Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Ha szombaton ki sem dugnád az orrodat a lakásból.

Pofa be! - Moziverzum, november 12. szombat, 10.20h

Miután Ruby (Jean Reno), a filozofikus lelkületű gengszter sikerrel elrejtette hatalmas zsákmányát, rács mögé kerül. A börtönben csak egyetlen dolog jár a fejében, hogy bosszút álljon a férfin, aki megölte a nőt, akit szeretett. Quentin-nak (Gérard Depardieu) nagyon kevés dolog jár a fejében, de azért ahhoz elég, hogy nagyon kedves legyen és roppant bőbeszédű. Egyik cellából a másikba vándorol, mivel fogolytársai nem tudják elviselni a szószátyár óriás szakadatlan szövegelését. Végül Ruby mellé teszik, a mellé a gengszter mellé, aki némasági fogadalmat tett. Quentin úgy véli, végre érdeklődő hallgatóságra talált, így megállás nélkül beszél szótlan cellatársához, és azt is eldönti, hogy Ruby a legjobb barátja, és mindig, mindenben vele marad...

 

A fantasztikus Róka úr - Duna Tv, november 12. szombat, 10.25h

Róka úr valaha a legjobb ravaszdi volt a környéken. Ám tizenkét esztendeje boldog, csendes családi életet él. Köszönhetően a rámenős rókaasszonyságnak, akinek megfogadta, hogy messze elkerüli a tyúkketreceket. Mi tagadás, Róka úr élvezi a vidéki életet, a nagy házat, a kölyöknevelést. Ám amikor lehetőség nyílik egy utolsó nagy rablásra, a tisztes családapából előtör a régi szenvedély. A gazdák persze rossz néven veszik, hogy kifosztották őket, és rókavérre szomjaznak. Az állatok azonban összefognak Róka úrral, és együtt veszik fel a harcot az őket kifüstölni szándékozó gazdák ellen.

 

A nyár királyai - Paramount Network, november 12. szombat, 10.45h

Amikor az ember még kicsi, elképzelni sem tudja, hogy a szeretett szülei mennyire idegesítő közellenségekké tudnak válni később. Joe és Patrick gyerekkori jóbarátok, akik a hétköznapi tinik nyomorúságos életét élik őrlődve a suli és család között.

 

Az olasz meló - Mozi+, november 12. szombat, 10.50h

A terv tökéletes. A melót hibátlanul megcsinálták, a menekülés is tiszta ügy volt. Az egyetlen bökkenő, amire Charlie Croker mestertolvaj álmában sem gondolt, saját csapatának egyik tagja lett. Miután sikerült végrehajtaniuk egy elképesztő aranyrúdrablást Velence egyik szigorúan őrzött palotájában, Charlie és bandája nem akarnak hinni a szemüknek és az eszüknek, amikor egyik társukról kiderül, hogy kettős játékot űzött. Innentől nem a kassza a tét, hanem a bosszú! Ekkor lép a képbe Stella, a gyönyörű, acélidegzetű kasszafúró, aki csatlakozik Charlie csapatához, amikor vissza akarják lopni az aranyat. Mégpedig úgy, hogy betörnek Los Angeles közlekedésfelügyeleti központjába, megbabrálják a jelzőlámpákat, és a város történetének legnagyobb közlekedési dugóját idézik elő… Az 1969-es klasszikus modern változata tele van fordulatokkal, izgalmas kaszkadőrmutatványokkal, páncélkocsikkal, motorokkal, helikopterekkel, beláthatatlanul vad kanyarokkal, akcióval és izgalommal!

