Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Végignéztük a szerda esti műsort, ezeket a filmeket sikerült kibogarásznunk.

Pillangó - Film Mánia, január 19. szerda, 20h

Henri Charriere önéletrajzi bestsellere nyomán készült ez a klasszikussá vált film, mely egy szökés története a világ egyik legkegyetlenebb börtönéből, a Guyana-i Ördögszigetről. Főhőse, Pillangó kisstílű tolvaj, ám rákennek egy gyilkosságot és életfogytiglani büntetésre ítélik. A lehető legkíméletlenebb helyre kerül, a sziklás, kopár Ördögszigetre, mely 20 mérföldnyire fekszik a szárazföldtől, és ahonnan nincs menekvés. Ám Pillangó minden elképzelhetőnél elszántabb, és a kényszermunka közben minden idejében a szökésen töri a fejét. Minden reménytelensége ellenére rendületlenül hajtja őt előre egyetlen célja: a szabadulás. Ám addig, még ő sem sejti, mi mindent kell kiállnia.

 

A kilencedik kapu - Filmcafe, január 19. szerda, 21h

Dean Corso (Johnny Depp) könyvkereskedő a ritka, régi és drága könyvekre specializálódott, afféle könyvdetektív. Egy nap Boris Balkan New York-i könyvgyűjtő felfogadja, hogy frissen szerzett könyvét, A sötétség fejedelmének kilenc kapuját összehasonlítsa az Európában fellelhető másik két példánnyal, hogy saját példájának eredetiségét bizonyítsa. Egyszerű ügynek tűnik, mégis halálos játszma lesz belőle. Corso hát igyekszik kideríteni, mi is a három könyv titka, s persze igyekszik életben maradni.

 

Keménykötésűek - Film+, január 19. szerda, 21h

Az alvilágban nem hibázhatsz és nincs helye az érzelmeknek. Matty a saját bőrén érzi ezt, amikor a maffián belüli első komoly próbatételére kerül sor. A történet egy táska készpénz körül forog, amelyet a maffiavezérnek kell leszállítaniuk. A táska persze elkeveredik, Matty pedig barátai, Marble és Taylor segítségével indul a táska nyomába. A fiúk egy isten háta mögötti kisvárosban találják magukat, ahol a helyi keménymag és a korrupt zsaruk megnehezítik a fiatal maffiózók dolgát. Teddy bácsi a fiúk segítségére siet, és egyben megtanítja őket arra, hogy mit is jelent családtagnak lenni.

 

Boldog halálnapot! - Moziverzum, január 19. szerda, 21h

Tree csodálatosan beképzelt teremtés, aki egyetlen embert szeret feltétel nélkül: saját magát. Miután a születésnapján felébred aktuális egyéjszakás kalandja, Carter mellett (Israel Broussard), kénytelen rájönni, hogy élete gyökeres fordulatot vesz.<BR>Visszaszambázik a kolesz épületébe, ahol meghallgatja a szobatársa Lori (Roby Modine) és a dikákkör elnöke, Danielle (Rachel Matthews) epés megjegyzéseit, aztán beleveti magát a diákok megszokott életébe. Látszólag minden kerek, kerülgeti a szokásos aktivistákat az udvaron, flörtölget a tanárával, Gregoryval (Charles Aitken), mégis az a furcsa érzés vesz erőt rajta, hogy ezt a napot már átélte egyszer. <BR>Éppen lezárná a bizarr születésnapot, amikor brutálisan meggyilkolja egy álarcos idegen... aztán másnap újra ott ébred az egyetlen ember mellett, aki szintén hisz abban, hogy különös erők játékszerévé vált.<BR>Tree naponta újraéli a rémes születésnapot, és félelmeit legyőzve egyre közelebb jut támadójához. Ha letépheti róla az álarcot, véget vethet pokoljárásának, ám ha nem, örökre az eszement időhurok rabja marad.<BR>

 

Hova lettek Morganék? - Sony Movie Channel, január 19. szerda, 21h

Mr. Morgan (Hugh Grant) és Mrs. Morgan (Sarah Jessica Parker) egy futó hűtlenség miatt épp válni készülnek. A házaspár a nagy veszekedéseik közepette szemtanúja lesz egy gyilkosságnak, ezért mindenképp szeretnének eltűnni a világ szeme elől. Az ügyészség a tanúvédelmi program keretében egy békés kisvárosba küldi őket. A civakodó pár kénytelen a helyi seriff rokonának kiadni magát, és hogy az álca tökéletes legyen, boldog szerelmeseknek kell tűnniük.

 

Drágaságom - M5, január 19. szerda, 21.35h

A félénk Jean (Gad Elmaleh) felszolgáló egy elegáns hotelben. Iréne (Audrey Tautou), egy kalandornő véletlenül milliárdosnak nézi, és ráveti magát. Amikor azonban rájön az igazságra, hamar faképnél hagyja. A szerelmes Jean mindent bevet, hogy megtalálja, mígnem a Cote d'Azur-ön akad Iréne-re. Hamarosan azonban minden pénzét elveszti és egy számára egyébként kedves munkára kényszerül: selyemfiúnak szegődik. Új állása felkelti Iréne érdeklődését, míg végül a társaságát is elfogadja. Segíti, tanácsokkal látja el és bár magának sem ismeri be, de egyre közelebb kerül hozzá....

 

Floridai álom - Duna Tv, január 19. szerda, 22.45h

A floridai Orlando a világ minden részéről érkező turisták mekkája. Minden igényt kielégítő hotelek, pazar vidámparkok és éjszakai bárok tarkítják, ahol minden turista szívesen költi el megtakarítását. Pár lépésre a mesébe illő üdülőkomplexumoktól azonban más világ rejtőzik. Brooklyn és hatéves, cserfes barátai a turistaparadicsom árnyékában töltik a nyári szünidejüket, amit csodákkal és lehetőségekkel teli kalandként élnek meg, míg a körülöttük lévő felnőttek a mindennapi élet nehézségeivel birkóznak. ()

 

Szólíts a neveden - Sony Movie Channel, január 19. szerda, 23.15h

1983-ban, egy amerikai professzor fia szerelembe esik az apja egyik tanoncába, aki beköltözik a család észak-olasz otthonába, hogy tanulhasson. Felejthetetlen nyár van előttük zenével, ételekkel és szerelemmel, ami örökre megváltoztatja őket.