Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Filmek a szerda esti szórakozáshoz

Mr. Jones - Jogában áll meghalni - Viasat2, július 6. szerda, 20h

A fiatal, csinos pszichiáternőnek vonzó férfibetege van, Mr. Jones (Richard Gere), aki mániás depresszióban szenved. Legalábbis ez áll a kartonján. Valójában Mr. Jones különös világban él, amiben a múlt titkai tartják fogva a férfit. Dr. Bowen azonban képes feltárni a lappangó titkokat, és ezzel eléri, hogy Jones visszanyerje régi önmagát. Eközben azonban nemcsak a férfi tárulkozik ki orvosának, de a doktornőt is romantikus érzelmek kerítik hatalmukba...

Robin Hood - Film+, július 6. szerda, 21h

A keresztes háború véres csatamezőin edződött nemes, Robin of Loxley (Taron Egerton) nem is sejti milyen kegyetlen és korrupt erővel kell szembenéznie, mikor visszatér angol földre, ahol a Notthingham-i seriff a szent háború égisze alatt teljesen kisemmizte alattvalóit. Robin és mór barátja, Little John (Jamie Foxx) az ártatlanok védelmében egy merész tervet eszel ki: ellopják a kincstár aranyát, és megdöntik a seriff uralmát.
Robin kemény harcossá képezi ki magát John segítségével, majd álruhát ölt, és úgy fosztogatja a gazdagokat, és osztja szét az aranyat a szegények között. A népben remény ébred a titokzatos tolvaj láttán. De vajon a féktelen csuklyás nyilai elég gyorsak lesznek ahhoz, hogy egy hadseregnyi katonát legyőzzenek? Robin Hood legendája még csak most kezdődik…

 

Peninsula: Holtak szigete - Film Mánia, július 6. szerda, 21h

Négy évvel ezelőtt tanúi lehettünk, ahogy túlélők egy csoportja az életben maradásért küzd egy busani járaton. A kór, amitől a holtak feltámadnak és emberekre vadásznak tovább terjedt és teljesen átalakította a világ társadalmi berendezkedését. Jung-seok, aki a járvány kitörésekor elvesztette családját, különleges megbízást kap. Vissza kell térnie a karantén alá vont Koreai-félszigetre, hogy felkutasson egy teherautót, ami meg van pakolva élelmiszerrel, valamint több millió dollárral.

 

Charlie angyalai - Viasat Film, július 6. szerda, 21h

Natalie (Cameron Diaz), Dylan (Drew Barrymore) és Alex (Lucy Liu), a három gyönyörű lány John Bosley-val (Bill Murray) dolgozik együtt. Mindenki csak Charlie angyalaiként ismeri őket. Ezúttal Eric Knox (Sam Rockwell), egy szoftverfejlesztő cég tulajdonosa kéri a segítségüket. Legújabb, titkosan kifejlesztett programjukat ellopták. Az első számú gyanúsított Corwin (Tim Curry), a rivális cég főnöke. Az angyalok első akciójára kemény válasz érkezik. Bázisukat lerombolják, Charlie életét megfenyegetik. Az ügy bonyolultnak ígérkezik, mivel a megbízó korántsem szent. Hogyan lehet védekezni egy fantom ellen, akinek a keze mindenhová elér?

 

Öldöklő szerelem - Viasat3, július 6. szerda, 21h

Nem könnyű elegánsan szakítani. Tessa (Katherine Heigl) még alig heverte ki, hogy véget ért a házassága, amikor volt férje eljegyzi új szerelmét (Rosario Dawson), és hazaviszi abba a házba, ahol valaha Tessával élt. Az új nő azt hiszi, végre otthonára talált. Bízik benne, hogy maga mögött hagyhatja tragédiákkal terhes múltját, és csak a fényes jövő vár rá. Nem is sejti, hogy az valami egészen mást tartogat számára: az előző feleség bosszúját. Tessa tönkre akar tenni mindent, amihez egykori szerelmének és az új nőnek köze van: nem tartja vissza sem józan ész, sem erkölcs. De még az sem, hogy a saját kislánya is ott él, ahova le akar sújtani.

 

Börtönregény - Mozi+, július 6. szerda, 21h

Driver-t, a hivatásos bűnözőt lekapcsolja a mexikói rendőrség, amikor a kocsijában egy rakás lopott pénzzel kétségbeesetten próbál átjutni a határon. Hamarosan egy vad börtönbe zárják. A férfi ekkor egy 9 éves kisfiú segítségével próbál életben maradni a káosz és korrupció uralta börtönben. Vakmerő tervet eszel ki, hogy megszökjön a fiúval, s annak anyjával, valamint a pénzzel...

