Ezeket a filmeket ajánljuk szerdára

Szerda este ezek a filmek várnak a tévében.

Ghost - Cinemax, augusztus 10. szerda, 20h

 

 

Sam Wheat (Patrick Swayze) és Molly Jensen (Demi Moore) szerelmesek, és soha nem voltak még boldogabbak, mint most, hogy beköltöztek új loftlakásukba Tribecában. Azonban Samet váratlanul megöli egy ismeretlen támadó a New York-i utcán. Molly gyászolja Samet, ám Sam szellemként itt marad a földön, anélkül, hogy Molly ezzel tisztában lenne. Kétségbeesetten fel akarja venni a kapcsolatot Mollyval, aki nem látja és nem hallja őt. Sam rájön, hogy csak egy Oda Mae Brown (Whoopi Goldberg) nevű látóval tud kommunikálni, aki megdöbbenve tapasztalja, hogy képességei valósak. Sam sürgősen kapcsolatba akar lépni Mollyval, amikor megtudja, hogy a nő élete is veszélyben van.

 

Bérhaverok - Viasat2, augusztus 10. szerda, 20h

 

 

A balfék Doug boldog esküvőről álmodik. Ezért azt hazudja a menyasszonyának, hogy sok barátja van, gondoskodik közülük megfelelő vőfélyről és tanúról. A lagzi közeledtével Doug egyre szorultabb helyzetbe kerül. Végül Jimmy cégénél köt ki, amely pont ilyen lúzerekre szakosodott. A nagydumás csávó gondoskodik régi iskolatársakról, gyerekkori pajtásokról, tanúról vagy vőfélyről. Össze is szervez hét gyanús figurát, hogy Doug legjobb barátainak képében megédesítsék a pirulós, dadogós, és nagyon szerelmes fickó élete nagy napját.

 

Hét év Tibetben - Filmcafe, augusztus 10. szerda, 20h

 

 

Az izgalmas kalandfilm megtörtént eseményeket dolgoz fel. A világ legnyugodtabb országa zord és mégis fenséges vidéken terül el. Jelenleg csak a hívők szívében él. Tibet önállóságának utolsó éveit tárja elénk a film, amely egy európai ember szemszögéből mutatja be a legendás tájat. 1939-ben, a második világháború előestéjén Heinrich Harrer, a híres osztrák hegymászó elindult, hogy megmássza a Himalája egyik legmagasabb csúcsát, a Nanga Parbatot. A világégés szele utoléri őt és társát, Petert is. Akkor még nem sejtették, hogy egy titokzatos világba csöppennek majd. Útjuk a siker magasából egy angol hadifogolytáborba vezet. Kalandos úton érnek Lhászába, Tibet szent fővárosába, ahol egyedüli idegenekként befogadják őket. A tizennégy éves dalai láma élénk érdeklődést mutat Heinrich iránt. Mivel addig nemigen fordult meg ezen a földön idegen, felkérik az osztrák hegymászót, hogy legyen a láma tanára: tanítsa angolra, földrajzra és a nyugati világ szokásaira. Az önző és arrogáns Heinrich élete is megváltozik a találkozástól...

 

A pláza ásza Vegasban - Viasat Film, augusztus 10. szerda, 21h

 

 

Nem mindig az a kemény, aki nagy, erős és gumibotot hord. Paul (Kevin James) például puha, nem túl eszes és túlságosan is teli van jó szándékkal. Tiszteli a zsarukat és imádja az egyenruhát: de csak egy nagyáruház biztonsági őre. Eddig jutott a rendvédelmi szamárlétrán, és úgy tűnik, nem is nagyon fog már feljebb kapaszkodni. Paul a lányával Las Vegasba utazik, akkor sem a kaszinók érdeklik: egy biztonsági őrök számára szervezet Expón szeretne részt venni. De aki született kétballábas, azzal mindig történik valami. A játékbarlangok csillogó világában még a helyi biztonsági emberek is azt hiszik, sokat érnek _ folyton megalázzák és kiröhögik a mackószerű gorillát. Amikor viszont egy csapat szuperveszélyes műkincstolvaj csap le a városra, ki az, aki egyedül szembeszáll velük? Hát persze, hogy az, aki nyilvánvalóan teljesen esélytelen.

