Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha a hétvége első napján otthon maradnál, lazíts a tévé előtt!

Kémek, mint mi - Sony Movie Channel, január 15. szombat, 8.25h

Az amerikai nemzetvédelem arra a következtetésre jut, hogy az oroszok készülnek valamire. Hogy igazi felderítési akciójukat leplezzék, úgy döntenek, álkémeket vetnek be. Két jelentéktelen hivatalnokra esik a választásuk: Emmett Fitz-Hume (Chevy Chase) és Austin Millbarge (Dan Aykroyd), a két esetlen figura kapja a megbízást. A furcsa páros egynapos kiképzésen vesz részt, s másnap már Pakisztánban találják magukat, ahol vérszomjas orosz kémek várják a kőkemény amerikaiakat.

 

Liza, a rókatündér - Filmcafe, január 15. szombat, 9.40h

Liza, a csinos, ám szerény ápolónő tizenkét éve gondoskodik a japán nagykövet özvegyéről. Egyhangú élete megváltozik, amikor születésnapi kimenőt kap. Elhatározza, hogy megtalálja élete szerelmét, ám a dolgok rendre balul sülnek el. Liza a japán slágerénekes, Tomy Tani szellemének segítségével arra a következtetésre jut, hogy ő a japán mesék elátkozott rókatündére. Miközben Liza megpróbálja legyőzni az átkot és megtalálni az igazit, a zsaruk, különösen Zoltán Zászlós érdeklődését is felkelti.

 

Európai vakáció - Film+, január 15. szombat, 9.45h

A Griswald család újra vakációra indul: ezúttal Európába, ahol legalább annyi bajba keverednek, mint legutóbbi utazásuk során, Amerikában. Kalandjaik között szerepel három egész perc a Louvre-ban, egy autóbaleset, Rusty randevúja egy francia hölggyel, Audrey szomorú kapcsolata az európai étrenddel, és végül, de nem utolsó sorban Ellen elrablása. A tipikus amerikai család találkozik az európai kultúra nemes képviselőivel, akik valahogy túlélik a dolgot, míg hőseink csak szenvednek az érthetetlen európai nyelvekkel és a hamburgert nélkülöző ételkínálattal...

 

Nagy durranás - Mozi+, január 15. szombat, 9.55h

Bár az első osztályú vadászpilóta, Topper Harley teljes magányban, Szőrös Nyuszitappancs néven él az indiánok között, a légierőnek ismét szüksége van kezelhetetlen katonájára, hogy egy életveszélyes küldetés során _ az Alvó Menyét akcióban _ megsemmisítsen egy nukleáris arzenált. Vagy, ha ez nem sikerülne, akkor legalább bombázzon le egy tangóharmonika gyárat és egy pantomim iskolát...

 

E.T. – A földönkívüli - AMC, január 15. szombat, 10.10h

Egy amerikai kisváros szélén, a családi házaktól alig néhány méternyire húzódó erdőben földet ér egy űrhajó, melyből fura kinézetű "emberkék" szállnak ki, hogy felderítsék a terepet. Ám hamarosan a helyszínre érkeznek a földlakók: őrült zajt csapva, villódzó zseblámpájukkal megrémisztik a békés szándékú látogatókat, s miközben megpróbálják bekeríteni űrjárművüket, a furcsa kis lények menekülésbe fognak. Egy "valaki" közülük azonban lemarad a távozó űrjárműről. Ez a valaki pedig nem más, mint E.T., aki a számára ismeretlen bolygón marad dühös kutyák, nyüzsgő járművek és egy furcsa kisfiú társaságában. Ezen az éjszakán ugyanis egy közelben lakó fiú, a kisiskolás Elliott gyanút fog, hogy valaki kint rejtőzik a kertjükben. Egész éjjel kint marad, s végül magához édesgeti ezt a valakit, aki persze nem más, mint E.T. A két magányos lény, az apa nélkül nevelkedő fiú és a hátrahagyott űrlény összebarátkozik egymással, s ennek a barátságnak állít feledhetetlen emléket Steven Spielberg minden idők legnagyobb filmsikerében.

 

Közellenségek - Filmcafe, január 15. szombat, 11.40h

John Dillinger minden idők egyik legismertebb gengsztere. Vakmerő szökései, huszáros bankrablásai és nem utolsósorban a lefegyverző bája népszerűvé tette az egyszerű emberek és a barátnője, Billie Frechette szemében. Ám nem mindenki örült ténykedésének. A Szövetségi Nyomozó Iroda vezetője, J. Edgar Hoover arra akarta felhasználni a gengszterek elleni hadjáratot, hogy az irodából nagyhatalmú szövetségi intézményt csináljon. Hoover első számú közellenségnek kiáltotta ki Dillingert, és a legjobb ügynökét, Melvin Purvist küldte utána. Bryan Burrough regényéből.