 

Torrente 5. - A kezdő tizenegy - Filmcafe, július 6. szerda, 21h

Torrente, a feslett erkölcsű zsaru kiszabadul a börtönből, és új hivatás elé néz. Egy kaszinó kirablására készül szedett-vedett bandájával. Az akció természetesen nem úgy sül el, ahogyan az eltervezték.

 

Fiatalok és gyönyörűek leszünk - M5, július 6. szerda, 21.35h

Isabella a '90-es évek diszkóvilágának ünnepelt sztárja volt. Most, húsz évvel később ugyanezekkel a slágereivel lép fel esténkét fia kíséretében egyik régi barátja kis bárjában. Közös fellépéseikre azonban egyre kisebb az igény, és úgy tűnik Brunonak is egyre kínosabb anyja "örök fiatal" viselkedése. Furcsa párosuk lelki megpróbáltatásokon megy keresztül, amikor is Bruno megismerkedik Ariannával, és vele egy új, saját karrier lehetősége is megnyílik számára.

 

Tűzoltó utca 25. - Duna World, július 6. szerda, 22.30h

A Tűzoltó utcában éjszaka is bontanak egy házat. A mellette álló bérház lakói a hőségtől, zajtól, portól nem tudnak nyugodtan aludni, ezért álmokkal és víziókkal keveredett emlékeik képei villannak fel emlékezetükben. Együtt átélt évtizedek, családi történetek és a történelem. "Házunk a múlt egy darabja _ írja Szabó István a film mottójában -, az emberek, akik itt laknak, a múlt emlékeinek szövevényében élnek, életük legnagyobb döntéseit a háborús évek követelték tőlük, s emberségük, magatartásuk döntő próbái elé is akkor álltak." Sára Sándor kamerája előtt különleges képek jelennek meg, melyeknek történetei időn és téren átlépve kapcsolódnak egymáshoz és egységes látomást alkotnak.

 

Rossz tanár - AXN, július 6. szerda, 22.50h

Elizabeth nem a tanárnők gyöngye. Lusta és lógós nőszemély, ráadásul utálja a munkáját, a legszívesebb otthagyná a tanári pályát. Az óráit ellazsálja, és ahelyett, hogy a diákjaival kommunikálna, inkább filmeket vetít az óráján. Egyik nap új helyettesítő tanár érkezik az iskolába. A sármos, ifjú Scotton megakad Elizabeth szeme, a férfi iránti vonzalmát annak állítólagos mesés öröksége is táplálja. Igen ám, de Scott Amyvel kezd járni, ami persze nem teszik Elizabethnek. Harcba száll, hogy meghódítsa, és ehhez az iskolaversenyen is bizonyítani akar.

 

Cápa 3. - AMC, július 6. szerda, 22.50h

Mike Brody, az egykori rendőrfőnök fia egy víziparadicsom biztonsági vezetője, aki személyesen felel a fantasztikus turistalátványosságnak számító lagúna biztonságáért, melyben a delfineken kívül ritka állatfajok élnek. Egy alkalommal fehér cápa téved a lagúnába, amit befognak, ám elszabadul a pokol, amikor a rossz tartás miatt az állat elpusztul. Egy brutális támadás során kiderül, hogy a befogott bestia valójában a lagúnában született, és egy sokkal hatalmasabb, megfékezhetetlen gyilkos cápa támadt a víz alatti épületben rekedt turistákra.

 

Rettegés a város alatt - Moziverzum, július 6. szerda, 23h

Egy fiatal pár elindul, hogy megkeressék eltűnt barátaikat, akik felszálltak a metróra és többé nem látták őket. A kereséshez segítségül hívnak egy profit, Egort. Sajnos a mentőakció nem úgy sikerül, ahogy ők eltervezték, az alagútban nemcsak emberekkel találkoznak össze...

 

Fekete halál - Paramount Network, július 6. szerda, 23.15h

1348-at írunk, mikor Európára a pestis rémisztő és pusztító árnyéka vetül. Miközben a fekete halál tizedeli a lakosságot, félelem szülte babonás történetek terjednek az emberek között. Az egyik szerint van egy rejtett falu, hol a pestis nem szedi áldozatait: egy szellemidéző vissza tudja hozni a holtakat az élők közé. Ulric (Sean Bean - A gyűrűk ura, A trónok harca) rettegett lovag. Az egyház őt kéri fel, hogy derítse ki az igazságot a faluval kapcsolatban. Csatlakozik hozzá egy fiatal szerzetes és néhány katona is, ám az utazók legmélyebb rémálmaikban sem találkozhatnának azzal a borzalommal, amely a faluban vár rájuk.