Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Szerda esti megbékélés

Watchmen: Az őrzők - Cinemax, augusztus 3. szerda, 20h

 

 

Amerika egyik alternatív változata a nyolcvanas években, amikor a világ a háború küszöbén áll. Az álarcos hősök tevékenységét betiltották, a társadalom, amely egykor megbecsülte őket, ma már fél tőlük, és ezért az alvilágba száműzte őket. Rorschach az egyetlen hős, aki nem fogadja el ezt a helyzetet, és szembeszáll az igazságosztók tevékenységét betiltó törvénnyel. Még mindig vadászik a bűnözőre, a világ számára csak jó és rossz részből áll. Amikor egykori társa gyilkosság áldozata lesz, Rorschach rájön, hogy ez valójában csak a kezdet. Alan Moore és Dave Gibbons képregényéből.

 

Támadás a Fehér Ház ellen - Film+, augusztus 3. szerda, 21h

 

 

Asher elnök (Aaron Eckhart) válság megoldó találkozóra készül a dél-koreai miniszterrel. Azonban a Fehér Ház ellen indított totális légitámadás mindenkit az elnök földalatti bunkerébe kényszerít, ahol végül a terroristák fogságába esnek. Mike Banning (Gerard Butler), az elnök egykori testőre és jó barátja azonnal a tettek mezejére lép. Míg a dél-koreai terroristák az amerikai katonák visszavonulását követelik, és egy veszélyes nukleáris fegyver bevetésével fenyegetőznek, Benning egyenként számol le az ellenséggel.

 

Egyedül a vadonban - Moziverzum, augusztus 3. szerda, 21h

 

 

Egy fiatal nő egyedül küzd a túlélésért egy titokzatos járvány miatt, amely a lakosság nagy részét kiirtotta, és mélyen a kíméletlen vadonba kényszerítette.

 

Zoolander 2. - Paramount Network, augusztus 3. szerda, 21h

 

 

Derek (Ben Stiller) és Hansel (Owen Wilson) újra belekeverednek a modellkedés világába, és ezúttal Rómában kötnek ki. Ám nem csak a munkába, hanem egy minden eddigeknél baljósabb összesküvésbe is belecsöppennek és most veszélyben az életük.

 

Tűzgyűrű: Lázadás - Mozi+, augusztus 3. szerda, 21h

 

 

Jake Pentecost a háborúban született. Mindannyian azok ellen az óriási szörnyek ellen harcoltak, akik megtámadták a földet. Jake édesapja az életét áldozta a világ megmentéséért, és a békéért, a férfi azonban nem követi apja nyomdokait. Egy szerencsétlen véletlen folytán viszont rá kell jönnie, hogy nem kerülheti el a sorsát, a világ ismét veszélyben van.

 

Delta Kommandó - Film Mánia, augusztus 3. szerda, 21h

 

 

Amikor egy amerikai utasszállító gépet mindenre elszánt palesztin gépeltérítők szereznek meg, az Elnök behívja a kommandósok elsőszámú csapatát, a Delta Kommandót. Az elitalakulatot Nick Alexander ezredes vezeti, és Scott McCoy őrnagy az egyik legjobb katonája. Látszólag nem sok esélyük van a győzelemre, ám ők mégis legyőzik az akadályokat, és kiszabadítják a túszokat. Az akció itt azonban még nem ér véget. A túszejtők néhány utast átvisznek Teheránba. Elszánt verseny kezdődik hát az idővel, ahogy Alexander és McCoy megpróbálja megmenteni őket _ és Amerika becsületét, mielőtt még késő lenne.

 

Londoni randevú - M5, augsuztus 3. szerda, 21.55h

 

 

Az olasz-osztrák Alpokból Angliába tartó expresszvonaton érdekes emberek gyűltek össze: kémek, ellenkémek, egy bűvész és egy professzor, nők, férfiak, idősek, fiatalok, jól öltözöttek és ódivatúak. A fiatal Iris egy idős hölggyel kerül egy fülkébe a vonaton. A két nő együtt ebédel az étkezőkocsiban, beszélgetésük során pedig összebarátkoznak. Mikor visszatérnek a fülkébe, Iris elbóbiskol. Mikor felébred, meglepve tapasztalja, hogy idős útitársnője eltűnt, a többi utas pedig egyszerűen letagadja, hogy valaha is látták volna Miss Froyt...

 

Hannibál tanár úr - Duna World, augusztus 3. szerda, 22.30h

 

 

Nyúl Béla, a négygyermekes gimnáziumi latintanár Hannibálról ír tanulmányt. Szerinte a nagy karthágói hadvezér forradalom áldozata lett. A szerény kisembernél egyszer csak megjelenik egy újságíró és cikket ír dolgozatáról. A parlamentben a jobb oldal botrányt robbant ki Nyúl Béla tanulmánya kapcsán, aminek következtében kiteszik állásából... A film 1957-ben Karlovy Varyban elnyerte a nagydíjat és az 1968-as "Budapesti tizenkettő"-be is beválasztották a filmkritikusok. A film Móra Ferenc művéből készült. A film főszerepét Szabó Ernő játsza.

