Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Reméljük, nem lesz vasárnap rossz idő, de ha mégis, akkor sem kell csüggedni, ugyanis remek filmek lesznek napközben a tévében.

Bilko főtörzs - Mozi+, június 6. vasárnap, 10.15h

Azt mondják, az életben semmi sem biztos, a halált és az adókat kivéve. De most még valamit hozzávehetünk a kivételekhez: biztos minden, amire Ernie Bilko főtörzs fogadást köt. Bilko főtörzs a Fort Baxter laktanya szerelőműhelyének góréja. Az a csekélység, hogy még életében egy jármű motorházába sem kukkantott be, pedig merőben mellékes. Neki máshoz van tehetsége, például száz lépésről kiszagolja a sapka bélésébe rejtett suskát. És talán hibáztathatjuk azért, mert rájött, hogy kifizetődő bérbe adni az USA harci járgányait? Egy szó, mint száz, Bilko a lelke mélyén hiszi, hogy az Egyesült Államok hadseregében látástól-mikulásig gürizők hazafias fáradozásukért igazán megérdemelnek egy kis lazítást. És Bilko személyes felelősségének érzi, hogy megfelelő kikapcsolódást nyújtson nekik _ amiért még a közlegények és közleányok is úgy fizetnek, mint a katonatiszt…

 

Üldözési mánia - Filmcafe, június 6. vasárnap, 10.20h

A pókerezők könnyen elhíznak, a lóversenyt fúrják az A pókerezők könnyen elhíznak, a lóversenyt fúrják az állatvédők, a rulett már unalmas. Azok, akik igazi, izgalmas sportra vágynak, valami újat keresnek. Az ő kedvükért eszelte ki a legmenőbb Las Vegas-i kaszinó legmenőbb tulajdonosa, Donald Sinclair új játékát. A fogadók: a világ leggazdagabb, legtöbbet kockáztató szerencsejátékosai elfoglalják helyüket a lelátón, megteszik tétjeiket, és.... start! Indul a játék.

 

Babysitting - A felvigyázó - Filmcafe, június 6. vasárnap, 12.35h

Claire és Marc elutaznak a hétvégére, örökmozgó gyereküket pedig rábízzák egy bébiszitterre. Franck megbízható fiatalember hírében áll, a házaspár biztos benne, hogy fiuk jó kezekben lesz. Másnap azonban egy rendőrségi telefonhívásra ébrednek, miszerint otthonukban történt egy kisebb incidens: a házukat teljesen felforgatták, a fiúk pedig eltűnt! A rendőrség talált ugyanakkor egy GoPro kamerát, amely úgy tűnik, rögzített mindent, ami az éjjel történt. Claire és Marc izgatottan nézik vissza a felvételeket, hogy megtudják, mi történt a házban és hová tűnhetett a gyerekük. Az első dolog, ami kiderül, hogy az előző nap volt Franck 30. születésnapja.

 

A hatalom árnyékában - Film Mánia, június 6. vasárnap, 13.20h

Az idealista Stephen Meyers (Ryan Gosling) egy kampányon dolgozik. Mindenét arra teszi fel, hogy Mike Morris kormányzót (George Clooney) hatalomra segítse, mert Morris elnökjelöltként olyan áttörő ötletekkel áll elő, melyek megváltoztathatják a politika menetét. Stephen a kampány legerősebb időszakában hibázik: csapdát állítanak neki, hogy botrányba keverve lehetetlenítsék el. A túlélés kulcsa: kettős játék.

 

Fehér Agyar 2.: A fehér farkas mítosza - RTL Klub, június 6. vasárnap, 13.25h

Fehér Agyar, a kutya-farkas keverék kalandjai folytatódnak. Az alaszkai viszontagságok után délebbre költözik, a kézművesiparukról híres haida indiánok földjére. Ebben a furcsa, kalandokkal és veszélyekkel teli világban Fehér Agyar kénytelen az ösztöneire hagyatkozni, hogy segítségére siethessen a büszke, helybeli embereknek. Megmenti gazdáját, Henry Caseyt (Scott Bairstow), és ezzel életre kelti a fehér farkas legendáját.

