Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Ha vasárnap nálad a semmittevésé a főszerep, akkor olvasd el listánkat!

Kivonat - Filmcafe, július 11. vasárnap, 9.25h

Joel egy kis üzem tulajdonosa. A férfi rossz passzban van, egymást érik a személyes és a szakmai problémák. Először a gép meghibásodása következtében az egyik alkalmazottja balesetet szenved. A sérült perrel fenyegetőzik, ami a cég helyzetét veszélyezteti. Joel magánélete is zűrösen alakul, miután némi drog hatása alatt elfogadta csapos barátja ajánlatát, hogy tegye próbára a felesége hűségét. Nos, úgy tűnik, hogy az általa felbérelt dzsigoló sikerrel járt. Végül ott van az új alkalmazott, Cindy, aki valójában meg akarja fejni a vállalatot. Joel megkísérli megmenteni a cégét és a házasságát.

 

Fészkes fenevadak - Film Mánia, július 11. vasárnap, 10.35h

Amikor a londoni Marwood Állatkertnek _ az új-zélandi Vince McCain személyében _ új tulajdonosa akad, veszélybe kerül a park léte. McCain ugyanis kijelenti, hogyha a vállalkozás rövid időn belül nem lesz képes több profitot termelni, bezárják az állatkertet. McCain Willa Westont bízza meg azzal a feladattal, hogy tartsa szemmel Rollo Lee-t, az állatkert igazgatóját, akinek az a hajmeresztő ötlete támad, hogy meg kell szabadulni a szelíd, kedves állatoktól és helyettük vicsorgó vadállatokat kell beszerezni, mert ezek jobban vonzzák a közönséget. Az állatgondozók azonban résen vannak: a kissé bőbeszédű Adrian "Bugsy" Malone álruhát kényszerít a legszelídebb állatokra, nehogy a szelekció áldozatai legyenek.

 

Káoszelmélet - Filmcafe, július 11. vasárnap, 11.20h

A történet egy megszállott szervezőről szól (Ryan Reynolds), aki elhatározza hogy a továbbiakban úgy éli le az életét, hogy semmit sem tervez el előre. Hamarosan azonban beleszeret egy nőbe, akibe mellesleg a legjobb barátja is beleesik, ráadásul kiderül róla hogy nem lehet gyereke. Nos, úgy tűnik, mégis szüksége lenne valami jó tervre.

 

Felettünk a Föld - Moziverzum, július 11. vasárnap, 11.20h

Két élet, amely nem is különbözhetne jobban egymástól... A csinos, fiatal és okos Rhoda Williams egy asztrofizikai program keretében a végtelen kozmosz titkait kutatja. A zseniális zeneszerző, John Burroughs pályafutása csúcsán áll, és szeretne egy második gyereket. A két ember élete egy tragikus baleset kapcsán keresztezi egymást. Sorsuk egyetlen pillanat alatt elválaszthatatlanul összefonódik. Közben megszületik a történelem legnagyobb tudományos felfedezése: kiderül, hogy létezik egy a földi élettel párhuzamos második világ...

 

A zűr bajjal jár - RTL Klub, július 11. vasárnap, 12.35h

Peter Brackett (Nick Nolte) tapasztalt és sikeres újságíró. Élő legendaként nem nagyon töri magát, hogy piti ügyek után rohangáljon. A lap főszerkesztője azonban egy kicsit túlzásnak tartja, hogy Brackett állandó rovatát egyszer már megjelent írásainak felújított változataival tölti meg. Egy napon a főszerkesztő úgy dönt, megleckézteti a kissé öntelt újságírót és tanoncoknak való munkát bíz rá: egy vonatbalesetről kell tudósítania. Sabrina Peterson (Julia Roberts), a konkurens lap újoncaként érkezik a szerencsétlenség helyszínére. Soha nem vallaná be nyíltan, de legnagyobb példaképe Brackett, ám ez nem gátolja meg abban, hogy szabályosan "lenyúlja" a sztorit Brackett orra elől.

