Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Kezdődik a hosszúhétvége, ráérsz egész nap semmit sem csinálni, használd ki!

Osztály, vigyázz! - AMC, október 29. szombat, 10.55h

Richard Clark (Jon Lovitz) azt állítja, hogy neveletlen kölykök nincsenek. Olyannyira hisz ebben, hogy feladja biztos és kényelmes állását az apja vezette elegáns főiskolán, és elszegődik abba a gimnáziumba, amelyet mindenki csak a közoktatás legsötétebb bugyrának tart. Néhány nap, sőt, már néhány perc is elegendő Clarknak ahhoz, hogy rádöbbenjen, hamis az előbb említett elképzelés, ugyanis az itteni diákok még a legsötétebbnél is sötétebbek. De vajon mit keres egy ilyen helyen a gyönyörű Victoria (Tia Carrere), akinek fel sem tűnik, hogy mennyire abszurd az a tény, hogy a sulinak saját temetője van.

 

Babylon 5.: Az ismeretlen faj - RTL Klub, október 29. szombat, 12.15h

David Martell (Dylan Neal) a szigorú szabályok szerint működő Őrszemek rend egyik legjobb űrhajójának kapitánya. Amikor egy bevetésen minden lehetőségtől megfosztottan, legénysége érdekében a visszavonulás mellett dönt, felettesei szigorú büntetés kiszabását helyezik kilátásba. Egy pártfogójának köszönhetően azonban megússza a súlyos büntetést és megbízzák egy látszólag egyszerű feladat teljesítésével. A Szövetség követeit szállító űrhajót kell elkísérnie öreg és baljós múltú új hajójának fedélzetén, változatos összetételű legénység segítségével. A rutinfeladatnak induló küldetés egy ismeretlen faj támadásakor élet-halál harccá válik.

 

Robin Hood, a fuszeklik fejedelme - Viasat6, október 29. szombat, 12.30h

Ezúttal a kalandos Robin Hood történet túláradóan vidám átirata kerül terítékre. Mel Brooks, a legendás nevettető legjobb formájában ragadja meg Robin Hood alakját. Hősünk tömlöcbe kerül a keresztesháborúkba mentében, és mire kiszabadul, családját majd vagyonát is elveszti. A gyönyörű szűz, Marian iránti szerelme viszont új hitet ad neki az úri túlkapások elleni harcban: maga köré gyűjti a Sherwood-i erdőbe hűséges csirkefogó társait, és örömmel tör borsot a trónkövetelő János herceg orra alá. Szerelmét elrabolják, de mindenki kedvenc szélhámosa kissé komolytalanul mégis visszavág.

 

Hajrá csajok! - Filmcafe, október 29. szombat, 12.55h

A San Diego-i Rancho Carne középiskola focicsapatának, a Rancho Carne-i Bikáknak (Toros) pomponos szurkolócsapata, vidám és vagány fiatalokból áll, akiknek jól felvágták a nyelvét, és olyan gyakorlatuk van, amely biztosíthatja számukra a sorrendben hatodik bajnoki címet az országos bajnokságon. De a Bikák pomponos csapatának útja a győzelemhez nem minden akadálytól mentes. A váratlan fordulat akkor következik be, amikor Torrance, az újonnan választott csapatkapitány felfedezi, hogy tökéletesen megkoreografált gyakorlatukat egy az egyben a rivális csapattól, az East Compton-i Lóheréktől (Clovers) "kölcsönözte" a Bikák korábbi kapitánya. Mindkét csapat lányai új gyakorlatukon dolgoznak, és ahogy fogy a nagy versenyig hátralévő idő, a feszültség egyre nő. Mindkét kapitány a végsőkig hajszolja társait. Ráadásul a Lóherék lányainak, és kapitányuknak Isis-nek van még egy problémájuk. Pénzt kell szerezniük az országos bajnokságra való utazás költségeire. Torrance minden erejével azért küzd, hogy megmentse a Bikák hírnevét, Isis pedig ha lehet még elszántabban hajt azért, hogy csapata végre megszerezze a megérdemelt elismerést. Azonban csak az egyik csapat nyerheti meg az országos bajnoki címet. Kezdődik, hát, a nagy csata, amelyben majd győz a jobbik.

 

Szabadság tér 56 - Duna Tv, október 29. szombat, 13.30h

1956 október 23. és november 4. között az Amerikai Egyesült Államok magyarországi nagykövetségéről folyamatos jelentéseket küldtek az itt állomásozó diplomaták a washingtoni külügy-és hadügyminisztériumba, ahonnan válaszként utasításokat kaptak. Néhány évtizeddel később ezek az egykor titkos anyagok szabadon kutathatóvá váltak, melyekből Nagy András író készített forgatókönyvet a Magyar Televízió számára, melyet Bereményi Géza rendezett meg. A film a követségen összezárt diplomaták életét próbálja rekonstruálni, a drámákat, konfliktusokat, szerelmeket, miközben az Amerikába menő és onnan érkező jelentések pontos szövegét is megismerjük.