 

Állj, vagy lő a mamám! - TV2, június 6. vasárnap, 13.55h

Joe Bomowski (Sylvester Stallone), a Los Angeles-i rendőrség őrmesterének egy pillanat alatt megváltozik az élete. Amikor is Tutti (Estelle Getty), azaz az édesanyja érkezik látogatóba New York-ból. Joe-ra ezek után igen kellemetlen szituációk és megaláztatások várnak, mind otthon és mind a munkahelyén, amiket nem igazán tud megfelelően kezelni. Főleg miután Tutti beleavatkozik Joe és felettese, Gwen Harper hadnagy (JoBeth Williams) szerelmi életébe, és ezenfelül még egy gyilkossági ügy korona tanúja is lesz. Ami azért is kellemetlen hír Joe számára, mert így a hétvégi látogatás, akár hetekig is eltarthat.

 

Anna Karenina - Film Mánia, június 6. vasárnap, 15.20h

A női nem erejének, szépségének és kiszolgáltatottságának eposza Tolsztoj második nagy regényeként született (1875-77). Anna Karenina Tolsztoj talán egyik legtökéletesebb alkotása, sőt mint a szerelem és házasságtörés regénye is a legnagyobbak egyike. A rendező, Bernard Rose korábban a "Halhatatlan kedves" című csodálatos Beethoven-portrét alkotta. Anna szellemes fiatal nő, aki a moszkvai szalonok szokásai nyomán idősebb férfi feleségeként él. Szenvedélyes szerelemre lobban egy daliás lovassági tiszt iránt. A kapcsolat botrányt kavar a belterjes társadalmi osztályban és tragédiába taszítja Anna életét.

 

Túl a csúcson - TV2, június 6. vasárnap, 15.55h

Hawk, a kamionsofőr, életének legnagyobb tévedését próbálja jóvátenni: 10 éve nem látott fiával, Michael-lel szeretné rendbe hozni a kapcsolatát. Hawk sorban nyeri a díjakat a szkander bajnokságokon. Így igyekszik elnyerni Michael elismerését és szeretetét. A fiú, akit egész életében apja ellen neveltek a nagyszülei, lassan rádöbben: szüksége van az apjára...

 

A Pogány Madonna - Mozi+, június 6. vasárnap, 16.55h

A Tihanyi Apátság múzeumából ismeretlen tettesek elrabolják a görög eredetű aranyszobrot, a Pogány Madonnát. Kardos doktor az éppen lefokozás alatt álló Ötvös Csöpit veszi maga mellé, mert mégis csak Ötvös a legtehetségesebb nyomozója. A balatoni főidényben épp vitorlásverseny zajlik. Ide, a versenyhez vezetnek a nyomozás szálai. Kardos doktor melléfogásai ellenére, a vízen, a levegőben, és a szárazföldön végrehajtott üldözési jelenetei után Ötvös Csöpi végül _ Bencének, a fagylaltos unokájának közreműködésével _ persze felgöngyölíti a bűnügyet...

 

Mona Lisa mosolya - Filmcafe, június 6. vasárnap, 18.45h

Katherine Watson (Julia Roberts) abban a hiszemben vállalja el a munkét a leányiskolában, hogy az állam legjobb és legtehetségesebb diákjai élni fognak majd a lehetőségeikkel. Ám a lányok, köztük a vezéregyéniségek, Nancy Abbey (Marcia Gay Harden), Joan (Julia Stliles) és Betty Warren (Kirsten Dunst) számára sokkal értékesebb egy eljegyzési gyűrű és a háziasszony szerep, mint a tudományos műveltség. Katherine érkezése felbolygatja az iskola és a diákok életét, tanítványainak előbb-utóbb dönteniük kell, merre akarnak tovább menni.

 

Híd a Kwai folyón - AMC, június 6. vasárnap, 19h

Délkelet-Ázsia a második világháború idején. A japánok egy stratégiai szempontból igen fontos hídat építtetnek az angolokkal. Ha a híd felépül, az a szövetségesek nagyon sok katonájának életébe kerül. A tábor két részre szakad: a foglyok egy része rombolna, míg mások engedelmesen építenének. Mindeközben útnak indul egy kommandós egység, hogy felrobbantsa a hídat a Kwai folyón.