 

Szikraváros - RTL HÁROM, november 12. szombat, 11.45h

Lina (Saoirse Ronan) és Doon (Harry Treadaway) a föld mélyébe épített városban születtek, és még sosem látták az eget. Az építők az emberiség megmentésére hozták létre Szikravárost, és a jóslat szerint a túlélőknek 200 évig kell a föld alatt maradniuk. Az idő leteltével a páncélszekrényben őrzött utasítások segítségével térhetnek vissza a felszínre. Csakhogy időközben az üzenet elveszik, és a város energia és élelemellátása veszélybe kerül. Cole polgármester (Bill Murray) látszólag a katasztrófa elhárításán dolgozik, ám a két fiatal, Lina és Doon rájönnek, hogy valójában egész más tervei vannak, és a város hamarosan örökre sötétségbe borul. Egyetlen reményük egy régi hangüzenet, amiből kiderül, hogy Doon apja, Loris (Tim Robbins) ismeri a fénybe vezető utat, mert egyszer már megpróbált a felszínre jutni.

 

Szerelem, angolosan - Moziverzum, november 12. szombat, 12.10h

Richard szoknyabolond egyetemi professzor, aki egyetemista lányokra vadászik. Ám unja az egyéjszakás kalandokat, szeretne megállapodni. Amikor az egyetemista barátnője bejelenti, hogy terhes, Richard izgatott lesz, és azt várja, hogy az apaságtól majd végre felnő. Három évvel később azonban Kate szerelmes lesz valakibe, és elhagyja. A testvérét, Olivia-t küldi maga helyett, hogy megbizonyosodjon arról, Richard megfelelően gondozza a fiát. Olivia ekkor azon veszi észre magát, hogy beleszeret a férfiba...

 

Trükkös fiúk - Viasat6, november 12. szombat, 12.15h

A sokat tapasztalt Roy és ambiciózus védence, Frank profi szélhámosok. Kispályás svindlerek. Csalók. Nevezhetjük őket bárminek, tény, hogy az üzlet virágzik. Roy magánélete azonban messze nem ilyen sikeres. Kóros érzékenysége és annak tünetei már "munkája" sikerességét kezdik veszélyeztetni, ezért kénytelen pszichoanalitikushoz fordulni. Gyors segítséget vár, de a terápia váratlan fejleményeket hoz az életébe. Megtudja, hogy van egy 14 éves lánya, akinek létét sejtette ugyan, de sosem szerzett róla bizonyosságot. Ami azonban még zavarbaejtőbb, Angela találkozni akar apjával, akit sosem ismert.

 

A zűr bajjal jár - TV2, november 12. szombat, 13.10h

Peter Brackett (Nick Nolte) tapasztalt és sikeres újságíró. Élő legendaként nem nagyon töri magát, hogy piti ügyek után rohangáljon. A lap főszerkesztője azonban egy kicsit túlzásnak tartja, hogy hősünk egyszer már megjelent írásainak felújított változataival tölti meg állandó rovatát. Egy nap a főszerkesztő úgy dönt, megleckézteti a kissé öntelt újságírót, és gyakornokoknak való munkát bíz rá: egy vonatbalesetről kell tudósítania. Sabrina Peterson (Julia Roberts), a konkurens lap újoncaként érkezik a szerencsétlenség helyszínére. Soha nem vallaná be nyíltan, de legnagyobb példaképe Brackett, ami viszont nem gátolja meg abban, hogy szabályosan lenyúlja a sztorit a férfi orra elől. Az ügy azonban bonyolultabb, mint elsőre látszik, így a rivális újságíróknak egyesíteniük kell az erőiket.

 

Az elveszett frigyláda fosztogatói - Mozi+, november 12. szombat, 13.10h

Indiana Jones élete egyik felében jólszituált régészprofesszor, aki félszegen ácsorogva a katedrán, szemlesütve fogadja egyetemi tanítványai rajongását. A másik felében viszont magányos hős, oldalán univerzális lasszóval és pisztolyokkal, s aki semmilyen kalandtól nem riad vissza, hogy megszerezzen egy-egy értékes műkincset a múzeumának. A németek Adolf Hitler parancsára hatalmas ásatásokba kezdenek Kairó közelében, hogy megkeressék az eltűnt Frigyládát, azaz a Biblia egyik legendás ereklyéjét. Ez az a láda, amelyben a zsidók több ezer évvel ezelőtt elhelyezték Mózes kőtábláit a Tízparancsolattal. A mítosz szerint pedig, aki a ládát birtokolja, legyőzhetetlenné válik...

