Ezeket a filmeket ajánljuk szombatra

Pihend ki a hetet a tévé előtt!

Házibuli 2. – A házibuli folytatódik - Filmcafe, január 21. szombat, 8.20h

A film Francoise története, aki nem tudja, hogyan döntsön, a férjét válassza, vagy az annyira vágyott függetlenséget. Francois viszont nem képes választani imádott foglalkozása és felesége között. Nem tudnak éretten és megfontoltan viselkedni, pedig saját problémáik mellett kamaszlányuk gondjaival is szembe kellene nézniük. Vic számára nagy gondot jelent az első komoly szerelem, az első lépések a felnőttek világába. Szüleivel képtelen megosztani problémáját, látva, hogy ők is hasonlókkal küzdenek. Marad hát Poupette, a dédnagymama, a barátok és a házibulik...

 

Marmaduke - A kutyakomédia - Film+, január 21. szombat, 10.15h

A kansasi Phil Winslow (Lee Pace) és családja életét alaposan felforgatja Marmaduke, a nagyra nőtt, ám igencsak játékos dán dog. Marmaduke káoszt okoz, ahol csak megfordul. Amikor Phil új állást kap, a család Kaliforniába költözik. A helyzet persze itt sem lesz jobb. Marmaduke szokás szerint rengeteg zűrt csinál, ám a szomszédban lakó afgán agár "hölgy", Jezebel kedvéért a hajlandó lenne megváltozni.

 

A beszélő köntös - Duna World, január 21. szombat, 11.20h

Az 1600-as években Magyarországot a törökök és labancok fosztogatják. Nem mentes ez alól Kecskemét, a szabad királyi város sem. Miska, Lestyák szabómester csavaros eszű fia azt javasolja a városi tanácsnak, hogy állandó béget kérjenek Budáról, ezzel óvva meg Kecskemétet a portyázó csapatok zaklatásaitól. A város összeállítja ajándékát, ékszert, kelmét és egy gyönyörű lányt, és Miska elindul Budára. Útközben a fiatal cigánylány beleszeret Miskába, aki fiú ruhában megszökteti. Ezt azért is teheti meg, mert a remélt bégség helyett csak egy díszes köntöst kapnak a város védelmére. Ám hamarosan kiderül, a köntösnek varázsereje van… A film Mikszáth Kálmán azonos című regénye alapján készült. Az utolsó jelenetek színes filmre készültek.

 

Órák - Filmcafe, január 21. szombat, 12.40h

2005. augusztus 29-én, miközben a Katrina hurrikán pusztítása zajlik New Orleansben, Nolan Hayes kórházba viszi várandós feleségét, mert megindult a szülés. Abigail belehal a szülésbe, gyermeke pedig inkubátorban küzd az életéért, miközben a hurrikán egyre jobban tombol. Hamarosan megkezdődik a kórház evakuálása, ám a férfi nem hagyja magára gyermekét, aki az inkubátor nélkül valószínűleg nem élné túl az éjszakát sem. Az idő vészesen fogy, az áram kimarad, a generátor felmondja a szolgálatot, a víz pedig szép lassan mindent elönt.

 

Tucatjával olcsóbb 2. - Moziverzum, január 21. szombat, 12.55h

Mint a nyulak, úgy szaporodik a Baker-család: a fociedző Tom és író felesége, Kate tucatnyi csemetét hozott össze. A népes és hangos család úgy dönt, hogy minden várható nehézség ellenére idén végre elmennek együtt nyaralni, méghozzá a festői Winnetka tó partjára. Persze nem minden gyerek örül a kötelező családi programnak, de leginkább mégis a családfőt zaklatja fel a helyzet, amikor kiderül, hogy régi nagy riválisa, Jimmy Murtaugh, a bombázó felesége és nyolc gyermeke is a közelben kempingeznek. Kettejük csatájába pedig mindkét család beleavatkozik...

