Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Hétközepi válság ellen nézz tévét!

Hitman - A bérgyilkos - Mozi+, május 25. szerda, 21h

Egy Interpol-ügynök hazamegy és egy bérgyilkost talál a szobájában. A 47-es rá vár. De mielőtt végezne áldozatával, elmondja, hogyan került oda. Nigériától Moszkváig mérnöki precizitással kidolgozott gyilkosságok és menekülések jelzik a 47-es útját, miközben az Interpol embere mindig a sarkában maradt, de sosem érte utol őt. Átverések, árulások, kettős játszmák és gyilkosságok macska-egér játékába bonyolódva élnek évek óta. Lassacskán már abban sem biztosak, melyikük üldözi melyiküket. Most azonban eljött a végső leszámolás pillanata. Ám, amikor titokzatos, közös múltjuk lezárulni látszik _ hiszen egyikük mindjárt meghúzza a ravaszt _ egy újabb fordulat ismét mindent megváltoztat...

 

The Expendables - A feláldozhatók - Film+, május 25. szerda, 21h

Barney Rossnak (Sylvester Stallone) nincs veszítenivalója. A félelmet nem ismerő férfi a Feláldozhatók vezetője, egy csapat zsoldosé, akik halálosak és a végsőkig is elmennek, ha egy megbízatásról van szó. Lee Christmas (Jason Statham), a pengék mestere, Yin Yang (Jet Li), a közelharc szakértője, Gunnar Jensen (Dolph Lundgren), a mesterlövész azonnal akcióba lépnek, amikor a titokzatos Mr. Church (Bruce Willis) olyan megbízással keresi meg őket, melyet más nem vállalna el. Barney és csapata hamarosan szembekerül James Monroe-val (Eric Roberts), az egykori, dörzsölt CIA-ügynökkel.

 

Szex telefonhívásra - Film Mánia, május 25. szerda, 21h

Jonathan könyvelőként dolgozik. Apró fogaskerék a gépezetben, életét a munka tölti ki és határozza meg. Azután találkozik egy ügyvéddel, és minden megváltozik. Wyatt Bose bevezeti a kiváltságosok kasztjába, ahol a férfiak több ezer dolláros öltönyt viselnek, és titkos szórakozóhelyekre járnak. És a titkos telefonszám révén része lehet a legizgatóbb szexuális gyönyörökben. Jonathannak azonban valami egészen másban lesz része. Mikor találkozik első partnerével, a csábos nő egy új világot tár fel előtte, ahol magától értetődő az árulás és a gyilkosság.

 

Cápa 2. - AMC, május 25. szerda, 21h

Amity város lakói már-már kiheverték az egykori tragikus cápatámadásokat. Hamarosan azonban újabb döbbenetes halálesetek történnek, s amikor a partra vetődik egy gyilkos bálna teteme, melyen hatalmas harapásnyomok láthatók, Martin Brody rendőrfőnök biztosra veszi, hogy egy újabb emberevő cápa van a közelben. Brody téves riasztása miatt azonban elmélete hitelét veszti, s a város vezetősége nem hajlandó lezárni a turisztikailag jövedelmező tengerpartot. Amikor újabb vérfagyasztó esetek történnek, maga a rendőrfőnök száll szembe a vérengző bestiával.

 

Világvége, Malawaföld - M5, május 25. szerda, 21.35h

Egy népszerű televíziós vetélkedő keretében négy versenyző _ egy színésznő, egy futbalista, egy humorista és egy bukott műsorvezető _ elutazik egy afrikai településre, hogy a Malawa törzs életformájához alkalmazkodva megmérközzenek egymással. Mindegyiküket a bizonyítási vágy és a feltűnési viszketegség vitte rá, hogy ezt a bizarr és veszélyes utat elvállalja. De a kényes, elkényeztetett és fellengzős párizsiak még nem tudják, hogy mire vállalkoztak.... Filmszatíra a világszerte elterjedt és népszerű valóságshow-k hátteréről.

 

Ace Ventura 2. - Hív a természet - SuperTV2, május 25. szerda, 22h

Ace, amikor csődöt mond az életveszélybe került mosómedve megmentésében, Tibetbe utazik, hogy ott, a buddhista szerzetesek földjén keressen lelki vigaszt. Komolyabb elmélyülésre azonban már nem marad ideje, mert élete legbonyolultabb ügyének kellős közepén találja magát. Vincent Cadby, Bonai megye angol konzulának felkérésére Ace veszedelmekkel teli utazásnak vág neki Afrika vadonjában. Kísérőtársai a már jól ismert Spike, a majom és a dagadék Fulton Greenwall, a konzul megingathatatlan nyugalmú megbízottja. Ace feladata: megtalálni Sikakát, a szent állatot, akinek mindenáron meg kell kerülnie a jóságos vahutu törzsfőnök lányának esküvőjére, akit a harcias vahutu törzsfőnök fiával házasítanak össze. Ha Ace nem jár sikerrel, a törzsi háború elkerülhetetlen. Az idő egyre fogy, az egész fekete kontinens békéje forog kockán. Ace azonban nem marad segítőtársak nékül a bajban. Új emberek és állatok állnak barátként mellé csatasorba.

 

Zöldár - Duna Tv, május 25. szerda, 22.43h

Az ötvenes évek elején játszódó filmben a parasztcsaládból származó Marcit felveszik Budapestre a bölcsészkarra. Itt megismerkedik Borival, szerelemük azonban véget ér, amikor Marci nem áll ki Boriért régi ismerősével, Ács Lacival szemben, aki DISZ-titkárként kemény politikai hadjáratokat folytat, többek között a lány ellen. Lacit végül letartóztatják, és Marcit kérik fel utódjául, de a fiú nem vállalja a tisztséget. Az eset után Marci hazalátogat, és rádöbben, hogy viszonylag rövid távolléte során mennyire eltávolodott gyökereitől.