Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha a szikrázó napsütés ellenére, (vagy éppen azért) otthon maradnál, akkor fusd át a listánkat a szombati filmekről!

Jó társaság - Filmcafe, június 19. szombat, 8.25h

Dan Foreman (Dennis Quaid) osztályvezető egy reklámcégnél, melyet felvásárol egy másik vállalat és a leépítések miatt Dan másik pozícióba kerül, helyére pedig egy fiatal fiút, Cartert (Topher Grace) teszik meg vezetőnek, aki a fia is lehetne. A lelkes ifjú nagy hévvel veti bele magát a munkába, és rendre bocsátja el a dolgozókat, mi több Dant is arra kényszeríti, hogy távolítsa el azokat az embereket, akik hosszú évek óta mellette dolgoztak. Ám Carter időközben beleszeret Dan nagyobbik lányába, Alexbe (Scarlett Johansson), így az események még tovább bonyolódnak.

 

Rocksuli - Film+, június 19. szombat, 9.40h

Dewey Finn (Jack Black) rockistenként definiálja magát. Ám úgy tűnik, bealkonyult neki, mert a gitárhőst senki sem kapja el, amikor önfeledten a nézők közé veti magát a koncerten. A bandája ki is rúgja a csapatból. Mintha ez nem lenne elég, a kérójából is ki akarják penderíteni, több havi bérrel lóg Ned nevű haverjának, akit a csaja is állandóan zrikál Dewey miatt. Így történik, hogy Dewey helyettesítő tanári állást vállal Ned helyett az iskolában. Mielőtt szétunná az agyát, rájön, hogy a srácokkal mást is lehet csinálni, mint napot lopni.

 

A csendőr New Yorkban - Moziverzum, június 19. szombat, 10.15h

Nagy dicsőség érte Lütyő csendőrőrsét: ők képviselhetik Franciaországot a csendőrség nemzetközi konferenciáján, New Yorkban. Nicole, Lütyő lánya nagyon szeretett volna az édesapjával menni, de ő hallani sem akart róla, hisz még Gabaj főtörzs sem viheti magával a feleségét. Ám, amikor a csodálatos France tengeralattjáró kifut a kikötőből, már Nicole is a fedélzeten van potyautasként. Reszkess, New York, jönnek a humoredzett Saint Tropez-iek!

 

A lány alibije - Filmcafe, június 19. szombat, 10.30h

Kíméletlen módon megölnek egy egyetemistát és a gyilkossággal a gyönyörű és titokzatos Ninát vádolják. Phil Blackwood, az új krimijéhez témát kereső író a bíróságon felfigyel a rendkívüli lányra, akinek ártatlanságáról meg van győződve, annak ellenére, hogy a lánynak nincs alibije. A kalandvágyó író felhasználja az ügyet új krimijéhez, s hogy könyve még izgalmasabb legyen, alibit biztosít a lánynak. Hamarosan azonban veszélybe kerül a jövője, hamis tanúvallomásával ugyanis bűnrészessé válik egy gyilkossági ügyben.

 

Az a hülye szív - RTLII, június 19. szombat, 12.20h

Féktelenül bulizni minden este, elsüllyeszteni egy sportautót egy medencében: Lenny számára valahogy így néz ki a kikapcsolódás, és más nem is érdekli, csak hogy jól érezze magát. Az édesapja villájában él, az ő pénzét költi, és valamiféle playboynak képzeli magát.
Ugyanakkor David, aki egy szürke lakótelepi házban él, egy nap fuldokolni kezd az ágyban, mire az anyja berohan vele az ügyeletre. A kamaszfiú születése óta szívbetegséggel küzd, senki sem tudja, megéri-e a tizenhatot.
Ez a két világ találkozik, amikor Lenny szívspecialista apja a srác gondjaira bízza Davidet. David világát korábban a kórházak és az orvosok, Lennyét a klubok és a csajok határozták meg. Hogy azért ne nehezítse meg annyira a saját életét, Lenny olyan élményekhez segíti hozzá Davidet, amiket ő már jól ismer: még mielőtt túl késő lenne, elviszi többek között menő ruhákat vásárolni és autót lopni. Csakhogy az ingyenélő Lenny egy ponton rádöbben, túl nagy felelősség került a kezébe, David élete egy cérnaszálon függ. A kamaszfiú pedig arra jut, hogy szeretne megismerkedni egy lánnyal, át akarja élni, milyen érzés szerelmesnek lenni, és ebben is Lennynek kell segítenie, aki eddigre már szoros barátságot ápol a fiúval. Olyan szorosat és vadat, mintha nem is lenne holnap – ami persze igaz is lehet.