 

My Girl - Az első szerelem - Viasat3, január 21. szombat, 13h

Vada Sultenfuss életében a halál nagy szerepet játszik, ami rögeszméjévé válik. Az édesanyját elveszítette és az édesapja egy temetkezési vállalkozásból tartja el a családját. Részt vesz egy költészettel ismerkedő nyári kurzuson, hogy elkápráztassa az angol tanárját, akibe szerelmes. Thomas J., a legjobb barátja "mindenre allergiás", de mindvégig kitart mellette, a lány gátlásait figyelmen kívül hagyva. Vada apja felveszi a temetkezési vállalkozásába Shellyt, a sminkszakembert és lassan szerelmes lesz belé. Vada őrjöng dühében és mindent megtesz annak érdekében, hogy szétválassza őket.

 

Pacsirta - Duna Tv, január 21. szombat, 13.25h

Vajkayék hosszú évek óta görcsösen reménykednek abban, hogy szerencsétlen, csúf lányuk végre megtalálja társát s a boldogságot. Most is azért küldik el Pacsirtát néhány napra a rokonokhoz, hogy bemutassák egy özvegy agronómusnak. A magára maradt házaspár kicsit fellélegzik, visszatérnek régi szokásaikhoz. Étterembe mennek és találkoznak a régi barátokkal, kedves ismerősökkel. Színházba is elmennek, ahol már évek óta nem jártak, mert Pacsirta nem bírja a színházszagot. Az előadás után Vajkayt meghívja a kaszinóba hajdani asztaltársasága. Az idős ember, aki már évek óta lemondott mindenről, most átmulatja az éjszakát, s hajnalban, a keserű kijózanodás pillanataiban először néz szembe a maga és felesége elrontott életével, lányukért feláldozott, elvesztett boldogságukkal... Kosztolányi Dezső drámájának tévéfilmes változata.

 

Terminátor 2. - Az ítélet napja - Mozi+, január 21. szombat, 13.50h

1997. augusztus 29-én kitört a harmadik világháború. Ennek a háborúnak 3 milliárd áldozata volt. A megmaradt emberiségnek hamarosan újabb iszonyattal kell szembenézzen: a gépek elleni háborúval. S most a Skynet gépei egy új Terminátort terveztek, aminek csak egyetlen feladata van: elpusztítani John Connor-t, a gépek elleni harc vezetőjét. S minthogy a tervezés időpontjában a tudomány már képes az időutazásra, a Terminátort visszaküldik az időben, hogy John-t még gyerekkorában pusztítsa el. Az emberek azonban szintén felkészültek az eseményre: ők is visszaküldtek egy Terminátort az időben, aminek az a feladata, hogy megvédje az ifjú Johnt. John Connor tehát tinédzser még, amikor életében megjelenik a két Terminátor, hogy végzetes összecsapásban számoljanak le egymással.

 

Kutya egy nyár - SuperTV2, január 21. szombat, 13.55h

Elizabeth (Nina Dobrev) a kutyájával vigasztalódik, amikor rájön, hogy a barátja megcsalja. Ráadásul a műsorába új társat kap az idegesítő Jimmy (Tone Bell) személyében, aki zavarba ejtően vonzó kutyabarát. Grace (Eva Longoria) és férje végre örökbe fogadhatnak egy kislányt, aki csak akkor békél meg, amikor a parkban találnak egy kiskutyát. Tara (Vanessa Hudgens) véletlenül kerül be egy kutyákat mentő intézetbe, amit az egyik törzsvendége, a bolondos Garrett (Jon Bass) vezet. A léha életű Dax (Adam Pally) kénytelen felnőni, amikor állapotos nővére rábízza a kutyáját. A gyászába temetkező Walter (Ron Cephas Jones) pedig végre kilép a házából, hogy megkeresse elveszett blökijét. A nagy kutyamentő rendezvényen a kutyák és a gazdik sorsa is révbe ér.