 

Dumb és Dumber - Dilibogyók - Film+, július 11. vasárnap, 13h

Lloyd Christmas (Jim Carrey), a Rhode Island-i sofőr a bárgyúság megtestesítője. Álmai netovábbja, hogy megtalálja a nőt, aki üres életét bearanyozná. Egyik nap szinte elakad a lélegzete, amikor megpillantja gyönyörű utasát, Mary Swansont (Lauren Holly), s rádöbben, hogy megtalálta a hőn áhított lelki társat. Amikor megérkeznek a repülőtérre, úgy tűnik Mary örökre kisétál az életéből, ám szerencséjére a lány az ülésen felejti a tárcáját. Lloyd az égvilágon mindent bevet, hogy visszajutassa neki az elveszett holmit, azonban barátjával, Harryvel (Jeff Daniels) váratlanul egy szövevényes emberrablás közepén találják magukat.

 

Szerelemre hangszerelve - Filmcafe, július 11. vasárnap, 13h

Greta (Keira Knightley) és barátja, Dave (Adam Levine) a főiskola óta járnak, és közös szerzői a daloknak, melyekkel a férfi fellép. Amikor egy komoly kiadó szerződést kínál Dave-nek, New Yorkba költöznek, csakhogy a frissen szerzett dicsőség hamar a férfi fejébe száll, és szakít Gretával. A veszteségtől még kóválygó lány sorsa akkor fordul jobbra, amikor Dan (Mark Ruffalo), a levitézlett exlemez kiadó vezető egyik este meghallja énekelni egy kis East Village-i színpadon, és azonnal felismeri Greta nyers, átütő tehetségét. A véletlenszerű találkozásból egy kölcsönösen sorsfordító kapcsolat elbűvölő portréja formálódik ki, melynek hangkulisszáját a nyári fényben fürdő New York adja.

 

Viszlát, Christopher Robin - TV2, július 11. vasárnap, 13.30h

Micimackó bájos történeteit milliónyi gyerek hallgatja még ma is csodálattal, de a felnőtt szíveket is megdobogtatja a sok kedves kis történet. Christopher Robin gyermekkori játékai ihlették meg apját, A.A. Milnét ennek a varázslatos világnak a megalkotására. Az elsöprő nemzetközi sikert elérő könyvsorozat megnyugvást és reményt vitt a brit otthonokba az Első Világháborút követő években.

 

A papucshős - Duna Tv, július 11. vasárnap, 14.30h

Kit válasszon egy szegény eladósorba került leányzó, ha már szerencsétlensége úgy hozta, hogy egyszerre két kérője is akadt? Szíve szerint a jóképű Balogh Miklóst választaná, jóllehet mindenki tudja róla, hogy enyhén szólva könnyelmű. Ám azért az is meggondolandó, hogy egy biztos állással rendelkező férj mellett talán könnyebb lehet az élet, még ha az illető, Kovács Gyula kissé gátlásos is. De azért fiatal az ember, hogy a szívére hallgasson, így aztán Nelly kikosarazza Kovácsot, és igent mond Baloghnak. Kovács erre bánatában alaposan leissza magát, és kárpótlásul álmában végigéli a megúszott jövőt, mi várt volna rá, ha elnyeri a bájos Nellyke kezét... A filmet 1938. szeptember 1-jén mutatták be.

 

Az arany bűvöletében - Film Mánia, július 11. vasárnap, 14.35h

Pierre Augagneur (Jean-Paul Belmondo) a második világháború francia idegenlégiójának egyik legjobban kiképzett és legjobb katonája. Megbízhatóságáról azonban nem zengenek ódát. A német hadsereg előrenyomulása miatt Tunéziában az ott elrejtett francia aranykészletek egy részének biztonságba helyezését kell a légiónak elvégeznie. A feladat veszélyessége miatt, Pierre-re bízzák annak a csapatnak a vezetését, amelynek ezt véghez kell vinnie. Bár Pierre és társai teljesítik a feladatot, a németek csapdába ejtik őket. Csak néhányan élik túl az összecsapást. Az arany viszont ott marad náluk.

