Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha szombaton ki sem dugnád az orrod a négy fal közül.

Zimmer Feri - Mozi+, október 22. szombat, 9.10h

Fikász Ferenc ötvenéves vállalkozó hatalmas adósságot a nyakába véve kibérel egy balatoni üdülőt. Terve szerint őszre kifizeti az adósságot és lerakja családja boldogulásának alapjait. Természetesnek veszi, hogy ennek a célnak az eléréséhez minden eszközt alkalmaznia kell: méregdrágán adja ki a szobákat, vizezi a sört, romlott húsból főz, földet kever a kávéhoz. Kizárólag a családjában bízik, bár bennük sem mindig. Felesége, lánya, veje és a néger konyhalány alkotja a "kifosztó-kombinát" legénységét, amely még kibővül Petivel, Fikászné unokaöccsével is. A fiú eredetileg nyaralni jött, de természetesen őt is beállítják a haszontermelő láncba. Az ő szemével látjuk ezt a groteszk, a bevétel hajszolásába szó szerint belehülyülő világot. Tímár Péternek _ a Csinibaba rendezőjének _ nagy sikert aratott mulatságos filmszatírája sajátos technikával készült, a színészek eredetileg visszafelé mozogtak. Ez adja a film különleges hatásának alapját.

 

Mielőtt lemegy a Nap - RTLII, október 22. szombat, 9.20h

Jesse (Ethan Hawke) és Celine (Julie Delpy) kilenc évvel később találkoznak újra Párizsban, a férfi könyvbemutatóján. Közös könyvükén, mely a legvarázslatosabb éjszakáról szól, amit együtt éltek át. A sors most sem kegyes hozzájuk, csupán pár órájuk van, mielőtt Jesse visszarepül New Yorkba. Ezt az időt sétával és beszélgetéssel töltik, eközben kiderül, hogy az életükben bekövetkezett változások ellenére éreznek-e még valamit egymás iránt.

 

Szegény gazdagok - Viasat2, október 22. szombat, 10.15h

A kis olasz faluban mindenki tudja, hogy a Tucci család szegény. Minden megváltozik, amikor 100 millió eurót nyernek a szuperlottón...

 

Rico és Oskar, megtört szívvel II. - Duna Tv, október 22. szombat, 10.20h

Az egyik legnépszerűbb gyermekkönyv alapján forgatták a 2. ifjúsági kalandfilmet is. Rico és legjobb barátja, Oskar minden idejét együtt tölti a következő nagy kalandra várva. Ricónak most először van igaz barátja. Miután hetekig nem látták egymást, Rico és Oskar újra összeállnak, és a heti bingóval kezdik a kalandot az idősek otthonában. Rico édesanyja, Tanja két kézitáskát is megnyer, Oskar gyanúsan morcosnak, Tanja pedig furcsán szomorúnak tűnik. Ráadásul Oskar apja egy táskát hagy az ajtó előtt, mert némi távolságra van szüksége a fiától. Rico számára ez már túl sok. Barátja, Oskar végül elmondja Ricónak, hogy Tanja csalt a bingón, és azok a csúnya kézitáskák, amelyeket állandóan elnyer, valóban drága bőrtáskák. Rico nem hajlandó elfogadni, hogy anyja csaló lehet. Ellie Wandback, a bingó műsorvezetője biztosan zsarolja. Rico és Oskar segítséget kérnek a derűs nyugdíjas úrtól, van Schertentől, és együtt próbálják kideríteni, mi történik. Nem minden megy a tervek szerint, de végül a két fiatal nyomozó nem csak az igazságot fedezi fel a bingó-csalással és a kézitáskákkal kapcsolatban.

 

Karate kölyök - Filmcafe, október 22. szombat, 10.20h

Miyagi, a harcművészetek idős mestere a karate legöregebb, legjobb és leghíresebb oktatója. Egyetlen szívfájdalma, hogy eddig nem talált olyan utódot, akinek átadhatná a tudását. Amikor összebarátkozik a szerény és félénk Daniellel, rájön: a fiú nemcsak a karate fogásainak, hanem a harcművészetek egész filozófiájának elsajátítására is alkalmas, így méltó lehet arra, hogy az örökébe lépjen.