 

Hirtelen halál - AMC, augusztus 10. szerda, 21h

 

 

Az elszigeteltség erőt ad, ha nincs vesztenivalód... Art Jeffries kiábrándult és kiégett FBI ügynök. Az idegösszeomlás szélén áll, miután felettesei bűnbaknak kiáltották ki egy évekig tartó akció véres kudarca miatt. Rutinfeladatai során egy kilencéves autista kisfiú eltűnése ügyében kell kutatnia. Simon szüleit megölték. Art rátalál a rettegő kisfiúra és megérzi benne saját lelkivilágának tükörképét. Segíteni akar neki. Felettesei nem adnak hitelt Art gyanúinak, de mikor Simon életére törnek rendőri őrizet mellett, az ügynök maga akarja megoldani a rejtélyt. Simon különleges kombinációs készsége révén véletlenül megfejtette az amerikai hadsereg legtitkosabb kódját, a Merkúrt. A katonai hírszerzés feje, Kudrow ezredes hiú ember. Nem engedheti meg magának, hogy fontos pozícióját egy kisgyerek veszélyeztesse.

 

Delta kommandó 2. - A kolumbiai kapcsolat - Film Mánia, augusztus 10. szerda, 21h

 

 

A kommandó Scott McCoy vezetésével ezúttal egy kolumbiai drogbáró nyomába ered, hogy megakadályozza a kábítószer további terjedését. A rendkívül látványos, hajmeresztő jelenetekben bővelkedő film forgatásának tragikus pillanata volt az egyik akció során egy helikopter lezuhanása. A balesetben a stáb több tagja is életét vesztette. A film nekik állít emléket.

 

Támadás a Fehér Ház ellen 3. - A védangyal bukása - Film+, augusztus 10. szerda, 21h

 

 

Allan Trumbull (Morgan Freeman), az Egyesült Államok elnöke ellen merényletet követnek el. A gyilkossági kísérlet gyanúsítottja nem más, mint az elnök biztonsági főnöke, Mike Banning (Gerard Butler). Az igazságtalanul megvádolt ügynök megszökik, hogy kiderítse, kik állnak a merénylet hátterében és mire készülnek. Egyedül apjára, Clayre (Nick Nolte) számíthat, akit hosszú évek óta nem látott. Hamarosan rájön, hogy a játszma már nem csak a hírnevéről, és az elnök életéről szól, hanem az egész ország jövője a tét.

 

Nem kellesz eléggé - Viasat3, augusztus 10. szerda, 21h

 

 

Beth, Anna, Mary és Gigi megpróbálják a lehetetlent: kiismerni a férfiakat. Nézzünk szembe a ténnyel: sosem tudni, mi jár a másik fejében, amikor rád néz, amikor meghív egy italra és elkéri a telefonszámodat. Tudja-e bárki is, miért nem hív vissza, miért tagadtatja le magát, és miért tűnt úgy, hogy akar, és most miért nem akar? A nők tévelyegnek, a férfiak botladoznak, mert az élet nem más, mint a be nem teljesedő kapcsolatok, a félbehagyott, elbénázott, észre sem vett lehetőségek sora...

 

Holdudvar - Duna World, augusztus 10. szerda, 22.40h

 

 

Edit, a parasztlányból lett politikusfeleség hirtelen megözvegyül és úgy érzi, hogy légüres térbe került. Szembe kell néznie azzal a kérdéssel, hogy képes-e újrakezdeni az életét és őszintén szembenézni múltjával. Fiai nem értik viselkedését, erkölcsi vívódását hisztériának minősítik. István menyasszonyával, Katival őrizteti az asszonyt balatoni luxusvillájukban, nehogy apja tekintélye és a látszat ellen vétsen. Noha az asszonyban nincs meg a kellő erő ahhoz, hogy kitörjön a megszokott keretekből, Kati rádöbben vőlegénye erőszakosságára és elhagyja... 

 

Fűrész II. - Filmcafe, augusztus 10. szerda, 22.40h

 

 

Jigsaw, a sorozatgyilkos ismét lecsapott. Ezúttal nyolc fiatalt csalt kelepcébe egy régi óvóhelyen. Ebből a csapdákkal teli helyről kellene megtalálniuk a kijáratot, még mielőtt a lassan beáramló mérgező gáz végezne velük. Jigsaw pedig szokásához híven kamerákon keresztül élvezi az életre-halálra menő előadást. Amikor felfedezik az áldozatot, aki egyértelműen magán viseli Jigsaw keze nyomát, Eric Mathews detektív (Donnie Wahlberg) nyomozásba kezd és kis erőfeszítéssel le is tartóztatja Jigsaw-t. De a letartóztatás is csak apró mozzanat Jigsaw gyalázatos tervében _ itt az idő, hogy Mathews is csatlakozzon a játékhoz.