 

Utazók - SuperTV2, augusztus 3. szerda, 22.30h

 

 

Csodálatos a jövő. Az Avalon nevű űrhajó 5259 utassal a fedélzetén 120 éven át siklik elegánsan távoli célja felé, ahol az érkezők majd új életet kezdhetnek. Addig pedig a vele utazók biztonságosan lefagyasztva alusszák kiro-álmukat, és új otthonukban frissen, fiatalon ébredhetnek fel. Elvileg. A programba hiba csúszik, kiolvaszt két hibernációs ágyat, és két embert felébreszt. Jim (Chris Pratt) és Aurora (Jennifer Lawrence) maga sem tudja, miért és hogyan, egy hatalmas, néma űrhajó fedélzetén találja magát _ és még 90 év van hátra, míg elérik úti céljukat. Olyanok, mint két hajótörött, a lakatlan szigeten. De segítségben nem is reménykedhetnek. Saját erejükből próbálják megoldani a helyzetet, ám egyre újabb nehézségekbe és rejtélyekbe ütköznek. Ha életben akarnak maradni, meg kell érteniük, mi történt velük...

 

Fűrész - Filmcafe, augusztus 3. szerda, 22.40h

 

 

Mit tennél meg azért, hogy mentsd az életed? Készülj egy idegborzoló utazásra a terror legsötétebb bugyraiba. A megháborodott szadista sorozatgyilkos áldozatait megszállottan az élet értékére akarja megtanítani úgy, hogy erkölcsileg szilárd embereket rabol el, és hátborzongató játékra kényszeríti őket, melynek tétje a saját életük. Az áldozatok mindegyikének képtelen döntési helyzetekkel szembesülve kell megküzdenie azért, hogy visszanyerje életét, vagy ellenkező esetben belehaljon a próbálkozásokba.

 

A gömb - AXN, augusztus 3. szerda, 22.55h

 

 

A Csendes-óceán mélyén egy ismeretlen eredetű, 300 éves űrhajót találnak. Négy fős tudóscsapatot küldenek le a víz mélyére, hogy kiderítsék, van-e élet a hajón. Amikor leereszkednek a mélységbe, egy hatalmas fémgömbre bukkannak, amiről hamarosan kiderül, hogy a jövőben, 2048-ban készült Amerikában. A tudósok behatolnak az űrhajóba, ám nem is sejtik, mi vár rájuk, ahogy azt sem, milyen emberként térnek majd vissza _ ha egyáltalán visszatérnek.

 

Amerikai pite - Paramount Network, augusztus 3. szerda, 23h

 

 

Jim, Oz, Finch és Kevin négy jó barát, akik fogadást kötnek, miszerint érettségi előtt mind elveszítik szüzességüket. Most azon dolgoznak, hogy véghezvigyék tervüket a végzős bál estéje előtt.

 

A kém, aki dobott engem - Mozi+, augusztus 3. szerda, 23.10h

 

 

Audrey (Mila Kunis) és Morgan (Kate McKinnon) a legjobb barátnők, élnek, mint hal a vízben a nyüzsgő Los Angelesben. Egészen addig, amíg ki nem derül, hogy Audrey expasija (Justin Theroux) kém, és elszánt bérgyilkosok üldözik, akik történetesen épp a csajok lakásán kötnek ki. A duó akcióba lendül, és beszáll a nemzetközi kémjátszmába, csak egy a gond: halvány lila gőzük sincs, hogy mit csinálnak. A szálak Európába vezetnek, és miközben az önjelölt Mata Harik a nyomukban lihegő gyilkosokkal  próbálják felvenni a harcot, még egy jóképű, ám kissé gyanús brit ügynök (Sam Heughan) is a horgukra akad…

 

A kaptár 2. - Apokalipszis - Viasat3, augusztus 3. szerda, 23.25h

 

 

A feldúlt Raccoon City szívében még meg nem fertőzött emberek egy kis csoportja, köztük Jill Valentine (Sienna Guillory) és Carlos Oliveira (Oded Fehr), a csapat vezetője az életükért küzdenek. Ám egy másik halálos fenyegetéssel is szembe kell nézniük: az egyik kísérlet eredményeként létrejött genetikai mutáció, a lickerek, gyorsabbak és gonoszabbak mindennél. Úgy tűnik, elhagyta őket a szerencse, készleteik kimerültek, amikor Alice (Milla Jovovich) ismét felbukkan.

 

Deja Vu - Film+, augusztus 3. szerda, 23.30h

 

 

Doug Carlin ügynök (Denzel Washington) a kompon történt katasztrófa ügyében nyomoz, amikor az esettől látszólag független halálesethez hívják. Carlin biztos benne, hogy Clair (Paula Patton) halála összefüggésben áll a merénylettel. Váratlanul megkeresik őt egy szigorúan titkos katonai kutatóközpontból, ahol lehetősége nyílik betekinteni a múltba. Doug minden titkolózás ellenére rájön, hogy nemcsak megfigyelheti a múltbéli eseményeket, hanem meg is változtathatja a végkifejletet.