 

Mielőtt éjfélt üt az óra - Viasat3, november 12. szombat, 13.30h

Lassan húsz éve hogy Jesse és Celine találkoztak a Mielőtt felkel a nap című filmben. Kilenc éve, a Mielőtt lemegy a napban a harmincas éveikben láttuk viszont őket. A trilógia záró részében már egy párt alkotnak, Párizsban élnek, és az ikerlányaikat nevelik. Az előző házasságából származó fiával, Hankkel töltött nyár hatására Jesse-t honvágy gyötörni. Szeretné, ha a hazaköltöznének, ám neje elutasítja tervét. A feszültség kézzel tapintható, őszintén beszélgetnek magukról, érzelmeikről, az életükről.

 

Hart háborúja - AMC, november 12. szombat, 13.45h

A hadifogolytáborban is katona marad William McNamara tábornok, aki a háború végén esett német fogságba az embereivel. Ragaszkodik ahhoz, hogy honfitársai is katonákhoz méltóan viselkedjenek. Bajorország mélyén, a kegyetlen német őrök között is igyekszik elhitetni embereivel, hogy a fegyelem, a rend és az öntudat életben tarthatja és hazasegíti őket. Amikor az egyik barakkban gyilkosság történik, saját kezébe veszi az események irányítását. Szabályos haditörvényszéki tárgyalást tartanak. Még társai sem sejtik, hogy mindez egy nagyszabású akció része.

 

A szomszéd nője mindig zöldebb - Film+, november 12. szombat, 14.25h

Az amerikai közép-nyugat egyik álmos kisvárosában, ahol az éghajlatból adódóan sokáig van tél, idejük nagy részét jéghalászattal töltik a település nyugdíjasai. Amikor pedig nem pecáznak, akkor általában az ősidők óta gyűlölt szomszéddal packáznak. Főszereplőink, Gustafson (Jack Lemmon) és Goldman (Walter Matthau) is ilyen szomszédok, akik legszívesebben egymás látványos bosszantásával múlatják az időt. Egy szép napon a versengés azonban komolyra fordul, amikor a szemközti házba beköltözik egy csinos és korához képest igen kacér özvegyasszony, Ariel (Ann-Margret).

 

Harry Potter és az azkabani fogoly - RTL, november 12. szombat, 14.45h

Harry ráveszi magát, hogy még egy nyarat rémes rokonainál töltsön. Minden igyekezetével megpróbál nyugton maradni, de csak addig bírja visszafogni magát, míg meg nem érkezik látogatóba Vernon bácsi erőszakos testvére, Marge néni. Az idős hölgy ezúttal még a korábbiaknál is jobban az idegeire megy, ezért a varázslópalánta "véletlenül" gigantikus lufivá változtatja. A varázstalan világban alkalmazott tiltott mágia büntetéssel fenyegeti Harryt, aki bár nincs hová mennie, éjszaka elmenekül otthonról. Nem jut túl messzire: hamarosan érte jön a Kóbor Grimbusz, amely a Foltozott Üst fogadóba repíti, egyenesen Cornelius Caramel mágiaügyi miniszter színe elé. Furcsa módon a büntetés elmarad és kiderül, hogy Caramel azért nem csapta ki az iskolából, mert egy veszélyes és titokzatos varázsló, Sirius Black megszökött az Azkaban börtönből, és valószínűleg Harryt keresi. A fiú csak egyetlen helyen érezheti biztonságban magát: Roxfortban.

