Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Egy nagy séta a szabadban, utána irány a legkényelmesebb tévénézős fotel!

Zathura – Az űrfogócska - AMC, november 26. szombat, 9.15h

A hatéves Danny és a tízéves Walter tipikus testvérpár: vagy egymás idegeire mennek, vagy halálra unják magukat otthon. Egyik nap a két csemete régi űrhajós társasjátékot talál a pincében. Amikor kipróbálják, nem mindennapi élményben lesz részük: a játékmezőkben leírt események valóra válnak. Legnagyobb megdöbbenésükre az űrben találják magukat, ahol fantasztikus kalandok várnak rájuk. A két gyerek azonban rájön, hogyha nem fejezik be a játékot, örökre a sötét, határtalan világűr foglyai maradnak. Csak egymással összefogva tudják legyőzni az előttük tornyosuló akadályokat.

 

Akéb sőnket - Nőj meg, teknős! - Duna Tv, november 26. szombat, 10.25h

Az agglegény Mr. Hoppy életében két dolog jelenti a szenvedélyt. Az egyik a virágoskertje a balkonon, a másik egy titkos szerelem. Mr. Hoppy ugyanis végzetesen beleszeretett az özvegy Mrs. Silverbe azon a napon, amikor először megpillantotta. Mrs. Silvernek azonban láthatóan csak egy szenvedélye van, a teknőse. Mikor egy nap Mrs. Silver elárulja, mennyire szeretné, ha a teknőse növekedne, Mr. Hoppy merész tervet eszel ki, hogy megnyerje a szívét. Egy visszafelé mondott szavakból álló versikét tanít meg szomszédasszonyának, amely állítólag majd növekedésre bírja a teknőst, ezután már csak azt kell csellel megoldania, hogy a teknős tényleg nagyobb legyen. Ennek érdekében különböző méretű teknősök beszerzésébe kezd...

Nim szigete - RTL HÁROM, november 26. szombat, 12.40h

Nim az egyik trópusi szigeten él a tudós édesapjával. A legjobb barátai: Silkie, a fóka, Fred, a kerge iguána és Galileo, a vakmerő pelikán. Nim és barátai vad és izgalmas kalandjait a régi legendák és Alexandra Rover írónő könyvei inspirálják. Egyik nap Nim apja viharba kerül, és eltűnik a tengeren. A magára maradt kislány a kedvenc regényhőséhez, Alex Roverhez fordul levelével, hogy segítsen neki őt megtalálni. Az agórafóbiában szenvedő írónő, aki eddig az utcára sem mert kimenni, összeszedi minden bátorságát, és útra kel, hogy találkozzon Nimmel.

 

Eszelős szivatás - Viasat6, november 26. szombat, 12.40h

A nagyon laza lapkiadó Thorne, a nagyon szép Diana kísérőjeként, és a nagyon buta milliomos barátaival útra kel, hogy eljusson egy nagyon fontos tárgyalásra. Egy stoptábla azonban a végzetüket okozza, és a helyi őrültek tébolyodott, múltban rekedt világába kerülnek, ahol életük legképtelenebb kalandja és legnagyobb szívatása várja őket.

 

Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag - Mozi+, november 26. szombat, 12.55h

Ebben a kalandban ismét a náci Németország kutat valami után, ami Jones professzornak is kellene. Ez a valami pedig nem más, mint Krisztus kelyhe, melyből az utolsó vacsorán ivott _ azaz a Grál. A kelyhet egy kereszteslovag őrzi egy földalatti szentélyben, de ahhoz, hogy szereplőink eljussanak idáig, természetesen rengeteg kalandon kell még keresztülmenniük. Indy azonban most sincs egyedül, de az elmaradhatatlan csinos nőn kívül valaki más is belekerült a történetbe: az idősebb Jones professzor, a világhírű Bibliaszakértő, akit Sean Connery alakít…

 

Törvénytelen - Duna Tv, november 26. szombat, 13.40h

A rendszerváltás megteremtette a maga hiénáit is. A kárpótlási jegyek tulajdonosaira, a földjükre szerencsével licitált egyszerű emberekre rászálltak az ügyeskedők, a szélhámosok különféle Bt-ikkel és Kft-ikkel. Ebbe a nehezen kiismerhető "új világba" csöppen bele a film főhőse, Felicián György, aki tehetséges geológus, és édesanyja halálhírére érkezik haza, a Balaton _ felvidékre, amely távolléte alatt igencsak megváltozott. No, nem a táj, hanem azok a bizonyos viszonyok, az emberek között. Újonnan alapított gazdasági társaságok fedőnevével hétpróbás gazemberek idős emberek személyi adatainak felhasználásával jogtalan vagyonrészeket hasítanak ki a korábbi állami tulajdonból. Felicián, aki csak kegyeletből szeretné édesanyja végakaratát teljesíteni, az újdonsült maffiózók harcának kellős közepén találja magát, de nem olyan fából faragták, aki az első "jóindulatú" figyelmeztetésre meghátrál....