 

Vegasi vakáció - AMC, október 22. szombat, 10.50h

Griswold ismét nyaralni viszi a családját, ezúttal Las Vegasba mennek. A sivatag közepén elterülő neonfényben úszó város azonban nemcsak a szerencsejátékok, hanem a bűnök és csábítások ördögi központja is. A család minden tagját rabul ejtik a bűnös városban kísértő szerencselovagok. A papa le is ragad egy játékasztalnál, ahol az egész családi vagyont el lehet verni. A veszteségek összehozzák Clarkot egy másik megkopasztott család tagjaival és együtt keresnek kiutat. Ha Las Vegas átverte őket, ők is átverik Las Vegast.

 

Heves jeges - Film Mánia, október 22. szombat, 11.30h

Hatalmas esküvő készülődik a de Tartas és a Crépin-Jaujard család között, a szülők már mindent elrendeztek Didier és Evelyne kézfogójával kapcsolatban. Ám váratlanul megtalálják de Tartas feleségének a nagyapját, méghozzá jégbe fagyva. A papát magához veszi a család, s hogy ne okkozzanak neki megrázkódtatást, múlt századbéli stílusban rendezik be a házukat és a környezetét. Ám eljön az az idő, amikor is az "örökifjú" megtudja az igazat.

 

Drágám, add az életed! - Film+, október 22. szombat, 12.20h

Dick Steele, a nyugalomba vonult titkosügynök egykori főnökének hívó szavára visszatér a szolgálatba. Ugyanis örök ellensége, Rancor tábornok, akit egy robbantásos merénylet után mindenki halottnak hitt, ismét megjelenik a színen. Dicknek és gyönyörű társának, Veronique-nak kell megakadályoznia, hogy a tábornok megvalósítsa világuralmi terveit. Ketten együtt élik át a kalandokat, kerülik ki a csapdákat, menekülnek el autós üldözőik elől. Még arra is jut idejü k, hogy pompás vacsorákat töltsenek el egymás társaságában, és a táncparketten megmozgassák a kitartó nyomozástól elgémberedett tagjaikat.

 

Négybalkezes - Filmcafe, október 22. szombat, 12.55h

Francois Pignon (Pierre Richard) özvegyember egyedül neveli lányát, Jeanne-t. Már régóta munkanélküli, és végső kétségbeesésében elhatározza, hogy kirabol egy bankot. A kétbalkezes férfi azonban elszúrja az akciót, ezért úgy dönt, hogy a biztosabb menekülés érdekében túszt ejt. A kiszemelt áldozat egy börtönből most szabadult nehézfiú, Jean Lucas (Gérard Depardieu), akit bosszant a rabló ügyetlensége, ezért kénytelen maga irányítani az akciót, amikor a rémült rabló véletlenül lábon lövi. És ez még csak a kezdete ennek a fergeteges vígjátéknak.

 

Tegnap éjjel - Film Mánia, október 22. szombat, 13.10h

A "Tegnap éjjel" egy érzelmileg erőteljes romantikus film a bizalomról, a vágyról, a megcsalásról, a modern szerelemről és házasságról. A film a hűség "szürkezónáiról" is szól: az egy óvatlan pillanatban meghozott döntéseknek lehetnek visszavonhatatlan következményei. Az alkotás főszereplője egy fiatal, elbűvölő és jómódú New York-i pár, akik ugyanazon éjjel esnek kísértésbe. Tökéletesnek tűnő kapcsolatuk meghatározó próba előtt áll, és olyan döntéseket kell meghozniuk, melyekre egyikük sem számított, amikor csupán egy éjjelre különválnak. A férj, Michael üzleti útra indul vonzó kolléganőjével, Lauraval, miközben felesége, Joanna összefut egy régi szerelmével. A csábítás ereje mindkettejüknél hatalmas: egyetlen, fülledt erotikával eltöltött éjszaka, amire sohasem jöhet rá a másik fél. Egyetlen kérdésen múlik minden: mégpedig hogy sikerül-e elszámolniuk a saját lelkiismeretükkel.

 

Mancs - TV2, október 22. szombat, 13.50h

Pejó Róbert rendező legújabb alkotását a világhírű magyar mentőkutya története ihlette, azonban a film története fiktív, a forgatókönyvet a képzelet szülte. A film tiszteletadás a világ összes mentőkutyája előtt, akik bátorságuknak és helytállásuknak köszönhetően gyerekek, nők és férfiak ezreinek életét mentik meg. A Mancs c. alkotás egyben a magyar mentőkutyáknak is emléket állít!

