Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Itt a szombat, ünnepeld semmittevéssel!

Paddington 2 - Film+, szeptember 4. szombat, 10.25h

Paddington boldogan éldegél a Brown családdal Windsor Gardensben, és készülődik imádott nagynénje, Lucy századik születésnapjára. Amikor Mr. Gruber régiségboltjában észrevesz egy különleges könyvet, azonnal tudja, hogy az lesz a megfelelő ajándék. Csakhogy a könyvritkaság sok pénzbe kerül, ezért Paddington mindenféle munkát elvállal, hogy összegyűjtse az árát. Ám ekkor a könyvet ellopják, és Paddingtonra kenik, aki börtönbe kerül. A börtön nagy kihívás, különösen a jól nevelt Paddingtonnal!

 

Éjjel a parton - Sony Movie Channel, szeptember 4. szombat, 11.50h

Adrienne Willis (Diane Lane), a megcsalt feleség, és a végsőkig kihasznált anya az egyik barátja csendes, óceánparti szállójába utazik hétvégére. Férje zaklatása és a kamaszlányával folytatott örökös viták elől félrevonulva azt reméli, végre nyugalmat lel és átgondolhatja problémáit. A szállóban szállt meg Paul Flanner sebész (Richard Gere) is. A lelkiismeretével vívódó férfi egyetlen éjszakát töltene itt, ám a hirtelen érkező hurrikán elzárja a szállót a külvilágtól. A két nyugtalan lelket egymás karjaiba sodorja a tomboló időjárás és varázslatos hétvégét töltenek együtt, amely után életük örökre megváltozik.

 

Kémek a Sasfészekben - AMC, szeptember 4. szombat, 11.55h

1944, küszöbön áll a szövetségesek európai partraszállásának ideje, amikor egy kis angol-amerikai kommandót dobnak le a Bajor-Alpokban. Az angol Smith őrnagy (Richard Burton) és az amerikai Morris hadnagy (Clint Eastwood) csapatának parancsa világos, bejutni az alpesi erődbe, a Schloss Adlerbe, megkeresni a fogságba esett, fontos katonai titkok birtokában lévő célszemélyt, majd kimenekíteni onnan. Mindezt úgy, hogy közben nem bízhatsz senkiben. Csakhamar kiderül ugyanis, hogy a szövetségesek közül valaki áruló.

 

Az élet ízei - Moziverzum, szeptember 4. szombat, 12h

A festői szépségű dél-francia kisvárosban Madam Mallory (Helen Mirren) éttermének, az előkelő Le Saule Pleureur-nek nem akad párja: a Michelin csillagos konyhában egymás után készülnek a gasztronómiai csodák a szenvedélyes, ám kissé vaskalapos tulajdonosnő irányításával. Az egyszerű ételek is kifinomult fogássá változnak a keze alatt, amivel vendégeit teljesen megbabonázza. De a tökéletes recepthez mindig kell egy izgalmas hozzávaló. És ez most az egzotikus Indiából érkezik. Egyik napról a másikra toppan be a csendes városkába a Kaddam család, akik nem kisebb tervvel állnak elő, mint hogy megnyitják indiai éttermüket szemben a francia gasztro-csodával. Nemcsak a hangos zenétől lesz zajos a környék, de a kurkuma, a szegfűszeg, a curry, és a garam masala is felpezsdíti a lakók ízlelőbimbóit. Az eddig rozmaringtól, és bazsalikomtól illatozó környék élete kezd teljesen a feje tetejére állni, és ezt persze Madam Mallory sem nézheti tétlenül. Megkezdődik a rivalizálás, míg nem a Kaddam család gyöngyszeme, a hihetetlenül tehetséges Hassan (Manish Dayal), és Madame Mallory elbűvölő séf helyettese, Maquerite (Charlotte Le Bon) szövetkeznek: a két teljesen eltérő kultúra ízeit egyesítve élettel telítik meg nemcsak a tányérokat, de a bájos városkát is. És ez még Madame Mallory világát is felkavarja. Szárnyai alá veszi Hassan-t, hogy megtanítsa a kulináris kifinomultság minden csínjára, és közben ő maga is megnyílik az új ízekre, és az élet új csodáira. Mert kell az a kis fűszer, ami kicsit megbolondítja, és felkavarja az egyhangú ízeket!

 

Mint a hurrikán - RTLII, szeptember 4. szombat, 12.25h

Megvolt a legénybúcsú, és Ben (Ben Affleck) New Yorkból útnak indul Savannah-ba, hogy oltár elé vigye szíve választottját, és kimondja a boldogító igent, elkötelezze magát egy életre. Ő a legboldogabb ember a világon, mert még nem sejti, hogy egy valóságos természeti katasztrófa tart felé. Sőt, már itt is van, épp most ült le mellé a repülőn. Úgy hívják, Sarah (Sandra Bullock), és egy őrjítően csinos és elsöprő erejű nő alakját öltötte fel.