Hirtelen 30 - TV2, november 26. szombat, 13.45h

1987-et írunk, Jenna 13 éves lány, aki éppen kezd tiniből nővé érni. A probléma csak az, hogy nem tud olyan gyorsan felnőni, mint amennyire szeretne. Szüleivel él együtt, akiktől a falra mászik, a menő srácok keresztülnéznek rajta a suliban, különösen az az egy, akibe halálosan bele van esve. Eddig boldogan töltötte minden idejét legjobb barátjával és szomszédjával, Matt-tel, de már sokkal inkább szeretne a suli legmenőbb társaságához tartozni, semmint hogy örökké Matt-tel legyen, ezért a 13. szülinapján bulit rendez, ahova meghívja a suli trendi arcait. Csakhogy a buli nagyon rosszul sül el a számára. Jenna-t egy játék kedvéért bezárják a vécébe, majd mindenki megfeledkezik róla, ezért az egész éjszakát bezárva tölti, miközben odakint mindenki remekül mulat. Porig alázva, megszégyenülten, egyedül kuksolva a vécén, komoly fogadalmat tesz: ha most egy csapásra felnőtt lehetne, olyan élete lenne, amilyet mindig is szeretett volna…Csodával határos módon pedig a vágya valóra válik. Másnap, amikor felébred, 2004-et írunk, és Jenna 30 éves. Mi több, elképesztően sikeres nő, egy divatmagazin vezetője és van egy csodálatos lakása a Fifth Avenue legmenőbb részén. Álma tehát valóra vált: nem a kamaszkor nehézségeivel és komplexusaival küzdő kislány többé, hanem népszerű és sikeres felnőtt nő, aki maga irányítja az életét. Csakhogy van egy apró probléma: halvány fogalma sincs, hogy mit csinált a közbeeső években, és hogyan érte el mindazt, ami a jelenlegi élete…

 

Harry Potter és a félvér herceg - RTL, november 26. szombat, 14.35h

Roxfort körül egyre szaporodnak az árnyak. Pedig a hatodik osztályba lépő Harry Potter (Daniel Radcliffe) és barátai számára az iskola is bőven tartogat izgalmat. Harry különleges titkokat hordozó bájital tankönyve, Ron (Rupert Grint) barátnője és Hermione (Emma Watson) szerelme is épp elég titokzatos és ijesztő. De Harrynek más oka van a félelemre. A halálfalók már mindenütt ott vannak, a dementor támadások szaporodnak, és az iskola fölött megjelenik a Sötét Jegy. Dumbledore (Michael Gambon) abban bízik, hogy védence megerősödik, ha jobban megismeri a múltját. Egy veszélyre azonban ő sem készült fel.

 

Veszélyes vizeken - Filmcafe, november 26. szombat, 14.45h

A tajtékzó sodrású folyón két gumicsónak halad lefelé. Az egyik hajóban egy vakációzó család, a másikban két kalandvágyó férfi ül. E két csónak között egy kapocs van, egy láthatatlan kötelék: az egyik férfinek megtetszik a vagány asszony, aki ezt kihasználva elkezd kacérkodni a férfival. A férj észreveszi mindezt, de nem tesz említésre róla. A két férfi rosszban sántikál, amit lehet, hogy a család túl későn fedez fel.

 

Anyám új pasija! - Film Mánia, november 26. szombat, 15.20h

Henry Durand ügynök (Colin Hanks), mikor hazalátogat a menyasszonyával, Emilyvel (Selma Blair), megdöbben anyja, Martha (Meg Ryan) hihetetlen átváltozásán. Hihetetlenül szexisen néz ki, bejárta a fél világot, és a saját fiánál fiatalabb pasikkal szórakozik. Egy nap megismerkedik a sármos Tommyval (Antonio Banderas), ám Henry egyáltalán nem örül a kölcsönös vonzalmuknak. Megtudja ugyanis, hogy a férfi nemzetközi műkincstolvaj, a legkeresettebb bűnözők egyike.

