Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Jó kis filmeket tudtunk összeszedni, a tévé előtt is tartalmas napotok lehet!

A halászkirály legendája - Sony Movie Channel, augusztus 28. szombat, 9.15h

Jack Lucas, a cinikus disc-jockey az egyik kijelentésével egy előre nem látható lavinát indít el. A rádióműsorában felelőtlen ítéletet mond a gazdag elit szórakozóhelyéről és gőgös világáról. Nem is számol azzal, hogy a telefonálója egy beteg lelkű fiatalember és még aznap este valóra váltja szavait. Valósággal megtizedeli egy felkapott bár előkelő vendégeit, majd utána magával is végez. Jack nem tud szabadulni a lelki felelősség alól még három évvel a történtek után sem. Munkájától visszavonul, az alkoholizmusba menekül, s egyedül a barátnője, Anne társaságát tudja elviselni. Aztán egy véletlen során találkozik Perry-vel, aki csak egy hajléktalan bolond, de ettől kezdve megváltozik az élete. Perry egykor neves professzor volt, s abban a bizonyos mészárlásban veszítette el imádott feleségét. Együtt indulnak hát el a Szent Grál keresésére, remélve hogy megtalálják a szeretetet és a boldogságot, melyre oly régóta várnak.

 

Horgász a pácban - AMC, augusztus 28. szombat, 11.15h

A film története a jóravaló, furfangos orvvadász és a kisvároska helyi hatalmasságai közt dúló harcról szól. A fergeteges események humora hagyományos helyzet- és jellemkomikumra épül, amit elsősorban Louis De Funes alakítása tesz ellenállhatatlanná. Utolérhetetlen, ahogy jellemábrázoló gesztusaival és fintoraival, burleszkbe illő mozgásával, nyűtt gúnyájában és ormótlan bakancsában csetlik-botlik. És természetesen nem ő kerül pácba, hanem a vele szemben álló, lomha észjárású, szépelgő, vidéki kispolgárok.

 

Nicsak, ki beszél! - Sony Movie Channel, augusztus 28. szombat, 12.10h

Mollie (Kristie Alley), a nagyszájú könyvelő gyermeket vár főnökétől, aki hallani sem akar a dologról, és eszében sincs elválni a feleségétől. A kilátástalannak tűnő jövő ellenére a nő megtartja a babát, s hamarosan megszületik a kis Mikey. Ám a gyermek megszületése után Mollie-nak segítségre van szüksége, ezért épp kapóra jön James (John Travolta), a kissé infantilis taxisofőr, aki szívesen vigyáz a kisfiúra. És miközben Mollie a megfelelő apát kutatja gyermeke számára, Mikey már ki is választotta magának Jamest. De hogyan hozza ezt a felnőttek tudtára?

 

Susie Q - A kamasz angyal - RTL Klub, augusztus 28. szombat, 12.30h

Az imádott Susie Q (Amy Jo Johnson) és barátja az érettségi bál éjszakáján halálos autóbalesetet szenvednek és autóstól a folyóba zuhannak. 30 évvel később egy család költözik Susie családjának a házába. Penny (Shelley Long) egyedül neveli a kislányát, Terit (Andrea Libman) és a gimis Zachet (Justin Whalin), akit különösen megviselt az édesapjuk elvesztése. Zach hamarosan találkozik a kertben Susie Q szellemével és legnagyobb megdöbbenésére beszélni is tud vele. A lány a segítségét kéri egy elrendezetlen ügyben, ami több száz család életét mentheti meg. Zachnek semmi kedve hozzá, ám Susie-nak nem lehet ellenállni, különösen, ha mindenhova követi.

 

Ovizsaru - TV2, augusztus 28. szombat, 13.15h

John Kimble felügyelő veteránnak számít a Los Angeles-i rendőrségen. Kész és képes bármit felderíteni. Egyszer azonban, amikor egy veszedelmes gyilkost kellene elkapnia, eddigi életének legnagyobb kihívásával kell szembenéznie: fel kell vállalnia inkognitóban az óvó-bácsi szerepét. 23 ricsajozó gyerekkel áll szemben, akiket kordában kell tartania, anélkül, hogy inkognitóját felfedné. Nagy nehezen megnyeri a nagycsoportosok bizalmát és a szépséges tanítónő szimpátiáját, úgyhogy most már bátran felkészülhet a végső leszámolásra...

 

Heves jeges - Filmcafe, augusztus 28. szombat, 13.20h

Hatalmas esküvő készülődik a de Tartas és a Crépin-Jaujard család között, a szülők már mindent elrendeztek Didier és Evelyne kézfogójával kapcsolatban. Ám váratlanul megtalálják de Tartas feleségének a nagyapját, méghozzá jégbe fagyva. A papát magához veszi a család, s hogy ne okkozzanak neki megrázkódtatást, múlt századbéli stílusban rendezik be a házukat és a környezetét. Ám eljön az az idő, amikor is az "örökifjú" megtudja az igazat.

 

Hová tűntél, Bernadette? - Moziverzum, augusztus 28. szombat, 14.20h

Egy szerető anya késztetést érez magában, hogy újra felfedezze a benne rejlő kreativitást, miután hosszú éveket áldozott az életéből a családjára. Egy óriási kaland veszi kezdetét, ami újraéleszti életében a tüzet és diadalmas újrafelfedezéshez vezet.

