Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha a tévé előtt pihennéd ki a hét fáradalmait, olvasd el listánkat!

Ágyúgolyófutam 2. - Film+, július 10. szombat, 8.55h

Az Ágyúgolyófutam jól ismert résztvevői közül a Sejk (Jamie Farr) úgy dönt, hogy egy millió dollárt fizet annak, aki elsőnek ér vissza Connecticutba. J.J. (Burt Reynolds) és társai természetesen elfogadják a kihívást és legkülönfélébb csodajárgányaikon a mesés nyeremény reményében nekivágnak északnak. Útközben a Sejket elrabolja a Las Vegas-i maffia, és ha tényleg meg akarják kapni a pénzt, a futam résztvevőinek meg kell őt menteni. Számtalan komikus helyzet és a maffiával történő vad összetűzés után a Sejk bejelenti, hogy Las Vegasban szeretne üzleti vállalkozásba kezdeni. Döntése azonban nem változtat az eredetileg kitűzött célon, így a verseny teljes bedobással folytatódik, csak J.J. nincs sehol. Ő ugyanis a Sejk vaskos pénztárcájával és egy csinos lánnyal az ellenkező irányba tart…

 

Kettős játék - Filmcafe, július 10. szombat, 9.50h

Claire Stenwick CIA-ügynök és Ray Koval brit titkos ügynök egy dubai bevetésen találkozott egymással. Később mindketten hátat fordítanak megbízóiknak, hogy civilben kamatoztassák tapasztalataikat. Két multicégnél helyezkednek el, és megpróbálnak búsás hasznot húzni a rivalizálásukból. A két vállalat ugyanis kíméletlen háborút folytat egymással. Stenwick és Koval feladata, hogy megszerezzék egy gyógyszeripari termék képletét, mely rengeteg pénzt hozhat a szabadalmaztató cég számára. Miközben az egyik profi megpróbálja kijátszani a másikat, egymásba szeretnek.

 

A csendőr és a földönkívüliek - Moziverzum, július 10. szombat, 10.45h

Földönkívüliek szállnak le a Földre azzal a szándékkal, hogy tanulmányozzák a földiek életét és tulajdonságait. Veszélyt ugyan nem jelentenek, de hatalmas felfordulást hoznak St. Tropez városának nyugodt életébe. A lények ugyanis megpróbálnak elvegyülni, s ezért felveszik az emberek, többek között a csendőrök alakját, amiből számtalan mulatságos galiba adódik.

 

A Noszty fiú esete Tóth Marival - Duna World, július 10. szombat, 11.10h

Noszty Feri (Mécs Károly) váltót hamisít, ami bocsánatos bűn az ő köreiben. A család, hogy kifizesse az adóságot és a fiú becsületét megmentse, az egyetlen vagyonát teszi pénzzé, Vilmát, Feri húgát adják férjhez egy vagyonos emberhez. De Ferit ez már nem menti meg, le kell mondania tiszti rangjáról. Ugyan szolgabírói állást kap, de ez a jövedelem nem elégíti ki a fiatalember igényeit. Nem marad más hátra, mint egy jó házasság, és a hatalmas hozomány… Mikszáth Kálmán a magyar irodalom egyik maghatározó és rendkívül népszerű alakja. A film alapjául szolgáló, azonos című művét többször is megfilmesítették. Először a harmincas években, Székely István rendezésében.

 

Műkedvelő műkincsrablók - Film+, július 10. szombat, 11.10h

Charles (Morgan Freeman), Roger (Christopher Walken) és George (William H. Macy) hosszú évtizedek óta dolgozik biztonsági őrként a múzeumban. Ez idő alatt nemcsak életük részévé váltak a kiállítási tárgyak, de a szívükhöz is nőttek. A szeretett tárgyakat azonban veszély fenyegeti. Az új kurátor át akarja szervezni a gyűjteményt, és így a régi tárgyakat máshová szállítanák. A három öreg elhatározza, hogy megmentik az ereklyéket. Sajátos tervet dolgoznak ki, betörnek a múzeumba, és hamisítványokra cserélik ki az értékes tárgyakat. A műkedvelő műkincsrablók munkához látnak, ám az események nem a terv szerint alakulnak.

 

Nagy Hal - Filmcafe, július 10. szombat, 12.20h

A halálos beteg Edward Bloom ágyánál összegyűlik a család. A beszélgetések során az apa felidézi életét. Mindig is a tündérmesék világában élt. Nyolcévesen, ágyhoz kötött betegként napjait a Világ Könyves Enciklopédiájának olvasásával tölti. Különösen az aranyhalakról szóló cikk ragadja meg. Tíz évvel később a városka egyik legnépszerűbb fiatalembereként rájön, hogy, csakúgy, mint az aranyhalnak, a növekedéshez neki is el kell hagynia az otthonát, és fel kell fedeznie a világot. Valószerűtlen, mitikus utazás veszi kezdetét.

 

Kutyátlanok kíméljenek - RTLII, július 10. szombat, 13h

A harmincas éveiben járó Sarah (Diane Lane) nyolc hónapja vált el, és semmit sem tesz azért, hogy szerelmi élete jobbra forduljon. Ezért két húga Sarah nevében társkereső hirdetést ad föl a világhálón: azzal a kikötéssel, hogy kutyátlanok kíméljenek! A sok furcsa jelentkező közül az egyetlen szóba jöhető esélyes Jake (John Cusack), a félszeg hajóépítő. Ám váratlanul felbukkan Sarah egyik tanítványának frissen elvált édesapja. Bob (Dermot Mulroney) sármos, kiegyensúlyozott és minden szempontból tökéletesnek tűnik.

