Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha ki sem dugnátok az orrotokat a lakásból a kánikulába, nézzetek jó filmeket a tévében!

A magányos zsaru - Filmcafe, július 2. szombat, 10.20h

Stan és Simon elválaszthatatlan rendőrpáros: együtt harcolnak Párizs alvilága ellen, és együtt unják meg azt a mocskot, amivel nap mint nap találkoznak _ így aztán együtt határozzák el, hogy visszavonulnak. Csakhogy egy utolsó bevetésen egy rablógyilkos megöli Simont és elmenekül. Stan _ az utolérhetetlen, örök Belmondo játssza _ magához veszi társa magára maradt kisfiát, és türelmesen vár. Hétévnyi türelemre van szüksége ahhoz, hogy újra feltűnjön a színen barátja gyilkosa. Stan természetesen azonnal a nyomába ered.

 

Idegroncs derbi - Film+, július 2. szombat, 10.40h

Két férfi élete és szakmai karrierje legfontosabb napján: az egyik üzletember, a másik útonálló. Az, hogy találkoznak, sőt muszáj egy teljes napot egy autóban tölteniük, mindkettejük számára katasztrófa. Az üzletember fontos tárgyalása előtt kénytelen saját és a szomszédja összes nyamvadt csemetéjét elfuvarozni az iskolába. A rabló pedig egy sikertelen bankrablás helyszínéről menekülve éppen az ő kocsijukba ugrik be túszokat szedni. Az még hagyján, hogy nyomában a rendőrség, de most a háta mögött, a hátsó ülésen még öt elviselhetetlen takonypóc is terpeszkedik.

 

Rövidzárlat - Film Mánia, július 2. szombat, 10.50h

A hadsereg lézerfegyverekkel szereli föl a robotokat, megteremtve a tökéletes harci eszközt. A történet váratlan fordulatot vesz, amikor villám csap az egyik robotba, s ezzel életre kelti. Az "élő" gépezet megszökik a Novao Robotics cégtől, és szerencséjére találkozik Stephanie Speck-kel (Sheedy), a határozott fellépésű fiatal nővel, aki azonnal pártfogásába veszi. Stephanie és Johnny-V hamarosan szoros barátságot köt. Túl kell járniuk azonban Crosby eszén, aki szeretné megjavítani az "elromlott" gépet. Ráadásul nyomukban a Nova Robotics mániákusan lövöldöző biztonsági főnöke, aki elhatározza, hogy mindenáron visszaszerzi a robotot.

 

Rumlis vakáció - Film+, július 2. szombat, 12.30h

Bob Munro (Robin Williams) minden követ megmozgat, hogy a családi vakáció ne torkolljon komplett katasztrófába. A Munro család ugyanis már a várva várt hawaii vakációra készül, amikor a családfő ultimátumot kap főnökétől: meg kell jelennie egy coloradói megbeszélésen, különben búcsút mondhat a munkájának. A szorult helyzetben Bob úgy dönt, hogy összeköti a kellemest a hasznossal. Repülőút helyett az aszfaltturnét választja, és azzal nyugtatgatja vonakodó családját, hogy a közös út majd jól összehozza őket. Ám már az indulás pillanatában világossá válik, hogy ez az álom inkább rémálom.

 

Addams Family - A galád család - SuperTV2, július 2. szombat, 13.35h

Charles Addams egykori rajzfilmfigurái elevenednek meg a filmvásznon! Addams-ék boldogan élnek régi villájukban, különböznek mindenkitől, és ők az egyetlenek, akiket ez egy cseppet sem zavar. Zavartalan nyugalmukat egy elveszettnek hitt rokon felbukkanása borítja fel, amikor egy este összegyűlik a család és a barátok, hogy szeánszon idézzék meg Fester szellemét, aki huszonöt évvel ezelőtt tűnt el a Bermuda-háromszögben. A szellemidézés olyan tökéletesen sikerül, hogy Fester egyszer csak ott áll épen és egészségesen a küszöbön! A csapat boldogan ünnepli váratlan visszatérést, de a felhőtlen örömbe hamarosan némi zavar vegyül, ugyanis Fester viselkedése némiképp eltér a megszokottól, nem emlékszik a titkos jelszavakra, és a család gyanakodni kezd…

 

Fel a fejjel - Duna Tv, július 2. szombat, 14.03h

Peti bohóc és Aida, az elefánt a Jackson cirkusz holtfáradt társulatával a határ felé poroszkál. 1945 tavaszán járunk, a II. világháborúnak már csaknem vége, de az országban még dúlnak a harcok. A határ menti kisvárosban tartott sikeres előadás után _ melynek csúcspontjaként Aida megborotválja Petit _ a bohócnak meggyűlik a baja a nyilasokkal, mivel azok két kis védencének a bőrére pályáznak. Mulatságos kalandok sora után főhősünket csaknem utoléri a végzet: a falhoz állítják, mint katonaszökevényt. Az az utolsó kérése, hadd adja elő végre-valahára élete nagy mutatványát… A filmet Latabár Kálmán alakítása teszi felejthetetlenné.