 

Superman visszatér - RTL Klub, október 22. szombat, 14.30h

Superman (Brandon Routh) öt év után tér vissza a Földre, hogy leszámoljon ősi ellenségével, Lex Luthorral (Kevin Spacey), aki gonosz tervet eszelt ki a hős legyőzésére. Supermannek hamarosan rá kell döbbennie, hogy a világ megtanult hősök nélkül élni, és akkor sem fogadja el a segítséget, amikor nincs más útja az életben maradásnak. Ráadásul időközben szerelmének, Lois Lane-nek (Kate Bosworth) fia született, aki most ötéves. Superman belevág élete legnagyobb kalandjába, mely az óceán mélyétől az űr távoli sötétjéig vezet.

 

Napsütötte Toszkána - Prime, október 22. szombat, 14.35h

Frances (Diane Lane) sikeres és boldog írónő volt egészen addig, amíg házassága zátonyra nem futott. Az alkotói válságát is képtelen legyűrni, ezért barátnője egy repülőjeggyel ajándékozza meg, és elküldi Olaszországba pihenni és feltöltődni. Frances az elhanyagolt, ódon villában kap szállást és szinte pillanatok alatt elvarázsolja a környezet szépsége, a kisváros és lakóinak melegsége. Hirtelen ötlettől vezérelve elhatározza, hogy hátat fordít eddigi életének és megvásárolja a villát.

 

Órák - Filmcafe, október 22. szombat, 14.45h

2005. augusztus 29-én, miközben a Katrina hurrikán pusztítása zajlik New Orleansben, Nolan Hayes kórházba viszi várandós feleségét, mert megindult a szülés. Abigail belehal a szülésbe, gyermeke pedig inkubátorban küzd az életéért, miközben a hurrikán egyre jobban tombol. Hamarosan megkezdődik a kórház evakuálása, ám a férfi nem hagyja magára gyermekét, aki az inkubátor nélkül valószínűleg nem élné túl az éjszakát sem. Az idő vészesen fogy, az áram kimarad, a generátor felmondja a szolgálatot, a víz pedig szép lassan mindent elönt.

 

Excsajok szelleme - Viasat3, október 22. szombat, 14.50h

A fotós Connor (Matthew McConoughey) született nőcsábász és agglegény épp az öccse esküvőjére hivatalos. Megérkezésével azonnal kitör a botrány, és még az esküvő is veszélybe kerül. Az őrületben Connor előtt megjelenik Wayne bácsikája (Michael Douglas) szelleme, és három régi barátnőjének a kísértete, akik magukkal ragadják a múltba, hogy móresre tanítsák.

 

Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt - SuperTV2, október 22. szombat, 15.20h

Andie Anderson a Nőmérő Magazin újdonsült rovatvezetője, aki hétről-hétre remek tanácsokkal látja el női olvasóit a közkedvelt "Hogyan"-rovat hasábjain. Legújabb témájához ezúttal egyik kolléganője sanyarú sorsából merít ihletet, és már meg is van a következő havi cím: Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt? Ehhez azonban villámgyorsan fel kell szednie egy pasit, akit aztán 10 nap alatt furfangosabbnál furfangosabb módszerekkel kergethet a szakításba és az őrületbe. Benjamin Barry, a menő reklámügynök eközben egy sokat ígérő megbízást akar megkaparintani _ mindenáron. Vakmerősége odáig fajul, hogy a siker érdekében fogadást köt: 10 nap alatt magába bolondít egy nőt, akit kijelölnek neki. És mit ad isten, az áldozat éppen Andie lesz…

 

Csípem a családod - Viasat3, október 22. szombat, 16.55h

David és Paige Ostroff, valamint Terry és Cathy Walling a legjobb barátok és szomszédok. A két házaspár New Jersey külvárosában, Orange Drive-ban él. A kényelmes életük azonban felbolydul, amikor öt esztendei távollét után Ostroffék lánya, Nina hazatér. A tékozló csemete szakított a vőlegényével. Ahelyett, hogy a szomszédék fia, Toby érdekelné, a lány figyelmét a szülők legjobb barátja, David kelti fel. Mindez nem marad következmények nélkül, különösen Nina gyermekkori barátnője, Vanessa Walling érzelmeit kavarja fel.