Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha az első őszi hétvégén ki sem dugnád az orrod a lakásból.

Szemfényvesztők - Mozi+, szeptember 3. szombat, 9.45h

A világ legjobb illuzionistáinak egy csapata bankot rabol, de nem is akárhogyan: a mindenkit megtévesztő műsorszámuk végeztével a közönség sorai közé szórják a megszerzett pénzt. Az FBI értetlenül áll az agyafúrt attrakció előtt, nem is sejtve, hogy egy sokkal nagyobb dobásra készülnek a Szemfényvesztők...

 

Kincsvadászok - Duna Tv, szeptember 3. szombat, 10.05h

A családi kalandfilm a gyerekek mesés világába kalauzol el bennünket. Mikey és Brand, a két testvér barátaikkal nekivágnak a világnak, hogy egy régi térkép alapján megtalálják a hajdanvolt kalózkapitány mesés kincseit, amire nagy szükségük van, ha meg akarják menteni az otthonukat. Útjuk során találkoznak igazi olasz maffiózókkal, és egy ijesztő, ám rendkívül jólelkű szörnyszülöttel, aki a segítségükre lesz. Igaz, hogy az elején csak Mikey hisz benne, a végén azonban mindenki számára bebizonyosodik, hogy a kincs valóban létezik. (Eredeti hang digitálisan.)

 

Egetverő haderő - Film+, szeptember 3. szombat, 10.10h

Három kisvárosi jó barát, Larry (Larry the Cable Guy), Bill (Bill Engvall) és Everett (DJ Qualls) egy szép napon azon kapják magukat, hogy katonai egyenruhában ülnek egy Irakba tartó repülőgépen. Az éjszaka folyamán átülnek a gépen szállított terepjáróba, amely azonban elszabadul, és kizuhannak a mélybe. Egy kis mexikói faluban landolnak, csakhogy meggyőződésük, hogy a Közel-Keleten vannak, ezért amint kialudták a fáradalmakat, nekilátnak felszabadítani a helyieket.

 

Van az a pénz, ami megbolondít - Film Mánia, szeptember 3. szombat, 10.35h

Bridget túl az ötvenen, a kertvárosi, jómódú, középosztálybeli nők életét éli. Gyerekei már felnőttek, ő évtizedek óta háztartásbeli. Sajnos több mint egy éve már a családfenntartó férje is munkanélküli, és elfogytak a tartalékaik. Ami még nem lenne nagy baj, de az elmúlt egy évben nem változtattak költekező életmódjukon, így teljesen eladósodtak. Dobra kerül a szép ház, oda az eddigi életük. Bridget állást keres, és mivel filozófia szakos diplomája semmit sem ér a piacon, takarítónőként helyezkedik el. Igaz, nem akárhol, az állami pénzverdében. A munkahely rendkívül termékenyen hat Bridget gondolkodására, és hamar rájön, hogy tudna pénzt szerezni. Ráadásul társakat is talál hozzá.

 

Folt a zsákját - AXN, szeptember 3. szombat, 11.10h

Eddie (Richard Pryor) a börtön árnyékában elvállalja egy szanatóriumi beteg kíséretét. Csakhogy George (Gene Wilder) notórius hazudozó, aki ha egyszer beindul, a világ a sarkaiból is kifordul. Épp hogy kilépnek a klinika ajtaján, George máris egy hatalmas tévedés középpontjában találja magát. Összetévesztik a milliárdos Abe Fieldinggel, és bár George szabadkozik, végül Eddie kedvéért belemegy a játékba. Hamarosan azonban rá kell jönnie, hogy csőbe húzták és hazug életének egyetlen szereplője sem az, akinek mondja magát.

 

Las Bandidas - Moziverzum, szeptember 3. szombat, 12h

1880, Mexikó. Sara, a gazdag bankár lánya és Maria, a szegény farmercsalád sarja összefognak, amikor megjelenik Tyler Jackson, a New York-i hitelbank képviselője. A könyörtelen banktisztviselő egy csapásra tönkreteszi mindkét lány családját, amikor jogtalanul elveszi tőlük a földjeiket. Sara és Maria elhatározzák, hogy pisztolyt ragadnak és bosszút állnak a családjaikat ért sérelemért.

 

A végső visszaszámlálás - Film Mánia, szeptember 3. szombat, 12.35h

A Nimitz atommeghajtású anyahajó váratlanul irdatlan erejű elektromos ciklonba keveredik. Amikor kijutnak a viharból, lassacskán rá kell döbbenniük, hogy csaknem fél évszázadot utaztak vissza az időben, s belecsöppentek a második világháborúba, Pearl Harbor lebombázásának előestéjén. Képes-e a legkorszerűbb fegyverekkel felszerelt "úszó erőd" megakadályozni a támadást, és döntő fordulatot adni az eseményeknek?