 

Alibi törzs - Film+, január 21. szombat, 13.55h

Felesége halála óta egyedül neveli három gyermekét James Krippendorf (Richard Dreyfuss), a híres néprajztudós. A gyereknevelés minden energiáját felemészti, a tudományos munkára már nem marad ideje. Mindez azzal fenyegeti, hogy vissza kell fizetnie a tudományos ösztöndíjat, amelyet azért kap, hogy egy új-guineai, eddig még ismeretlen törzs életét tanulmányozza. Ha kiderül, hogy az egészből semmi sem igaz, még bíróság elé is kerülhet. Amikor eljön a beszámoló ideje, a professzornak előadást kellene tartania a kutatásáról, sőt, az általa készített filmre is kíváncsiak. A kétségbeesett Krippendorf a családja főszereplésével nekiáll leforgatni a filmet.

 

Malac a pácban - Paramount Network, január 21. szombat, 14.45h

Amikor Wilbur új pajtába költözik, összebarátkozik egy furcsa teremtménnyel, Charlotte-al, a pókkal. A barátságuk hatására a körülöttük lévő állatok közel kerülnek egymáshoz, mint egy kis család.

 

A csendőr és a földönkívüliek - Moziverzum, január 21. szombat, 14.55h

Földönkívüliek szállnak le a Földre azzal a szándékkal, hogy tanulmányozzák a földiek életét és tulajdonságait. Veszélyt ugyan nem jelentenek, de hatalmas felfordulást hoznak St. Tropez városának nyugodt életébe. A lények ugyanis megpróbálnak elvegyülni, s ezért felveszik az emberek, többek között a csendőrök alakját, amiből számtalan mulatságos galiba adódik.

 

Sokk a jóból - Prime, január 21. szombat, 15h

Dr. Richard Clayton-nak mindene megvan, ami a boldog élethez szükséges. Egy gyönyörű menyasszony, szerető szülők, akik mindenben támogatják és sikeres karrier. Amikor Richard elkeseredett bátyja elárulja neki, hogy adoptálták, megfordul a világ körülötte. Mindenáron meg akarja találni az igazi szüleit. A kutatás rémálommá válik, amikor kiderül, hogy a valódi szülei nem igazán olyanok, mint akiket elképzelt...

 

Ocean's Thirteen - A játszma folytatódik - RTL, január 21. szombat, 15.10h

Willy Bank (Al Pacino), a könyörtelen kaszinótulajdonos kórházba juttatja Danny Ocean (George Clooney) barátját és mentorát, Reubent (Elliott Gould). Ocean összehívja a csapatot, hogy egy nagyszabású akcióval bosszút állhasson Willy Banken. Rusty (Brad Pitt) segítségével a terv is hamar elkészül: Bank nagy napján csapnak le, a róla elnevezett kaszinó megnyitóján. A sikerhez azonban szükségük van egykori ellenfelükre, Terry Benedictre (Andy Garcia) is, aki örömmel vállalja el a megbízást. Módszeresen haladnak, először megkopasztják, majd megfosztják a dicsőségtől, a szállodáiért kapott Öt gyémánt-díjaktól. A terv veszélyes, és majdnem lehetetlen végrehajtani, de a fiúk nem ismerik ezt a szót.

 

Még zöldebb a szomszéd nője - AMC, január 21. szombat, 16.35h

Az még mindig egymást heccelő két öreg kópé, John (Jack Lemmon) és Max (Walter Matthau) újabb kalandokba keverednek, amikor a városba érkezik a csodálatos Maria (Sophia Loren), hogy éttermet nyisson. A két "öreg harcos" mindent megtesz, hogy megkeserítsék egymás életét, és persze a még csak hallomásból ismert tulajdonosnőét is. Ám Max szívét első látásra megdobogtatja a gyönyörű Maria asszony (Sophia Loren).

 

Boldog kempingezők - Viasat3, január 21. szombat, 16.55h

Amikor a nyári tábor vezetője megsérül, a sokszínű főiskolásból álló tanácsadó testület átveszi a tábor szervezésének feladatait és megbolygatják a tábor addigi életét.