Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Tele leszünk jó filmekkel, kellemes kikapcsolódást kívánunk!

Avatar - Mozi+, november 27. szombat, 10.40h

Egy deréktól lefelé megbénult háborús veterán a távoli Pandorára utazik. A bolygó lakói, a Na'vik az emberhez hasonló faj _ de nyelvük és kultúrájuk felfoghatatlanul különbözik a miénktől. Ebben a gyönyörű és halálos veszélyeket rejtő világban a földieknek nagyon nagy árat kell fizetniük a túlélésért. De nagyon nagy lehetőséghez is jutnak: a régi agyuk megőrzésével új testet ölthetnek, és az új testben, egy idegen lény szemével figyelhetik magukat és a körülöttük lévő felfoghatatlan, vad világot. A veterán azonban más céllal érkezett. Az új test új, titkos feladatot is jelent számára, amit mindenáron végre kell hajtania...

 

Hook - Sony Movie Channel, november 27. szombat, 11.50h

Pán Péter (Robin Williams) felnőtt, ráadásul elfelejtett repülni. Peter Banningként sikeres ügyvédi karriert futott be, s New Yorkban él családjával. Mindene megvan és mégsem boldog. Amikor azonban ősi ellensége, Hook, a gonosz kalózkapitány (Dustin Hoffman) elrabolja gyermekeit, rá kell döbbennie, hogy ő az a fiú, aki réges-régen Seholsziget egei felett repdesett, hogy felvidítsa szomorú barátait. Az elveszett fiúk és Giling-galang visszavárja a mesék földjére, hiszen a vidámság és a játékok mellett komoly feladat vár rá. Ő az egyetlen, aki legyőzheti a kampókezű Hookot és kiszabadíthatja a fogságba vetett gyermekeket.

 

Értelem és érzelem - RTLII, november 27. szombat, 13.15h

Mr. Dashwood (Tom Wilkinson) váratlan halála után a birtokot egyetlen fia, John (James Fleet) örökli, ezért Mrs. Dashwood (Gemma Jones), a második feleség és három lánya kiszolgáltatottá válnak. John épp csak nem hagyja éhen halni féltestvéreit, Elinort (Emma Thompson), Marianne-t (Kate Winslet) és Margaretet, akik számára világossá válik, hogy egyetlen esélyük, ha jól mennek férjhez. Hamarosan fel is bukkannak a jelöltek, a gazdag Edward Ferrars (Hugh Grant), Brandon ezredes (Alan Rickman) és az elbűvölő Willoughby (Greg Wise) személyében. Az idősebb Elinor a józan eszére próbál hallgatni, míg szerelmes húga a vonzalom alapján választana. Ám ebbe a férfiaknak is van beleszólása.

 

Trükkös gyémántrablás - TV2, november 27. szombat, 13.25h

A történet 1960-ban játszódik, és két elégedetlen alkalmazottról szól, akik a London Diamond Corporation-nél dolgoznak. Az egyik egy nyugdíjas korú takarító, míg a másik egy karrierista menedzser, aki csak azért nem tud feljebb lépni a ranglétrán, mert nő. A takarító jóember végül meggyőzi a menedzsert, hogy fújják meg együtt a gyémántkészletet, ezzel majd jobbra fordul a sorsuk.

 

Kelly hősei - AMC, november 27. szombat, 13.45h

Mélyen a frontvonal mögött, egy németek által elfoglalt francia kisváros bankja hatalmas kincset őriz _ 16 millió dollár értékű aranyat. Néhány amerikai katona, akinek a véres háború csak játék, elhatározza, hogy megszerzi a hatalmas vagyont. Kelly vezetésével nekivág a hadsereg válogatott eszeveszettjeinek kommandója ütközeteken, aknamezőkön, bombatámadásokon, szövetséges és ellenséges frontvonalakon keresztül.

 

Vejedre ütök - Prime, november 27. szombat, 14h

A 2000-es Apádra ütök című nagysikerű vígjátékban Greg-nek el kellett utaznia leendő felesége szüleihez, hogy azok áldásukat adják a házassághoz. Az apósával igencsak meggyűlt a baja, de végül is beadta a derekát. Egy kívánsága maradt csak csupán: találkozni akar Greg szüleivel. Így hát a folytatás témája nem is lehet más, mint hogy a leendő pár és az ara szülei ellátogatnak az idősebb Beckur-ékhoz, Detroitba. A két család azonban alapjaiban különbözik egymástól! A dolgok ennek ellenére mindaddig remekül mennek, míg Jack rá nem jön, hogy az ügyvéd és az orvos, akiket Greg bemutatott, valójában egy otthonülő liberális apa és egy nyugdíjas-szexre specializálódott terapeuta…

 

Karácsonyi vakáció - Viasat6, november 27. szombat, 14.30h

Az Amerikai vakáció és Európai vakáció című filmekből jól ismert Griswold család újabb, karácsonyi kalandjaival ismerkedhetünk meg. Az egész család kész az év legmeghittebb ünnepére, a karácsonyra. A család sürög forog, vásárol és csomagol. Mindenki kitűnő ajándékokat vett szeretteinek és azon vannak, hogy sikerüljön titokban tartani azokat. Ismerve a Griswold családot tudható, közeleg a katasztrófa. Ahol a Griswoldok megjelennek onnan az emberek azonnal menekülni kezdenek, mert körülöttük minden leomlik, összedől, kigyullad, elpusztul. Vajon képes-e egy család romba dönteni a karácsonyt?