 

Johnny English - TV2, július 10. szombat, 13.55h

Egy bizonytalan világban kevés olyan megbízható tényező akad, mint a Brit Titkosszolgálat. A szervezet világszerte jó hírnévnek örvend profi ügynökei és csúcstechnikájú eszköztára révén, nemzetközi hírszerző hálózatával pedig a becsület egyik utolsó védőbástyája. Így amikor a Titkosszolgálat tudomására jut a Koronaékszerek elrablásának elképesztő terve, a legjobb ember, a szuperkémek krémének krémje, az Egyes ügynök villámgyorsan megkapja az ügyet. És majdnem olyan villámgyorsan elhantolják hat láb mélyen. A Brit Titkosszolgálat balszerencséjére gyakorlatilag az összes többi rátermett ügynök csatlakozik Egyes ügynökhöz az alvilágban. Így Anglia végső reménye Johnny English, az utolsó, még életben lévő brit kém. Ő az egyetlen, akinek esélye lehet megvédeni a hazáját, megbosszulni a Titkosszolgálat kiirtását, és leleplezni a szörnyeteget, aki rá akarja tenni a kezét az egykoron hatalmas birodalom örök jelképeire, a Koronaékszerekre. Johnny English nem tudja, mi a félelem. Nem tudja, mi a veszély. Nem tud egyáltalán semmit. A kétbalkezes- és lábas titkos-ügynök mégis nyomra bukkan. Az elsőszámú gyanúsítottja pedig nem más, mint Pascal Sauvage, a titokzatos francia vállalkozó, és a vonzó Lorna Campbell…

 

A háború kísértetei - Film Mánia, július 10. szombat, 14.15h

A valós alapokra épülő történet a második világháború idején játszódik, a belga front mögött, a híres _ hírhedt Malmedy mészárlás után. Négy amerikai és egy angol katona véletlenül összeverődik, azonban a biztonságos irány helyett kénytelenek a veszélyes utat választani, hiszen az angol katona -állítása szerint _ a háború szempontjából fontos információkkal rendelkezik a német csapatokról. A többségében fiatal katonákat azonban nagyon megviselte a háború, egy idő után nem csak a nácikkal, de saját "kísérteteikkel" is meg kell küzdeniük.

 

Beszterce ostroma - Duna Tv, július 10. szombat, 15.20h

Pongrác István, Nedec várának az ura, furcsa ember. Nem szereti saját korát, ezért középkori várúrnak képzeli magát. Környezete is elfogadja a hóbortját, és ezzel mintegy lovat adnak a gróf alá. Mint évszázadokkal azelőtt, hadjáratot indít az engedetlen város, Beszterce ellen. Ám Beszterce fittyet hány a fenyegetésre, így Pongrác gróf a hadai élén a város ellen vonul. Egészen Zsolnáig jut, ahol a városatyák nagy zavarukba egy "túszt" ajánlanak fel a gőgös hadvezérnek, Apolkát, a város árváját. A kislány jelenléte megváltoztatja Pongrác grófot, aki mint leányát, megszereti a szép és ártatlan teremtést. Ám Apolka már elkötelezte magát… Mikszáth Kálmán művének filmváltozata.

 

Mr. Popper pingvinjei - Moziverzum, július 10. szombat, 16.55h

Tom Popper elfoglalt üzletember. Életét, mindennapjait a munka, értekezletek, határidők, bevételi kimutatások teszik ki. Emellett nem jut ideje a családjára. Egy napon meglepődve értesül arról, hogy egy pingvint örököl. Félreértés folytán a frakkos csapat hamarosan hat főre bővül. A csámpás jövevények alaposan felforgatják Mr. Popper addigi megszokott életét. A legérdekesebb az, hogy a kezdeti rosszallás után az üzletember egyre jobban élvezi a különös helyzetet és a vendégei társaságát, akik mellett újra megtanul szeretni, a családjával törődni.

 

Ahol a szivárvány véget ér - RTLII, július 10. szombat, 18.50h

Rosie és Alex már 5 éves koruk óta a legjobb barátok, ezért biztos, hogy nem egymásnak lettek teremtve vagy mégis? Amikor szerelemről, az életről vagy a helyes döntésekről van szó, ez a kettő önmaguk legnagyobb ellenségei. Egy kínos fordulat 18 évesen, egy elszalasztott lehetőség, és az élet teljesen más irányba sodorja őket. De mégis, azt a köteléket, amely összeköti őket térben, időben és különböző kontinenseken át, nem lehet tönkretenni a katasztrofális szerelmi ügyek, házasság, hűtlenség és a válás ellenére sem. Vajon megtalálják az egymáshoz visszavezető utat? Vagy akkor már túl késő lesz?

 

T.S. Spivet különös utazása - Duna Tv, július 10. szombat, 19.40h

Az ifjú T.S. Spivet egy montanai tanyán él szüleivel, a tőle teljesen különböző vadóc ikertestvérével és nővérével, aki arról álmodozik, hogy egyszer ő lesz Miss Amerika. T.S. Spivet rajong a térképészetért és a tudományos felfedezésekért. Az őt körbevevő világot igyekszik a lehető legtudományosabban leírni, megérteni, és az így szerzett tapasztalatokat saját találmányai elkészítéséhez felhasználni. Egy napon váratlan telefonhívást kap a Smithsonian Múzeumból, azzal a hírrel, hogy a rangos Baird-díjat neki ítélték egy különleges találmányáért, valamint a díj személyes átvétele mellett felkérik egy ünnepi beszéd megtartására is. T.S. felkerekedik és anélkül indul útnak, hogy a környezetében bárkinek is elmondaná milyen különös utazásra készül....