 

Jeanne d'Arc - Az Orléans-i szűz - AMC, július 11. vasárnap, 14.50h

A XV. századi Franciaországban a káosz az úr: a legnagyobb várakat és városokat elfoglalták az angolok, az országnak nincs királya, és a francia lovagok minden esély és különösebb meggyőződés nélkül próbálgatják a lehetetlent: megállítani a világ legnagyobb, legerősebb és legönteltebb hadseregét. Franciaországon már csak a csoda segíthet. És a csoda el is jön: Jeanne-nak hívják, 16 éves, gyönyörű és víziók vezetik. A semmiből bukkan elő, és pillanatok alatt megfordítja a világtörténelmet. Csatákat és háborút nyer, végül pedig visszafoglalja az angoloktól Orléans-t. Rövid hajjal, páncélban, lóháton harcol _ a harcedzett lovagok egyenrangú társa a kegyetlen és véres férfivilágban. De sikerei csak a katonák körében teszik népszerűvé: Jeanne téved, ha azt hiszi, látomásai mindig, minden ellenfelével szemben jó tanácsot adnak neki.

 

Bazi nagy görög lagzi - TV2, július 11. vasárnap, 15.55h

Mire vágyik egy apa? Természetesen arra, hogy a lánya menjen férjhez valami rendes, megbízható férfihoz. Mire vágyik egy görög apa? Természetesen arra, hogy a lánya menjen hozzá egy görög férfihoz, aki lehetőleg még rendes is.Toula (Nia Vardalos) 30 éves, szülei chicagói éttermében, a Táncoló Zorbában dolgozik, elhanyagolja magát, és családja legnagyobb rémületére semmi jelét nem mutatja, hogy kedve volna végre megházasodni és gyerekeket szülni. Az apja már bármilyen vővel kiegyezne. Pontosabban: majdnem bármilyennel. De Toula, az örök lázadó egyszer csak megszabadul a szemüvegétől, egyre szexibben öltözik, senkinek nem árulja el, mivel tölti az estéit, és végül bemutatja álmai férfiát, Iant, aki szőke, nem görög, és még vegetáriánus is. Elszabadul a pokol! De nincs mese: az apának el kell viselnie Iant, Iannek el kell viselnie új családját, és Toulának el kell viselnie, hogy szerettei képtelenek elviselni egymást.

 

Rómának szeretettel - Paramount Network, július 11. vasárnap, 16h

A Rómának szeretettel sokszereplős vígjáték, ami a világ egyik legelbűvölőbb városában játszódik. Woody Allen legújabb filmje bemutat nekünk egy neves amerikai építészt, aki újraéli az ifjúságát; egy átlagos középosztálybeli rómait, aki hirtelen a város egyik legnagyobb hírességévé válik; egy fiatal vidéki párt, akik különböző romantikus afférokba bonyolódnak; és egy amerikai operarendezőt, aki egy énekesnek sem utolsó temetkezési vállalkozót szeretne feljuttatni a színpadra.

 

A Jaguár - Filmcafe, július 11. vasárnap, 18.55h

Campana (Jean Reno) európai körútra viszi Wanut (Harrison Lowe), a nagysámánt, hogy meggátolja az Amazonas-vidék pusztulását. Perrin (Patrick Bruel) kisstílű párizsi kókler, akire rászállt a maffia. A Crillon szálloda liftjében Wanu összebarátkozik Perrinnel és őt jelöli ki, hogy szerezze majd vissza ellopott lelkét. Wanut szívrohammal kórházba viszik, az állapota reménytelen. Utolsó óhaja: Perrin ölje meg az Amazonasnál a lélektolvajt. Minden ezen áll vagy bukik. Csak Wanu ereje segíthet rajta. Wanué, akit a bennszülöttek Jaguárnak neveznek.