 

A hölgy egy kissé bogaras - Duna Tv, november 27. szombat, 15.30h

Bimbi, azaz Takács Klára munkanélküli. Albérletben lakik, és fogalma sincs, hogy miből fog élni, hogy miből fogja kifizetni. De szerencséjére az előző albérlő, akinek volt egy ajánlólevele a Tormássy művek igazgatójához időközben bolondok házába került. Így aztán a "felhasználatlan" ajánlólevéllel jelentkezhet munkára. Mivel a levélben az áll, hogy a "hölgy egy kissé bogaras" állást nem kap, de elszegődhet a vezérigazgató fiához gépírókisasszonynak…

 

Csupasz pisztoly 33 1/3 - Az utolsó merénylet - Moziverzum, november 27. szombat, 15.45h

Mindenki sírt a röhögéstől, amikor végre nyugdíjba vonult. Ám otthon sem várja örök békesség: felesége mindenáron gyereket akar, pedig Frank Drebin, mióta leadta pisztolyát, nem érzi férfinak magát. Ám itt a lehetőség! Visszahívják egy rendívül bonyolult merénylet előkészületeinek leleplezésére. Első aktusként Drebin hadnagy a spermabankban felgöngyölíti a gyanúsított szeretőjét. A többi pedig csak ráadás...

 

Hogyan lopjunk felhőkarcolót? - SuperTV2, november 27. szombat, 16.15h

Josh egy Central Park-i luxusház gondnoka. Egy nap megtudja, hogy a tőzsdeguru tulaj átverte az ügyfeleit, és elsikkasztotta a pénzüket, beleértve a lakóház alkalmazottjait is. Amikor mindezt számon kéri a milliárdoson, a munkatársaival együtt kirúgják őket. Josh úgy dönt, hogy a maga kezébe veszi az igazságszolgáltatást. Elhatározza, hogy a társaival kirámolja a milliárdos lakását, és visszaveszik, ami nekik jár. No jó, kicsivel többet! Felbérelik hát, a környék rutinos betörőjét, hogy segítsen nekik...

 

Éjsötét árnyék - Viasat3, november 27. szombat, 16.20h

A Collins család Amerikába ment 1752-ben új életet kezdeni. Meggazdagodtak a halászatból, és kisvárost építettek Maine államban, ami a nevüket viseli. Két évtizeddel később Barnabas vezeti a birtokot, gazdagságánál csak a nők iránti vágya nagyobb. Ám elkövet egy hibát, összetöri egy boszorkány szívét, aki bosszúból elátkozza és élve eltemeti. Két évszázaddal később Barnabast véletlenül kiszabadítják sírjából. A férfi visszatér a régi birtokra, és találkozik a zavaros utódaival. Elhatározza, hogy visszaállítja családja hírnevét.

 

Forrest Gump - Paramount Network, november 27. szombat, 18h

A georgiai Savannah városka árnyas buszmegállójában különös mesemondó üldögél. A neve Forrest Gump. A XX. század második felének szinte minden sorsfordulóján ott volt, mindent látott és mindent átélt, de nem mindent értett. Elméje a legjobb akarattal sem nevezhető tündökletesnek. De hát már az anyja is mindig mondta: "Csak az hülye, aki hülyeséget csinál". Forrest Gump pedig nem tett semmi egyebet, mint jelen volt minden fontos eseményen: a pingpongdiplomáciától a vietnami harctérig, a Watergate szállótól az elnöki klubig, míg végül meg nem pihent egyetlen igaz szerelme karjában. A Forrest Gump megindító, romantikus mese egy ártatlan amerikairól, aki éppen abban a korban élt, amikor Amerika elveszítette ártatlanságát. A film és alkotói 1995-ben hat Oscar-díjat nyertek: közte a legjobb filmét, a legjobb rendezőét, a legjobb forgatókönyvíróét és a legjobb férfi főszereplőét. További hét Oscar-jelölés és három Golden Globe díj (legjobb film, legjobb rendező, legjobb színész) színesíti a film ezzel távolról sem teljes díjgyűjteményét.

 

Hullámtörők - SuperTV2, november 27. szombat, 18.15h

Ben Randall (Kevin Costner), a legendás vízi mentő egy szerencsétlen bevetés során elveszíti egész csapatát. Ben beleveti magát a tanításba, de szabadelvű oktatási módszerével rövid időn belül felborítja a gondosan kidolgozott tantervet. A csoport egyik tagja, a fiatal úszóbajnok Jake Fischer (Ashton Kutcher), akinek eltökélt szándéka, hogy ő legyen a legjobb a csapatban. Fischer nem könnyű eset, de Randallnek kemény munkával sikerül elérnie, hogy a fiúból valóban elhivatott vízimentő váljék.

Zúzós riffek a SZESSÖNben! A PORT.hu zenés műsorának legújabb vendége Kiss Jenő, aki testépítő körökben ismert, hiszen 1996-ban ő volt a Mr. Universe világbajnoka. Izomzatát nem a szél hordta össze, de most kiderül, mire megy a brutális erő hat vékony fémhúrral szemben.