 

Káposztaleves - Film Mánia, június 19. szombat, 13.20h

Claude és Francis, a két falusi parasztember, vagy ahogy lakóhelyükön szólítják őket Puklis és Kló, nem örvendenek túl nagy népszerűségnek, hála otromba és ostoba tréfáiknak. Amikor éppen vidám szellentő bajnoksággal múlatják idejüket, elementáris elektromos vihar szabadul el villámlásokkal kísérve. Mindez egy furcsa földönkívüli lény látogatását előzi meg, aki hatalmas űrhajójával a veteményesben landol. Az idegen viszonylag barátságos és valósággal rajong a káposztalevesért, ezért felveszi Claude feleségének alakját, hogy tovább maradhasson a Földön.

 

A nagyon nagy ő - SuperTV2, június 19. szombat, 14.15h

Hal Larson (Jack Black) nem valami nagy szám, de igényei és kritikus megjegyzései azok vannak, ha nőkről van szó. De a kutya se megy el vele, ezért kihasználja a váratlan lehetőséget. Tony (Anthony Robbins), a motivációs guru felajánlja, hogy hipnózissal segít rajta. A gyors kezelés után Hal csak a nők belső értékeit veszi észre. Nemsokára vadul szerelmes lesz a kövér Rosemarybe (Gwyneth Paltrow). Mauricio (Jason Alexander) szintén pancser barátja rá se ismer, és mielőtt végzetesre fordulna Hal sorsa, minden eszközzel azon dolgozik, hogy visszaterelje a helyes útra.

 

Enyém, tiéd, miénk - Film Mánia, június 19. szombat, 15.25h

Frank Beardsley admirális elveszítette a feleségét. A megözvegyült férfi katonás fegyelemben neveli nyolc gyermekét. Haptákba vágott élete azonban egy csapásra felborul, amikor feleségül veszi a középiskolai szerelmét, Helent, a tíz rakoncátlan gyermekét ugyancsak egyedül nevelő divattervezőt. Az összeköltözést követően _ érthető módon _ a két egymástól teljesen különböző kompánia szinte azonnal egymásnak esik. Kicsik és nagyok a testi-lelki épségük érdekében összefognak, hogy szabotálják Frank és Helen házasságát. A házban elszabadul a pokol.

 

Barátom, Róbert Gida - Cool, június 19. szombat, 17.45h

A Disney szívmelengető élőszereplős kalandjából kiderül, hogy a kisfiúnak, aki számos meghökkentő kalandnak volt részese a Százholdas Pagonyban eleven és imádnivaló plüssállatai társaságában, felnőttként kisiklott az élete. Gyerekkori barátai ezért most megelevenednek és Róbert Gida segítségére sietnek, emlékeztetvén őt, hogy a szerető és játékos fiúcska még mindig ott lakozik benne.

Felnőttként Róbert Gida, azaz Christopher Robin a munkájában túlterhelt és nem is fizetik meg kellőképpen, jövője pedig bizonytalan. Állása miatt feleségére és kislányára alig jut ideje; régen elfeledte derűs gyermekkorát, amit mézszerető, csacsi öreg medvéjével és társaival töltött. Aztán egyszer csak, kissé meggyötörten a sok-sok évnyi ölelgetéstől és játszadozástól, Micimackó ismét feltűnik életében. Megújítják barátságukat, s Christopher felidézi csodákkal és fantáziával telt ifjúkorát, amikor a semmi volt a legjobb dolog, amit csinálhatott. Egy szerencsétlen fordulatot követően, melynek Róbert Gida aktatáskája az elszenvedő alanya, Micimackó és a többiek, úgymint Malacka, Füles és Tigris, az erdőből egyenesen Londonba indulnak, hogy visszajuttassák barátjuk pótolhatatlan holmijait… mert a barátokra mindig lehet számítani.

 

Szerelmünk lapjai - RTLII, június 19. szombat, 18.30h

Allie és Noah tizenévesek voltak, amikor találkoztak, az első pillanattól kezdve rokonszenveztek egymással. Kibontakozó szerelmük hamar beteljesedik. A lány gazdag szülei azonban ellenzik kapcsolatukat, így a két fiatal útja elválik egymástól. Amikor néhány esztendővel később újra találkoznak, a szerelmük újjáéled, és Allie-nek hamarosan választania kell társa és társadalmi rangja között. Történetüket, melynek fontos jelentősége van számára, egy idős úr olvassa fel újra és újra egy hasonló korú hölgynek.