Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Ha napközben is filmet néznél a tévében, tanulmányozd át a listánkat!

James Bond: Dr. No - Moziverzum, június 13. vasárnap, 8.55h

Ian Fleming könyve alapján! A brit titkosszolgálat ügynökét, James Bond-ot Jamaicára küldik, hogy a szervezet telepített emberének eltűnése ügyében nyomozzon. Noha érkezését követően többször is megpróbálják megölni, Bond pillanatok alatt megtalálja a nyomokat, amin elindulhat a gyilkos felkutatására. Úgy tűnik, az ügyben fontos szerepet játszik egy titokzatos tudós, Dr. No, aki egy közeli szigeten építette fel főhadiszállását. A szigetről a helybeliek rémisztő legendákat mesélnek, de ez nem tartja vissza Bond-ot attól, hogy odamenjen...

 

Az ügyefogyott - Film Mánia, június 13. vasárnap, 9.10h

Antoine Marechal párizsi bolttulajdonos épp olaszországi álomnyaralására készül, azonban az utazás elején azonnal autóbalesetet szenved. Az incidens okozója, egy Rolls-Royce gazdag tulajdonosa, Leopold Saroyan igazgató úr, aki felajánlja Antoinnak, hogy az ő költségére repüljön el Nápolyba, majd Firenzéből egy limuzinnal térjen haza. A meglepett boltos elfogadja a nagylelkű ajánlatot, nem sejtvén, hogy a férfi valójában nem vezérigazgató, hanem egy alvilági banda főnöke, aki az ügyefogyott Marechal segítségével akar kábítószert és gyémántot csempészni Franciaországba. Antoine elindul a nagy kalandra, nyomában az áruját féltő Saroyannal és egy konkurens bandával.

 

Zseni az apám - Film Mánia, június 13. vasárnap, 11.30h

Lawrence Wetherhold professzor, meglehet, brilliáns elme, de a szerelem és a család dolgaiban olyan, mint egy analfabéta. Ügyetlenségének egyik oka, hogy évek után sincs túl felesége elvesztésén, mániákusan őrzi még ruháit is. Csípős nyelvű tinédzser lánya túlságosan teljesítményorientált, s mivel apja a példaképe, igazi mizantróp. Mintha nem lenne elég bajuk, hirtelen felbukkan Lawrence semmittevő féltestvére, aki beköltözik hozzájuk. A balesetin véletlenül összetalálkozik egykori tanítványával, aki épp miatta hagyta ott az irodalom szakot, s lett orvos. Janettel többször nekifutnak a randinak, de kapcsolataik egyre szövevényesebbé válnak, s annak ellenére, hogy változni szeretnének, boldogabbá válni, úgy tűnik, hogy még inkább eltávolodnak egymástól.

 

Zorro - Filmcafe, június 13. vasárnap, 12.45h

A gazdag ültetvényes fia sok évig külföldön tartózkodott. Amikor visszatér hazájába, döbbenten látja, hogy mennyire eluralkodott az erőszak és az igazságtalanság a hajdan oly békés országban. És ezt sajnos legnagyobb döbbenetére saját bőrén is tapasztalnia kell. Legjobb barátja, a Kormányzó gyilkosság áldozata lesz, s ez csak egy a háttérben munkálkodó, láthatatlan gonosz rettenetes tettei között. Barátja utolsó kívánságának megfelelően átveszi a Kormányzói széket. Haldokló társának azonban azt is megfogadja, hogy saját nevében nem áll bosszút barátjáért. Ezért dönt úgy, hogy valódi énjét tehetetlennek és ügyetlennek kiadva, Zorro álnéven egy éjfekete paripán élesre fent karddal rendet tesz országában. Hamarosan rá kell ébrednie, hogy egy nagyhatalmú és velejéig romlott emberrel áll szemben, akit nem is olyan egyszerű megállítani.

 

Robin Hood, a tolvajok fejedelme - AMC, június 13. vasárnap, 13.55h

Robin of Locksley Richárd királlyal keresztes hadjáratra indul a Szentföldre. Egy mór harcos, Azeem társaságában menekül meg a halálból, és együtt térnek vissza szülőhazájába, Angliába. Hazaérkezve rossz hírek fogadják: az uralkodó távollétét kihasználva anarchiába süllyedt az ország, a nottinghami seriff és társai magukhoz ragadták a hatalmat. Robin családját sem kímélték, édesapját megölték, a vagyonát és a birtokát elkobozták. Robin azonban bosszút esküszik: tisztára akarja mosni a családja nevét és vissza akarja szerezni mindazt, ami jog szerint őt illeti. Összecsap a seriff embereivel, a harcban néhányukat meg is öli, ezért menekülnie kell. Azeem társaságában a sherwoodi erdőben lel menedékre, ahol már számos üldözött bujdosik. Robin az élükre áll, hadsereggé szervezi őket, és felveszi a harcot a seriff és emberei ellen. A kalandok közepette Robin újra találkozik gyermekkori barátjával, az azóta szép fiatal nővé serdült Mariannal.