 

Ragadozó városok - SuperTV2, szeptember 4. szombat, 13.20h

Évezredekkel azután, hogy a civilizációt elpusztította egy kataklizmikus esemény, az emberiség alkalmazkodott a körülményekhez, és új életmódot fejlesztett ki. Hatalmas mozgó városok róják a föld felszínét, és könyörtelenül vadásznak a kisebb városokra. Tom Natsworthy, aki a mozgó London város egyik alsó soráról származik, találkozik a veszélyes szökevénnyel, Hester Shaw-val, és kisvártatva a saját életéért kell küzdenie…
A két ellenlábas, akiknek sosem kellett volna találkozniuk, váratlanul szövetségre lép, hogy megváltoztassa a jövő alakulását…
Ezt az új, lenyűgöző, nagyszabású kalandfilmet az Oscar-díjas vizuális trükkmester, Christian Rivers (King Kong) rendezte. A forgatókönyvet Peter Jackson, Fran Walsh és Philippa Boyens (A hobbit trilógia, A gyűrűk ura trilógia) írta Philip Reeve díjnyertes könyvsorozata alapján.

 

Gettómilliomos - Moziverzum, szeptember 4. szombat, 14.25h

A legnépszerűbb vetélkedő, a Legyen Ön is milliomos! indiai változatában a tizennyolc éves, gettóból származó Jamal Malik egyetlen lépésre van a húszmillió rúpiás főnyereménytől. Már csak a döntő kérdés van hátra. A játékvezetőnek, Prem Kumarnak egyáltalán nem tetszik a helyzet alakulása, az, hogy egy senki került helyette a reflektorfénybe. A műsor végén rendőrök várják a fiatalembert. Csalással gyanúsítják, nem hiszik el, hogy tudhatta az eddigi válaszokat. A kihallgatáson kérdésről kérdésre faggatják. Jamal elbeszéléséből kibontakozik az élettörténete.

 

Csúcshatás - AMC, szeptember 4. szombat, 15.15h

Bradley Cooper és Robert De Niro a főszereplői a Csúcshatás című lebilincselő akcióthrillernek, amelyben egy sikertelen író életét fenekestül felforgatja egy szupertitkos "intelligens gyógyszer". Segítségével teljes agykapacitását kihasználja, és önmaga tökéletes verziójává válik. Rendkívüli képességeire azonban olyanok is felfigyelnek, akiket kétes szándékok vezérelnek, és hamarosan a túlélése a tét ebben az izgalmas és provokatív filmben.

 

A jövő kezdete - Sony Movie Channel, szeptember 4. szombat, 16.30h

Az iskolába érkező új tanár nem túl egyszerű házi feladattal lepi meg diákjait: váltsák meg a világot. Aki jó jegyet akar év végén, az tesz valamit, amitől jobbá válnak a dolgok. Ez persze csak vicc. De Trevor komolyan veszi. Fantasztikus tervet eszel ki, amely, ha beválik, fokozatosan tényleg mindent átalakíthat. Csupán három emberen kell segítenie hozzá, és meg kell ígértetnie velük, hogy köszönetképpen ők is segítenek három-három másik rászorulón.

 

Sok hűség semmiért - Duna Tv, szeptember 4. szombat, 15.35h

Az öregedő Andorka professzor szerencsére gyakran utazik külföldi konferenciákra, lehetőséget teremtve ezzel felesége hódolóinak az udvarlásra. Ám hiába minden, az asszonyka hűséges. De a szerelem, mint az alkohol, öl, legalábbis ezt mondhatjuk Éva asszony udvarlóiról, akik sorban elhunynak… Így a szép asszonykát lassan sorozatgyilkossággal lehet gyanúsítani még akkor is, ha semmi mást nem tesz, csak hűséges. Ám lehet, egyszer az ő szíve is megesik valakin. De ki lesz a szerencsés?

 

Bújj, bújj, szőke! - Cool, szeptember 4. szombat, 18.10h

A tizenhét éves Jane Ryan (Ashley Olsen) felvételi beszélgetésre igyekszik New Yorkba, amelyen álmai külföldi ösztöndíját szeretné elnyerni. Ikertestvére, a zenei karrierről ábrándozó Roxanne (Mary-Kate Olsen) is a Nagy Almába tart. Ő egy underground videoklip forgatásán akar szerepelni, amelytől azt reméli, hogy kedvenc rockbandája közelébe juthat, és átadhatja nekik saját felvételeit. Ám az ikrek terve kudarcba fullad, amikor Jane egyik precíznek tűnő elképzelése miatt zűrzavaros feketepiaci tranzakcióba keverednek…