 

Meseautó - Film+, január 15. szombat, 11.40h

Szűcs János (Stohl András), egy nagy budapesti üzletközpont igazgatótanácsának elnöke, gazdag, sikeres és nőtlen. Végre egy hosszabb szabadságra készül, és ennek örömére autókereskedő nagybátyjától (Kern András) egy gyönyörű autót vásárol, amivel már az első napon sikerül elütnie egy görkorcsolyás fiatal lányt, Kovács Verát (Ónodi Eszter). Nagyobb baj nem történik, talán csak annyi, hogy az elnök beleszeret a lányba.

 

Levelek Júliának - TV2, január 15. szombat, 13.35h

Az újságírói álmokat dédelgető Sophie a munkamániás szakáccsal, Victor-ral él. A férfit jobban izgatja az étterme megnyitása, mint a menyasszonya. A pár Veronába utazik egy romantikus kirándulásra. Sophie bánatára Victor nem vele, hanem a helyi ételekkel és italokkal van elfoglalva. Egyedül indul hát a város felfedezésére. Júlia házánál egy ötven éve írt levélre bukkan, melynek írója az ifjúkori olasz udvarlója után kutat. Sophie válaszol neki, mire meglepetésére előkerül a levél írója. A lány csatlakozik Claire-hez és az öntelt unokájához, így együtt indulnak a rég elvesztett kedves után...

 

Időzavarban - AMC, január 15. szombat, 14.35h

Matt az egyik floridai kisváros rendőrfőnöke. A fekete bőrű zsaru keményen dolgozik, a munkatársai és barátai tisztelik, a városka közössége szereti. Banyan Keyt valósággal sokkolja a brutális, kettős emberölés híre, melynek egyik áldozata a seriff szeretője. Ahogy egyre több részletére derül fény a gyilkossági ügynek, minden bizonyíték Mattra tereli a figyelmet. A zsaru versenyt fut az idővel: meg kell oldania ügyet, hogy tisztázni tudja a nevét, visszaszerezze becsületét és kiderítse a szörnyű igazságot. A helyzetet bonyolítja, hogy Matt elhidegült felesége szakértőként érdekelt az ügyben.

Rango - Paramount Network, január 15. szombat, 14.50h

Készülj a tangóra Rangoval, melyet a kritikusok sem tudtak szó nélkül hagyni: "ilyet még soha nem láttál" (Peter Travers, Rolling Stone). Rango egy dilis kaméleon, aki egy vad kisvárosba kerül, ahol égető szükség van egy hősre. A frissítően eredeti, látványos animációs film "nagyon szórakoztató" (Betsy Sharkey, Los Angeles Times).

 

Mamma Mia! Sose hagyjuk ABBA - Prime, január 15. szombat, 16.15h

Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).

 

Miss Sloane - Filmcafe, január 15. szombat, 16.30h

Elizabeth Sloane az egyik legkeresettebb és legfélelmetesebb lobbista Washingtonban, rettenthetetlen a politikai kulisszák között zajló összecsapásokban. Ravasz, kitartó és erős, aki mindent megtesz, hogy sikerre vigye az általa képviselt ügyet. Ezúttal nehéz fába vágta fejszéjét, pályafutása legerősebb ellenfelével találja magát szemben. A fegyverlobbistáknak nem tetszik, hogy a kongresszus szigorítani szeretne a fegyvertartási szabályokon. Nagy árat kell fizetnie, ha le akarja győzni őket.

 

Pasik és csajok - Film Mánia, január 15. szombat, 17.10h

Vigyázat, a szex mindent megváltoztat... Jennifer (Claire Forlani) és Ryan (Freddie Prinze Jr.) ugyanarra az egyetemre járnak. Már gyerekkoruk óta ismerik egymást, de sosem figyeltek fel igazán a másikra. Jennifer művelt és szórakoztató, független lány, míg Ryan komoly mérnökpalánta, aki örökké valami fontos terven dolgozik éppen. Barátság szövődik közöttük, megosztják örömeiket és szerelmi kudarcaik történetét. A lány Itáliába készül diploma után. Mindkettejük meglepetésére együtt maradnak egy éjjel. Jennifer javasolja, maradjanak továbbra is csak barátok. Késő, Ryan már belészeretett. Vissza lehet-e táncolni a vonalról, mely a férfi és nő közötti barátság határát jelenti? Erre az örök kérdésre próbál válaszolni a friss, fiatalos lendületű vígjáték.

 

A Port.hu zenés sorozatának első évadának utolsó részében Király Attila színész és szinkronszínész ült be a dobok mögé.