 

Kedvencek temetője - Moziverzum, augusztus 10. szerda, 23h

 

 

A legtöbb család számára a költözés maga az újrakezdés. Ám Creed-éknek ez lehet a kezdet vége. Egy olyan hely szomszédságába költöztek, melyet gyermekek építettek összetört álmokból. Ez a Kedvencek temetője. Ez az aprócska földdarab egy rejtélyes indián temetkezési helyet rejt, mely a feltámasztás erejével bír. A hátborzongatás nagymestere, Stephen King elviszi önöket és Creed-éket a pokolba és vissza. Az önök kalauza a jólelkű, öreg Jud Grandall (Fred Gwynne), a kedves szomszéd, aki ismeri az élet titkait, de eleget látott ahhoz, hogy határozottan vallja: "Néha jobb halottan."

 

A testőr - AMC, augusztus 10. szerda, 23h

 

 

Roland Sallingert (Steven Seagal), a Los Angeles-i zsarut korrupt társa lelövi. Sallinger túléli a merényletet, de később kénytelen megválni a rendőrségtől. A szakmától azonban nem: különleges terrorelhárítási kiképzésen vesz részt. Egy nap régi barátja, Conner Wells (Steph DuVall), a Texasban élő gazdag üzletember keresi meg. Azt szeretné, hogy Sallinger Wells lánya, Nikita (Liezl Carstens) testőre legyen. Kiderül, hogy Nikitát többször megfenyegették, majd emberrablók csaptak le rá. Sallinger habozás nélkül igent mond, s könyörtelenül szembeszáll a kegyetlen gengszterekkel.

 

Robbanófejek - Film Mánia, augsuztus 10. szerda, 23.10h

 

 

Könnyű hétvégének ígérkezik egy gazdag gyáros lányának elrablása Melvin Smiley és bandája számára. Azonban hamar kiderül, hogy éppen főnökük keresztlányát rabolták el. Ráadásul aznap Mel szeretője lelép pénzének nagy részével, sőt megjelennek menyasszonyának kedves szülei is, akik szintén igényt tartanak a pénzre. A pár nap alatt teljesen összeomlik munkahelyi és családi élete: sosem számított ilyen akcióban bővelkedő, siralmasan nevetséges hétvégére...

 

Logan - Farkas - Mozi+, augusztus 10. szerda, 23.25h

 

 

2029-ben járunk, a mutánsok szétszéledtek. A megfáradt, magányos Logan a mexikói határ szélén, egy porfészekben bujkál, alkoholba fojtva bánatát. Társa a száműzetésben a csavargó Caliban, és a beteg X professzor, akinek elméjét súlyos rohamok gyötrik. Egyik nap egy titokzatos nő keresi fel Farkast. Egy különös kislánnyal érkezett, akit Logannek kellene biztonságba juttatnia. És a sokat próbált harcos elindul, hogy egy utolsó, életre-halálra szóló küldetés során beteljesítse sorsát. Logan végül biztonságba helyezi a kislányt és végez rosszakaróival, de a harc közben életét veszti.

 

A szellemlovas 2. - A bosszú ereje - Film+, augusztus 10. szerda, 23.30h

 

 

Johnny Blaze (Nicolas Cage) Kelet-Európában rejtőzött el, és magányosan folytatja kilátástalan küzdelmét az átokkal, ami miatt időről időre lángoló koponyájú bosszúállóvá változik. Egy nap azonban egy szekta vezetője keresi fel, és felbéreli, hogy ölje meg magát a Sátánt (Ciarán Hinds), aki éppen Blaze kisfiának születésnapján akar testet ölteni, méghozzá az ő testét felhasználva.

 

A kaptár - Túlvilág - Viasat3, augusztus 10. szerda, 23.45h

 

 

A titkos, föld alatti laboratóriumból elszabadult T-vírus elpusztította a világot, és zombivá változtatta az emberiség nagy részét. Alice folytatja a túlélők utáni kutatást, hogy biztonságba helyezze őket. Egy rejtélyes rádióadást követve Alaszkába indul, ahol egy régi barátjával, Claire-rel találkozik. Együtt mennek Los Angelesbe, ahol talán létezik egy biztonságosnak hitt körzet. Hamarosan kiderül, hogy valójában csapdáról van szó, a metropoliszban zombik garázdálkodnak. Alice és társai a néhány túlélővel együtt az egykori fegyház területén barikádozzák el magukat. A kikötőben horgonyzó hajóról rádióadást fognak. Elhatározzák, hogy megpróbálnak feljutni a hajóra.