 

Levelek Júliának - Filmcafe, szeptember 3. szombat, 13.05h

Az újságírói álmokat dédelgető Sophie a munkamániás szakáccsal, Victorral él. A férfit jobban izgatja az étterme megnyitása, mint a menyasszonya. A pár Veronába utazik egy romantikus kirándulásra. Sophie bánatára Victor nem vele, hanem a helyi ételekkel és italokkal van elfoglalva. Egyedül indul hát a város felfedezésére. Júlia házánál egy ötven éve írt levélre bukkan, melynek írója az ifjúkori olasz udvarlója után kutat. Sophie válaszol neki, mire meglepetésére előkerül a levél írója. A lány csatlakozik Claire-hez és az öntelt unokájához, együtt indulnak a rég elvesztett kedves után.

 

Állami áruház - Duna Tv, szeptember 3. szombat, 14h

Egy állami áruház és sok-sok dolgozója élete elevenedik meg ebben a dallal, szerelemmel, jókedvvel és muzsikával átszőtt zenés vígjátékban. A film főhőse Kocsis, a munkásból lett igazgató, aki végre "új szellemet" visz be az áruház régi beidegződésekkel, kapitalista szemlélettel és szokásokkal gúzsba kötött életébe… Fergeteges filmvígjáték Fényes Szabolcs fülbemászó slágereivel, és olyan színészóriásokkal, mint Feleki Kamill, Latabár Kálmán és Gábor Miklós és Gózon Gyula.

 

Az istenek a fejükre estek - Mozi+, szeptember 3. szombat, 14.15h

Xi és törzsének többi tagja Afrikában él, távol mindentől, aminek köze volna a civilizációhoz. Ám szinte idilli életüket egy nap váratlan incidens zavarja meg: egy pilóta gondatlanságból repülőgépe ablakából kihajít egy kólás üveget, amely sértetlenül landol az afrikai kontinensen, véletlenül éppen Xi faluja közelében. A busmanokat mérhetetlenül lenyűgözi ez az ismeretlen eszköz, amelyet annyi mindenre fel lehet használni: akár hangszerként, akár kalapácsként. Így megindul a harc a különleges tárgy birtoklásáért. A törzs tagjaiban felébrednek a legősibb emberi indulatok, a féltékenység, a gyűlölet, az irigység. Xi pedig egyre biztosabb abban, hogy a palack maga a megtestesült gonosz, ezért elvállalja, hogy a világ végén megszabadul tőle...

 

Palira vettem a papát - Film Mánia, szeptember 3. szombat, 14.40h

Timmynek pár napot az édesapjával, Ray-jel kell töltenie. Az apuka azonban nem ér rá vele foglalkozni, mert éppen élete nagy rablásán dolgozik. Timmy unalmában elrabolja a papa legújabb zsákmányát, és azok visszaszolgáltatását feltételekhez köti. Ray tehát kénytelen a gyermek számos kívánságát teljesíteni, úgymint fagyizni, óriáskerekezni. Eközben a rendőrség a nyomában jár.

 

Vejedre ütök - Prime, szeptember 3. szombat, 14.55h

A 2000-es Apádra ütök című nagysikerű vígjátékban Greg-nek el kellett utaznia leendő felesége szüleihez, hogy azok áldásukat adják a házassághoz. Az apósával igencsak meggyűlt a baja, de végül is beadta a derekát. Egy kívánsága maradt csak csupán: találkozni akar Greg szüleivel. Így hát a folytatás témája nem is lehet más, mint hogy a leendő pár és az ara szülei ellátogatnak az idősebb Beckur-ékhoz, Detroitba. A két család azonban alapjaiban különbözik egymástól! A dolgok ennek ellenére mindaddig remekül mennek, míg Jack rá nem jön, hogy az ügyvéd és az orvos, akiket Greg bemutatott, valójában egy otthonülő liberális apa és egy nyugdíjas-szexre specializálódott terapeuta…

 

Beverly Hills-i zsaru 2. - Moziverzum, szeptember 3. szombat, 18.50h

Axel Foley még mindig nevetőgörcsöt kap, ha arra az éjszakára gondol, amikor banánt dugott egy Beverly Hills-i rendőrautó kipufogócsövébe. Első kaliforniai látogatása során olyan hullámokat kavart maga körül, amilyet még nem látott Beverly Hills. Jelenleg azonban Detroitban tartózkodik, és nyomozói teendőit végzi, amikor hírt kap Beverly Hills-ből, hogy az ottani rendőrfőnököt súlyosan megsebesítette egy orvlövész. Foley-nak természetesen nem kell kétszer mondani, hogy menjen segíteni, azonnal a helyszínre utazik. S amint megjelenik, Kalifornia legelitebb környékén azonnal elszabadul a pokol…