 

Elvált nők klubja - SuperTV2, június 13. vasárnap, 14.15h

1969-ben egyszerre diplomázik le négy lány Xintia, Elise, Brenda és Annie. Négy elválaszthatatlan jóbarát, akik örök segítséget és barátságot fogadnak egymásnak. Az évek múlásával azonban messze kerülnek egymástól, s egy szomorú tragédia, Xintia öngyilkossága hozza ismét őket össze. Kiderül, hogy nagy szükségük van egymásra. Mindhárman elváltak és mind lelkileg, mind anyagilag csúnyán rászedték őket. A közös katasztrófa egységbe kovácsolja őket, elmés bosszúra készülődnek az ex-férjek ellen. Mivel az asszonyok saját karrierjükön túl nem csekély szerepet vállaltak férjeik üzleti életének felépítésében, tisztában vannak gyenge pontjaikkal. Az örökre megbélyegzett "első feleségek" támadásba lendülnek volt férjeik ellen, hogy "visszafizessenek" nekik mindent, kamatostól.

 

Szakadék - Duna Tv, június 13. vasárnap, 14.15h

Nagy István, az egykori szegény parasztfiú tanítóként tér vissza a falujába. Meggyőződése, hogy a gazdagok és a szegények közötti szakadék jóakarattal csökkenthető. A gazdag Böröcz Horváth Klári viszonozza a férfi szerelmét, és Böröcz Horváth is hajlandó segíteni a falu legszegényebb családjának, Bakoséknak. Bakos Jóska azonban, aki fizetségképpen a keményöklű Böröcz Horváthhoz adtak szolgálatba, meghal egy sebfertőzéstől. Haláláért a falu népe a tanítót is felelősnek tartja... Darvas József művéből.

 

Bor, mámor, Provence - Prime, június 13. vasárnap, 14.30h

A bankár Max (Russell Crowe) élete gyökeresen megváltozik, amikor Provence-ba utazik, ahol kastélyt és szőlőbirtokot örökölt nagybácsijától (Albert Finney). Max maga sem tudja, mihez kezdjen, vegye át az irányítást, vagy értékesítse. Szinten minden percét lekötik emlékei és Fanny (Marion Cotillard), a közeli étterem elbűvölő tulajdonosnője. Azonban az álmodozásnak vége szakad, amikor felbukkan Christie (Abbie Cornish), a nagybácsi törvénytelen lánya. Azonban nem ez az egyetlen rejtély a nagybácsi és a birtok életében...

 

A nagyon nagy ő - SuperTV2, június 13. vasárnap, 16.25h

Hal Larson (Jack Black) nem valami nagy szám, de igényei és kritikus megjegyzései azok vannak, ha nőkről van szó. De a kutya se megy el vele, ezért kihasználja a váratlan lehetőséget. Tony (Anthony Robbins), a motivációs guru felajánlja, hogy hipnózissal segít rajta. A gyors kezelés után Hal csak a nők belső értékeit veszi észre. Nemsokára vadul szerelmes lesz a kövér Rosemarybe (Gwyneth Paltrow). Mauricio (Jason Alexander) szintén pancser barátja rá se ismer, és mielőtt végzetesre fordulna Hal sorsa, minden eszközzel azon dolgozik, hogy visszaterelje a helyes útra.

 

Dutyi dili - AMC, június 13. vasárnap, 16.50h

Egy fatális véletlen folytán a bankrablók helyett két harkálykosztümös, puhány reklámembert tartóztatnak le és ítélnek 125 év börtönre. Harry nem tudja komolyan venni a dolgot, biztos benne, hogy nemsokára olyan könnyen kiszabadulnak, mint ahogy bekerültek. Ám a helyzet valahogy nem akar jobbra fordulni, ezért kénytelenek a sarkukra állni, ha nem akarják ebben a nehézfiúktól hemzsegő társaságban egy zsákban végezni. Ezért bőszen tettetik a nagyfiút, nem kis hatást gyakorolva a börtönlakókra.

 

A halál 50 órája - AMC, június 13. vasárnap, 19h

1944 karácsonya előtt az Ardennek vidékén állomásozó amerikai katonák körében elterjedt a hír, hogy a háború hamarosan befejeződik, sőt még az is szárnyra kel, hogy a közeli karácsonyra valamennyiüket behajózzák _ hazafelé. Kiley ezredes az egyetlen, aki német támadástól tart, de a parancsnokságon túlzottnak találják aggodalmát, és nem adnak hitelt szavainak.