 

Maverick - Film+, augusztus 28. szombat, 14.20h

A vadnyugaton három kedves, ám mindenre elszánt szerencsejátékos és hamiskártyás, Bret Maverick, a ravasz Annabelle Bransford és Zane Cooper kergeti a sikert és a nagy-nagy nyereményt, amelytől azt várják, hogy megváltoztatja életüket. Mavericknek, a jóképű csirkefogónak még 3000 dollárja hiányzik ahhoz, hogy benevezhessen álmai pókerversenyére, amely napokon belül kezdődik. A hiányzó összeget kártyanyereményekből és kintlévőségeinek erőszakos behajtásával próbálja megszerezni. A cél érdekében még a lopástól sem riad vissza. Akciói során nemcsak ellenlábasra, hanem partnerre is talál a csinos Annabelle személyében.

 

Harry Potter és a Tűz Serlege - RTL Klub, augusztus 28. szombat, 14.40h

Az új tanévben a tizennégy éves Harrynek (Daniel Radcliffe) nála idősebb, tapasztaltabb diákokkal együtt kell részt vennie a nemzetközi Trimágus Tusán, amelyre megmagyarázhatatlan módon egy ismeretlen nevezte be. Ám az iskolai verseny veszélyei elhalványulnak az immár bizonyossá váló tény mellett: Voldemort, a Sötét Nagyúr ismét színre lépett, és nemcsak hatalmát nyerte vissza, hanem emberi alakját is.

 

Rákóczi hadnagya - Duna Tv, augusztus 28. szombat, 15.10h

Magyarország, 1708. A hazaszerető kurucz harcosból, Bornemissza Jánosból előbb Vak Bottyán strázsamestere, majd egy labanc generális elfogása után Rákóczi hadnagya lesz. A bátor és vakmerő fiú azonban nemcsak hazáját, de kedvesét, a szép Bíró Annát is teljes szívéből szereti. Amikor a labancok elfoglalják Anna faluját, és tömlöcbe vetik a lányt, Anna öccse viszi a szomorú hírt Jánosnak. Rákóczi serege azonnal elindul, hogy kiszabadítsák a rabokat.…

 

Kincsem - RTLII, augusztus 28. szombat, 16.10h

A minden vagyonától megfosztott fiatal gróf, Blaskovich Ernő (Nagy Ervin) céltalan, kicsapongó életet él, amikor egy nap megjelenik élete nagy lehetősége. Utolsó fillérjeiből megveszi az értéktelennek tartott, kezelhetetlen lovat, Kincsemet. Mindenki rajta nevet, amikor Schultz, a tarka macska segítségével elkezdi felkészíteni a versenyzésre. Reményei hamarosan megvalósulni látszanak, amikor Kincsem lábán gyógyíthatatlan betegség jelentkezik. Ernő csak apja ellopott orvosi jegyzeteiben bízhat, amit ellensége, von Oettingen báró (Gáspár Tibor) őriz. A báró lánya, a makacsságáról híres Klara (Petrik Andrea) azonban a segítségére siet, ami még jobban felkavarja Ernő életét.

 

Az ember, aki túl keveset tudott - Paramount Network, augusztus 28. szombat, 16.50h

Wallace (Bill Murray), a videóbolti eladó egy téves hívás által keveredik egy nemzetközi kémhálózat szövevényes ügyeibe.

 

A remény rabjai - Sony Movie Channel, augusztus 28. szombat, 18h

1946-ban egy Andy Dufresne nevű bankárt _ noha makacsul hangoztatja ártatlanságát _ kettős gyilkosság elkövetése miatt életfogytiglani börtönbüntetésre ítélnek. Dufresne egy Maine állambeli büntetés-végrehajtó intézetbe kerül és hamar meg kell ismerkedjen a börtönélet kegyetlen mindennapjaival, a szadista börtönszemélyzettel, a szinte elállatiasodott rabokkal. Azonban Andy nem törik meg. A bankéletben szerzett tapasztalatai segítségével elnyeri az őrök kegyét és azzal, hogy elvállalja egyik rabtársa illegális akcióiból származó bevételeinek könyvelését, kivívja "társai" elismerését is. Cserébe viszont lehetőséget kap a börtön könyvtár fejlesztésére, ezzel némi emberi méltóságot csempészve a keserű körülmények között élő rabok mindennapjaiba.

 

Szerelemre hangszerelve - Film Mánia, augusztus 28. szombat, 18.55h

Greta (Keira Knightley) és barátja, Dave (Adam Levine) a főiskola óta járnak, és közös szerzői a daloknak, melyekkel a férfi fellép. Amikor egy komoly kiadó szerződést kínál Dave-nek, New Yorkba költöznek, csakhogy a frissen szerzett dicsőség hamar a férfi fejébe száll, és szakít Gretával. A veszteségtől még kóválygó lány sorsa akkor fordul jobbra, amikor Dan (Mark Ruffalo), a levitézlett exlemez kiadó vezető egyik este meghallja énekelni egy kis East Village-i színpadon, és azonnal felismeri Greta nyers, átütő tehetségét. A véletlenszerű találkozásból egy kölcsönösen sorsfordító kapcsolat elbűvölő portréja formálódik ki, melynek hangkulisszáját a nyári fényben fürdő New York adja.