokból álló houstoni irányító központ felügyeli a repülést. Az űrhajó majdnem eléri a Holdat, amikor a következő üzenet érkezik 330 ezer kilométer messzeségből a Földre: "Houston, baj van." A három űrhajóst egy hibás alkatrész miatt bekövetkezett robbanás megfosztja az oxigéntől, az energiától és a hajó irányításának lehetőségétől. A tét többé már nem a Hold elérése, hanem az életben maradás.

 

Spíler - AMC, december 1. szerda, 21h

Régen minden szélhámos és bérgyilkos tudta, mit illik és mit nem, ám ma már nem tisztelik az öregeket az alvilágban. Amikor egy orosz banda ravaszkodásainak köszönhetően több millió dollár kerül egy kis bőröndbe, a városban minden gyanús alak úgy érzi, hogy eljött az ő ideje. Mind közül a legarcátlanabb One Two (Gerard Butler), aki a csinos könyvelő, Stella (Thandie Newton) és a korrupt politikus (Tom Wilkinson) látszólagos támogatásával hajt rá az adómentes jövedelemre.

 

A Da Vinci-kód - Sony Movie Channel, december 1. szerda, 21h

A neves amerikai tudós, Robert Langdon (Tom Hanks) éppen Párizsban tartózkodik, amikor megölik a Louvre egyik kurátorát. A rendőrség abban bízik, hogy Langdon segíthet megfejteni a rejtélyt. A tudós azonban szakértőből hamarosan gyanúsított lesz, és kénytelen együtt menekülni az áldozat kiismerhetetlen unokájával, Sophie-val (Audrey Tautou). Nemsokára rájönnek, hogy két titkos egyházi társaság, a Sion testvérei és az Opus Dei évszázadok óta tartó harcába keveredtek bele.

 

Kétéjszakás kaland - Paramount Network, december 1. szerda, 21h

Egy egyéjszakás kaland után két idegen kénytelen a megszokottnál több időt eltölteni egymás társaságában, miután egy hóvihar megbénítja egész Manhattant. Csapdába esnek egy kis lakásban, és úgy tűnik többet is megtudnak egymásról, mint az ilyenkor szokás.

 

Életszonáta - Filmbox Extra HD, december 1. szerda, 21h

A világhírű operaénekest egy dél-amerikai iparmágnás otthonába hívják fellépésre, az előadásból azonban túszdráma kerekedik.

 

A zsaruk becsülete - AXN, december 1. szerda, 22.55h

Az egyik kábítószer-razzia tragikus következményekkel jár New Yorkban. A bűnözők négy zsarut kelepcébe csalnak és a kialakult tűzharcban kettő közülük életét veszti, a másik kettő pedig életveszélyes sérüléseket szenved. Az eset kivizsgálásával Ray Tierney nyomozót (Edward Norton) bízzák meg. Ray régi zsarufamília tagja, a családban apáról fiúra száll az egyenruha tisztelete. A nyomozást nehezíti, hogy az áldozatoknak Ray bátyja volt a parancsnoka, míg a sógora gyakran velük járőrözött. Minél mélyebbre ás Ray az ügyben, annál feszültebb lesz köztük a viszony. Az ifjú hamarosan választás elé kerül.

 

Szüzet szüntess - Paramount Network, december 1. szerda, 22.55h

A tanulmányait illetően Matthew roppant sikeres, csajozni viszont nem igazán tud, egészen pontosan még nem is próbált randizni egyetlen lánnyal sem. A gyönyörű és titokzatos új szomszédlány felbukkanása azonban fenekestül felkavarja egysíkú életét. Matt halálosan szerelmes lesz a bombázóba. És a bomba hamarosan tényleg robban: kiderül, hogy a lány annak idején pornósztárként kereste a kenyerét. A gondokat tetézi, hogy az új szerelemmel együtt a kissé agresszív fazonú, rámenős ex-strici és számos alvilági figura is a nyakába szakad az érettségire gyúró fiúnak.

 

Lidércfény - Duna Tv, december 1. szerda, 23.15h

A XIX. század végi Angliában Jude, a tanulni vágyó falusi kőfaragó arról álmodozik, hogy egyszer majd egyetemre megy. Rövid és boldogtalan házassága után aztán fel is kerekedik, hogy kövesse falusi tanítóját Chesterminsterbe, a tudomány fellegvárába. Szenvedélyesen tanul, hogy elérje a célját, mígnem találkozik Sue-val. A lány zabolázhatatlan, független egyénisége rabul ejti Jude-ot, majd képtelenek egymástól, a szenvedélyüktől szabadulni. Keményen megküzdenek egymásért, s vállvetve harcolnak a konvenciók ellen, de a végzettel szemben tehetetlennek bizonyulnak.