Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ma napközben a Bud Spencer-rajongók lesznek előnyben a tévékészülékek előtt. De hogy ne csak nekik legyen jó, arról többek közt Tom Hanks, Julia Roberts és Adam Sandler gondoskodik.

Csillagpor - Paramount Network, április 16. szombat, 10.45h

Tristan (Charlie Cox) megígéri szíve választottjának (Sienna Miller), hogy elhoz egy hullócsillagot. Elindul hát szerencsét próbálni, és kalandjai során rájön, hogy a csillag nem más, mint egy mennyei szépség, Yvaine (Danes). Amikor Lamia (Pfeiffer), az öreg banya, megpróbálja ellopni Yvaine fiatalságát, Tristan minden erejével a védelmére kel. Ez a páratlan, bűbájos tündérmese mindenkit megkacagtatva bizonyítja a szerelem erejét.

 

Hirtelen 30 - Moziverzum, április 16. szombat, 11.45h

1987-et írunk, Jenna 13 éves lány, aki éppen kezd tiniből nővé érni. A probléma csak az, hogy nem tud olyan gyorsan felnőni, mint amennyire szeretne. A 13. szülinapján bulit rendez, ahova meghívja a suli trendi arcait. Csakhogy a buli nagyon rosszul sül el a számára. Jennát egy játék kedvéért bezárják a vécébe, majd mindenki megfeledkezik róla, ezért az egész éjszakát bezárva tölti, miközben odakint mindenki remekül mulat. Porig alázva, megszégyenülten, egyedül kuksolva a vécén, komoly fogadalmat tesz: ha most egy csapásra felnőtt lehetne, olyan élete lenne, amilyet mindig is szeretett volna… Csodával határos módon pedig a vágya valóra válik. Másnap, amikor felébred, 2004-et írunk, és Jenna 30 éves.

 

A szerelem hálójában - RTL Klub, április 16. szombat, 13.10h

Kathleen Kelly (Meg Ryan) a világ talán legszebb gyermekkönyvboltjának a tulajdonosa. Egy nap azonban az utca túloldalán Joe Fox (Tom Hanks) megnyitja könyváruházát, ami korántsem olyan meghitt, viszont sokkal nagyobb, mint Kathleené. A két magányos üzletvezető és harcias ellenfél éjszakánként NY152 és Shopgirl álnév alatt ismerkedik, és hamarosan egymásra is találnak a hálón. Álnéven egymásnak tanácsokat adnak, és még egymásba is szeretnek. De eljön a nap, amikor fény derül kilétükre.

 

Akit Buldózernek hívtak - TV2, április 16. szombat, 13.15h

Buldózert (Bud Spencer), a mackótermetű nápolyi kagylóhalászt nehéz kihozni a sodrából, ám amikor szívének kedves hajóját egy éppen arra settenkedő tengeralattjáró tönkreteszi, határozottan veszélyessé válik. Hogy lehűtse haragját, amíg a bárkát a kijavításig szárazra emelik, kedvenc pihenőhelye, a Gálya nevű vendéglő felé veszi útját, ahol szokás szerint a szövetséges hadsereg katonái ütik el idejüket. Hamarosan kiderül, kicsi a hely ennyi embernek, s hangos pofonok verik fel a környéket...

 

Jack Reacher - Mozi+, április 16. szombat, 14h

Amikor egy fegyveres megöl öt embert hat lövéssel, minden bizonyíték a letartóztatott gyanúsítottra utal. A kihallgatás során azonban a gyanúsított csak egy cetlit nyújt át a következő szöveggel: "Kerítsék elő Jack Reacher-t!" Így kezdődik a rendhagyó hajsza az igazság után, amelynek során Jack Reacher egy váratlan ellenféllel kerül szembe, aki mestere az erőszaknak, miközben súlyos titkot őriz...

 

Horgász a pácban - AMC, április 16. szombat, 14.50h

A film története a jóravaló, furfangos orvvadász és a kisvároska helyi hatalmasságai közt dúló harcról szól. A fergeteges események humora hagyományos helyzet- és jellemkomikumra épül, amit elsősorban Louis De Funes alakítása tesz ellenállhatatlanná. Utolérhetetlen, ahogy jellemábrázoló gesztusaival és fintoraival, burleszkbe illő mozgásával, nyűtt gúnyájában és ormótlan bakancsában csetlik-botlik. És természetesen nem ő kerül pácba, hanem a vele szemben álló, lomha észjárású, szépelgő, vidéki kispolgárok.