 

Diszkópatkányok - SuperTV2, november 26. szombat, 15.55h

Úgy tűnik, hogy Steve és Doug Butabi sosem lesznek elég menők ahhoz, hogy rákerüljenek a Roxbury Klub vendéglistájára. De csak addig, míg össze nem koccannak példaképükkel, a klub törzsvendégével, Richard Grieco-val. A rendőri feljelentést elkerülendő, Grieco összehaverkodik a szerencsétlen duóval és bevezeti őket abba a csillogó világba, melyről eddig csak álmodtak. A két idétlen Butabi átléphet a gagyi helyek világából a menő klubokéba... talán.

 

Egy kutya négy útja - RTL KLETTŐ, november 26. szombat, 16.25h

Ethan (Dennis Quaid) és Hannah (Marg Helgenberger) fiúkat gyászolják, míg az özvegyen maradt fiatal, de összetört Gloria (Betty Gilpin) megelégeli anyósát, és a kislányával, CJ-vel az ország másik felébe költözik. Ethan egyetlen vigasza Bailey, a nagy hegyi pásztorkutya, CJ elválaszthatatlan barátja és testőre. Mikor Bailey ideje lejár, Ethan arra kéri, hogy keresse meg CJ-t, és vigyázzon rá. Bailey számára nincs örömtelibb feladat, mint a kislányt imádni, és hamarosan újra a közelében találja magát. Igen ám, de időközben CJ (Kathryn Prescott) megnőtt, és egyáltalán nem biztos, hogy az új külsejében ráismer majd Baileyre.

 

Dumb és Dumber - Dilibogyók - Film+, november 26. szombat, 16.30h

Lloyd Christmas (Jim Carrey), a Rhode Island-i sofőr a bárgyúság megtestesítője. Álmai netovábbja, hogy megtalálja a nőt, aki üres életét bearanyozná. Egyik nap szinte elakad a lélegzete, amikor megpillantja gyönyörű utasát, Mary Swansont (Lauren Holly), s rádöbben, hogy megtalálta a hőn áhított lelki társat. Amikor megérkeznek a repülőtérre, úgy tűnik Mary örökre kisétál az életéből, ám szerencséjére a lány az ülésen felejti a tárcáját. Lloyd az égvilágon mindent bevet, hogy visszajutassa neki az elveszett holmit, azonban barátjával, Harryvel (Jeff Daniels) váratlanul egy szövevényes emberrablás közepén találják magukat…

 

Lemony Snicket – A balszerencse áradása - Paramount Network, november 26. szombat, 16.40h

Kissé ijesztő mese a gonosz Olaf grófról, aki megkeseríti a három árva életét. Jim Carrey, Meryl Streep, Jude Law szereplésével.

 

Lúzer - Viasat3, november 26. szombat, 16.45h

Paul, a csóró, vidéki srác tanulni érkezett New Yorkba. Hogy fenn tudja tartani magát éjjel-nappal magol az egyetemi ösztöndíjért, ezért távol tartja magát a folyamatos bulizástól. Tehetősebb szobatársai nem nézik jó szemmel a fiú igyekezetét, ezért minden trükköt bevetnek, hogy megszabaduljanak a stréber Paultól. A majdnem hajléktalanná tett fiú találkozik sorstársával, a kedves Dorával, akinek _ ha lehet _ még több problémája van az élettel: nincs pénze, nincs hol laknia, ráadásul bonyolult szerelmi viszonyt folytat egyik professzorával.

 

Bíbor folyók - AMC, november 26. szombat, 16.55h

Az Alpok csúcsai által körbezárt francia kisvárosban sírrongálási ügyben nyomoz a forrófejű Kerkérian hadnagy. Tőle nem messze, az elit egyetem zárt világában a rutinos, magának való Niémans felügyelő egy különös gyilkosságra próbál magyarázatot találni. A nyomozás során a két zsaru keresztezi egymás útját. Nem igazán szívlelik egymást, de kénytelenek együttműködni. Hamarosan rájönnek, hogy a két ügy összefügg egymással. A helyzet azonban tovább bonyolódik, és újabb gyilkosságok történnek.

 

Nagy durranás - A második pukk - Prime, november 26. szombat, 17.10h

Újra akcióban Topper Harley, a kezelhetetlen és rettenthetetlen amerikai katona mintaképe. A hadsereg roppant fontos és rettenetesen veszélyes feladattal bízza meg, amelyet Rambo is megirigyelhetne. Miután minden épkézláb emberük csődöt mondott, Topper Harley-re vár a feladat, hogy kiszabadítsa az iraki fogságban vergődő katonákat. A fickókat a gonosz admirális zárta sziklabörtönbe, amikor a fogságba esett társaikat mentek kiszabadítani Irakba, akik még a korábbi foglyokat akarták kiszabadítani és így tovább...