 

Kutya egy szerelem - SuperTV2, október 29. szombat, 13.45h

Olive és Clay közösen nevelik kutyájukat, Wesley-t, ám a pár kapcsolata fordulóponthoz érkezik, mikor úgy döntenek, hogy külön folytatják útjukat. A páros között elindul a gazdaszerepért vívott harc, mert mindkettőjüknek fontos négylábú barátjuk. Clay élete a jégkorongozás, míg Olive orvosi munkája miatt folyamatos az elfoglaltsága. Annak érdekében, hogy eldőljön kettejük közül ki az ideális gazdajelölt, tanácsadóhoz fordulnak, ám ez szigorú ellenőrzéssel jár, aminek külön-külön meg kell felelniük. Olive életébe becsöppen egy kutyatréner, Glenn, aki felajánlja, hogy segíti megnevelni Wesley-t, amit Clay nem néz jó szemmel.

 

Gyilkosság az Orient expresszen - Prime, október 29. szombat, 14h

Az Európát átszelő vonatút rejtélyes gyilkosság színterévé válik. Tizenhárom idegen reked összezárva a vonaton, s mindegyikük gyanúsított. Mindenkinek van múltja, mindenkinek vannak titkai, mindenki gyanús. Csak egyetlen férfi oldhatja meg a rejtélyt, versenyt futva az idővel, mielőtt a gyilkos újra lecsap. Agatha Christie világhírű regényének vadonatúj filmváltozatát az ötszörös Oscar-jelölt Kenneth Branagh rendezte, s ő alakítja a jól ismert detektívet, Hercule Poirot-t is.

 

Harry Potter és a bölcsek köve - RTL Klub, október 29. szombat, 14.20h

Petunia néni és Vernon bácsi lépcsője alatt, egy kis szobában lakik mostohafiúk, Harry Potter, aki körül egyre több furcsaság történik: beszélő macskák, postabaglyok és nagy szakállú óriások bukkannak fel a semmiből. Hamarosan kiderül, hogy ő az elmúlt generációk két legnagyobb varázslójának árvája, és eljött az idő, hogy beiratkozzon a titokzatos Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Szakiskolába. Néhány jó barát, néhány nagy kaland és néhány ősi ellenség vár itt rá.

 

Szellemirtók - Viasat3, október 29. szombat, 14.20h

Dr. Venkmant (Bill Murray), Dr. Stantzot (Dan Aykroyd) és Dr. Spenglert (Harold Ramis), a mániákus parapszichológusokat kirúgják az egytemről, ahol eddig tanítottak és kutatásaikat végezték. Megélhetésük és Manhattan érdekében szellemirtó irodát nyitnak. Az első komoly megbízásuk nem is várat sokáig magára, a szomszédjukat és annak házát megszállták a szellemek. A baj nem jár egyedül: hőseinknek hamarosan a New Yorkban elszaporodó kóbor szellemek is feladják a leckét.

 

Négybalkezes - Film Mánia, október 29. szombat, 14.40h

Francois Pignon (Pierre Richard) özvegyember egyedül neveli lányát, Jeanne-t. Már régóta munkanélküli, és végső kétségbeesésében elhatározza, hogy kirabol egy bankot. A kétbalkezes férfi azonban elszúrja az akciót, ezért úgy dönt, hogy a biztosabb menekülés érdekében túszt ejt. A kiszemelt áldozat egy börtönből most szabadult nehézfiú, Jean Lucas (Gérard Depardieu), akit bosszant a rabló ügyetlensége, ezért kénytelen maga irányítani az akciót, amikor a rémült rabló véletlenül lábon lövi. És ez még csak a kezdete ennek a fergeteges vígjátéknak.

 

Dennis, a komisz ismét pimasz - Film+, október 29. szombat, 14.50h

Dennis (Justin Cooper) kertvárosi otthonának csendjét ismét váratlan események kavarják fel. A kis bajkeverő egy játékos békával lepi meg legeslegjobb barátját, Wilson bácsit (Don Rickles). Aztán hamarosan megtudja, hogy nagypapája (George Kennedy) hozzájuk költözik, hogy minél több időt tölthessenek együtt. A hír Mr. Wilsont féltékennyé teszi, és versenyre kel Johnson nagypapával. Legyen az táncos rendezvény, helyi jelmezbál vagy fejest ugró bajnokság, a két öreg őrült helyzetekbe keveredik. Dennisnek két szélhámos eszén is túl kell járnia, akik azon mesterkednek, hogy Mr. Wilsonnak mindenféle fiatalító csodaszert adjanak el…

 

Super 8 - Paramount Network, október 29. szombat, 16.30h

1979 nyarán egy ohiói kisvárosban egy baráti társaság filmforgatás közben szemtanúja egy vonatkatasztrófának. Gyanakodni kezdenek, hogy nem is baleset volt. Később szokatlan eltűnések és megmagyarázhatatlan események történnek a városban, és a helyi megbízott megpróbálja felfedni az igazságot. Valamit, ami ijesztőbb minden elképzelésüknél.

 

Kellemes húsvéti ünnepeket! - Film Mánia, október 29. szombat, 16.30h

Stephane Margelle (Jean-Paul Belmondo) iparmágnás a Riviérán él szép feleségével, Sophie-val. Casanova-életmódot folytat: nincs nő, aki ellen tudna állni a sármos férfinak. Minden rendben is megy addig a napig, amíg feleségét ki nem viszi a repülőtérre és a búcsúzás után bele nem botlik egy 18 éves lányba. Stéphane elviszi a lányt a szokott helyekre: étterembe, éjszakai bárba és végül a lakásába. De ekkor kitör a botrány: felesége gépét törölték és amikor hazajön, férjét a fiatal lánnyal találja. Szorult helyzetében Stephane azt hazudja: a látszat csal, akit felesége lát, az nem más, mint az ő lánya...