 

A Nílus gyöngye - Prime, április 16. szombat, 16.15h

Joan (Kathleen Turner) elvállalja, hogy megírja egy afrikai ország uralkodójának, Omar arab sejknek (Spiros Focás) az életrajzát. A helyszínen kiderül, hogy a sejk ellenszenves zsarnok, aki egy különös gyöngy révén az egész keleti világ feletti uralomra tör. Joant bebörtönzik, és bár az időközben felbukkanó Jack (Michael Douglas) segítségével sikerül megszöknie, az ékszer rejtélye nem hagyja nyugodni. A heves vérmérsékletéről ismert Ralph (Danny DeVito) pontosan tudja, hol rejtőzik ez a bizonyos kincs, ám nyomában járnak Omar emberei.

 

Számkivetett - Paramount Network, április 16. szombat, 18h

Chuck Noland (Tom Hanks) karrierje csúcsán álló topmenedzsert az ünnepek előtti utolsó szolgálati útján szörnyű baleset éri. Senki sem éli túl a viharba keveredett gép lezuhanását, csak ő marad életben, valahol Malajzia felé a szétszórt szigetek világában. Barátnője, Kelly (Helen Hunt) hiába várja vissza, a hatóságok szerint nem élte túl senki a szerencsétlenséget. Chuck minden érzékét latba veti a trópusi szigeten az életben maradásért.

 

Az angyalok is esznek babot - RTL+, április 16. szombat, 18.30h

Sonny (Giuliano Gemma) veszélyes álmodozó, aki azt gondolja magáról, hogy képes lenne megölni akár a maffia egyik vezérét is. Ebből a tuti buliból persze semmi pénzért nem hagyná ki birkózó barátját, Charlie-t (Bud Spencer). Amikor kiderül, hogy gengszterként nem állják meg a helyüket, mivel képtelenek a szegény boltosoktól behajtani a védelmi pénzt, új feladatot kapnak. Végezniük kell az amerikai kongresszus egyik tagjával. A két jómadár pillanatok alatt a legnagyobb slamasztikában találja magát. Annyira megriadnak, hogy úgy döntenek, visszatérnek a békés polgári életbe. Ám ez már nem is olyan egyszerű.

 

A vasmacska kölykei - Prime, április 16. szombat, 18.35h

A felettébb csinos, ám kibírhatatlan természetű, dúsgazdag Joanna felfogadja Deant, a vidéki asztalosmestert, hogy jachtjukon építsen egy gardróbszekrényt. Már az első pillanatban utálni kezdik egymást, s amikor Dean megmondja a véleményét, Joanna, tengerbe szórva minden holmiját, kidobja a hajóról. A következő napon Joanna véletlenül átbukik a hajó korlátján és amnéziát kap. Férje boldog, hogy megszabadul tőle, ezért nem ismeri fel. Dean viszont, aki neveletlen gyermekei mellé éppen dadát keres, azt állítja, hogy Joanna a felesége és négy gyermekének anyja...

 

Csontdaráló - AXN, április 16. szombat, 18.45h

Egy sztársportoló is kerülhet nagyon mélyre. Ennél mélyebbre azonban biztosan nem. Paul Crewe (Adam Sandler) egykor az amerikai foci ünnepelt játékosa volt, ma csak egy a rabok között: igazi nehézfiúkkal összezárva tölti mindennapjait az USA egyik legjobban őrzött, legrosszabb körülmények között fenntartott börtönében. Ám a fegyencek között akad egy régi ismerős: egykori edzője (Burt Reynolds) is itt tölti életfogytig tartó büntetését. A börtönigazgató biztatására a rabok edzeni kezdenek, és a szedett-vedett társaság hamarosan kihívhatja legnagyobb ellenfelét: az őrök válogatottját. A pályára kifutó csapatok mindennél jobban gyűlölik egymást. Eddig sem vigyáztak a másik testi épségére. Ami most a pályán folyik félig játék... félig van egy másik, kimondatlan célja is: a játékosoknak, a bíróknak és a börtönigazgatónak is.

 

Oltári nő - Filmcafe, április 16. szombat, 18.50h

Ike Graham az a fajta újságíró, aki mindig az utolsó percben írja meg a leadandó cikket. Egy nap, éppen sztori híján késlekedik, amikor egy bárban egy részeg idegen mesél neki Maggie Carpenterről, aki mindig elmenekül az oltár elől. Ike, aki egyébként sincs túl jó véleménnyel a nőkről, gúnyos hangú cikket ír az ismeretlen Maggie-ről, anélkül, hogy utánamenne a hírek valódiságának. Másnap kirúgják a munkahelyéről, mert túl messzire ment, és meghamisította a valóságot. Ike-nak egyetlen esélye marad: lemenni a kisvárosba, és megírni a valóságot Maggie-ről, akinek negyedik esküvői kísérlete közeleg. Hamarosan kiderül azonban, hogy az egész falu Maggie újabb menekülését várja, és ez már egy cseppet sem tetszik Ike-nak.