 

Kutyám, Jerry Lee - Prime, július 2. szombat, 14.25h

A mindenre elszánt Dooley-nak már-már sikerül a nyomára bukkannia egy 50 millió dolláros kokainszállítmánynak. Ám a rendőrségen a kollégái túlságosan őrültnek tartják, s nincs, aki hajlandó lenne vele együtt dolgozni. Kivéve egyvalakit, Jerry Lee-t, a tökéletesen kiképzett rendőrkutyát, akinek igazán jó orra van, ha kábítószerről van szó. A szokatlan páros tagjai kezdetben nem igazán szívlelik egymást, de néhány lövöldözés, némi balszerencse, egy kis verekedés és romantikus kaland kölcsönös tiszteletet ébreszt bennük egymás iránt…

 

Mona Lisa mosolya - Filmcafe, július 2. szombat, 14.25h

Katherine Watson (Julia Roberts) abban a hiszemben vállalja el a munkét a leányiskolában, hogy az állam legjobb és legtehetségesebb diákjai élni fognak majd a lehetőségeikkel. Ám a lányok, köztük a vezéregyéniségek, Nancy Abbey (Marcia Gay Harden), Joan (Julia Stliles) és Betty Warren (Kirsten Dunst) számára sokkal értékesebb egy eljegyzési gyűrű és a háziasszony szerep, mint a tudományos műveltség. Katherine érkezése felbolygatja az iskola és a diákok életét, tanítványainak előbb-utóbb dönteniük kell, merre akarnak tovább menni.

 

A szerelem hullámhosszán - RTLII, július 2. szombat, 14.40h

Karácsony este a rádióban egy talk-show műsorvezetője álmokról, vágyakról, kívánságokról kérdezi a hallgatókat. Egy seattle-i kisfiú betelefonál és az édesapjának kér segítséget, aki felesége halála óta magányosan neveli őt. Annie-t (Meg Ryan), a bájos, házasság előtt álló lányt, aki autóvezetés közben a rádió éjszakai műsorát hallgatja, valósággal elvarázsolják a kisfiú és az édesapa (Tom Hanks) megindító szavai. A messzi távolból úgy érzi, épp a nagy ő hangját hallja a rádió hullámhosszán. Elhatározza, hogy kerül, amibe kerül, elindul és megkeresi az ismeretlent, akiben felismerni vélte az "igazit".

 

Nőstényördög - Film Mánia, július 2. szombat, 14.50h

Mary Fisher csinos és gazdag nőszemély, szerelmes regények sikeres írónője. Ruth Patchett viszont túlsúlyos, tenyeres-talpas háziasszony, élete középpontjában a családja, a férje áll. A romantikus tekintetű, fiatal könyvelő egy fogadáson találkozik Maryvel, akit meglátni és megszeretni egyetlen pillanat műve csupán. A csalfa Bob hamar megbánja, hogy otthagyja érte a családját. Ruth ugyanis bosszút esküszik és ördögi tervet eszel ki. Az odaadó feleségből pillanatok alatt rémes és vérmes nőstényördöggé válik. Sajátos hadjáratba kezd, megkeserítve a turbékoló pár életét.

 

A szomszéd nője mindig zöldebb - Film+, július 2. szombat, 16.30h

Az amerikai közép-nyugat egyik álmos kisvárosában, ahol az éghajlatból adódóan sokáig van tél, idejük nagy részét jéghalászattal töltik a település nyugdíjasai. Amikor pedig nem pecáznak, akkor általában az ősidők óta gyűlölt szomszéddal packáznak. Főszereplőink, Gustafson és Goldman is ilyen szomszédok, akik legszívesebben egymás látványos bosszantásával múlatják az időt. Egy szép napon a versengés azonban komolyra fordul, amikor a szemközti házba beköltözik egy csinos és korához képest igen kacér özvegyasszony.

 

Nicsak, ki beszél még! - Cool, július 2. szombat, 18.30h

Mikey időközben kissé megnőtt, de az élethez való hozzáállása nem változott. Édesanyja, Mollie feleségül ment álmai hercegéhez, mi több, Mikey hamarosan egy kistestvért is kap Julie személyében. A két apróság között bájos rivalizálás kezdődik, ami Mikey számára kétfrontos háborút jelent, hiszen neki időnként a szülőket is muszáj bosszantania.

 

Borotvaélen - Paramount Network, július 2. szombat, 18.55h

Miközben egy rendőrségi pszichológus azon dolgozik, hogy lebeszéljen egy ex bűnözőt aki le akar ugrani a manhattani szálloda tetejéről, a valaha volt legnagyobb gyémántralbás zajlik éppen.