 

Éjjeli napfény - SuperTV2, november 12. szombat, 15.30h

A rendkívüli szerelmi történetben a 17 éves Katie Price extrém módon érzékeny a napfényre, nappal kényszerű szobafogságban, speciális ablakok mögé rejtőzve ábrándozik a normális életről. Éjjelente a fiatal lány átlagos tiniként éli az életét _ amikor csak teheti, zenél, és a helyi állomáson gitározik az arra járóknak. Egyik este Charlie is felfigyel rá, akit Katie évek óta titokban csodál a szobája ablakából. A fiatalok pillanatok alatt egymásba szeretnek, és innentől kezdve minden éjszakát együtt töltenek a csillagok alatt. Katie előtt megnyílik a világ, lelkitársa oldalán végre valóra válik rég áhított álma. Ám a fiú elől eltitkolja a betegségét, amivel óriási veszélybe sodorja az életét...

 

Ocean's Twelve - Eggyel nő a tét - Viasat3, november 12. szombat, 15.50h

Danny Ocean (George Clooney) és elit betörő bandája az évszázad rablásában 160 millát zsákmányol Terry Benedict (Andy Garcia) kaszinójából. A csapat tagjai ezután megpróbálnak jó útra térni, de ez majdnem olyan komoly kihívásnak bizonyul, mint a rablás maga. Amikor egyikük lebuktatja a társaságot Benedictnél, véget ér a nyugalom. A tulaj a pénzét akarja _ kamatostul. Nincs más hátra, a csapatnak megint pénzt kell szereznie. A terep ezúttal az öreg kontinens, ahol egyszerre három európai nagyvárosban akarnak Las Vegasnál nagyobb balhét végrehajtani. Mindeközben Rusty Ryan (Brad Pitt) exbarátnője, az Europol ügynök Isabel Lahiri (Catherine Zeta-Jones) rájuk vadászik.

 

Super 8 - Paramount Network, november 12. szombat, 16.20h

1979 nyarán egy ohiói kisvárosban egy baráti társaság filmforgatás közben szemtanúja egy vonatkatasztrófának. Gyanakodni kezdenek, hogy nem is baleset volt. Később szokatlan eltűnések és megmagyarázhatatlan események történnek a városban, és a helyi megbízott megpróbálja felfedni az igazságot. Valamit, ami ijesztőbb minden elképzelésüknél.

 

Még zöldebb a szomszéd nője - Film+, november 12. szombat, 16.45h

Az még mindig egymást heccelő két öreg kópé, John (Jack Lemmon) és Max (Walter Matthau) újabb kalandokba keverednek, amikor a városba érkezik a csodálatos Maria (Sophia Loren), hogy éttermet nyisson. A két "öreg harcos" mindent megtesz, hogy megkeserítsék egymás életét, és persze a még csak hallomásból ismert tulajdonosnőét is. Ám Max szívét első látásra megdobogtatja a gyönyörű Maria asszony (Sophia Loren).

 

Mielőtt megismertelek - SuperTV2, november 12. szombat, 17.30h

A szerelem gyakran ott talál ránk, ahol a legkevésbé sem számítunk rá. Néha pedig olyan helyekre juttat el bennünket, amiről sosem gondoltuk volna, hogy valaha látni fogjuk...Louisa "Lou" Clark egy különös házban él Anglia egyik vidéki részén. A 26 éves nőt mindenki kreatív különcnek ismeri, aki nem igazán tud mit kezdeni az életével és egyik állástól a másikig tengődik, hogy összetartó családját kisegítse. Bár jellemzően optimista természetű, hatalmas próbatétel elé állítja az élet, amikor elvállalja a legújabb munkáját. A helyi "kastélyban" kell gondját viselnie egy fiatal, gazdag bankárnak, Will Traynor-nek, aki két évvel korábban egy baleset következtében kerekes-székbe kényszerült és, akinek az élete egy szempillantás alatt megváltozott.