Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Ha az otthonmaradás mellett döntötök, akkor is remekül szórakozhattok ezekkel a filmekkel.

Rakoncátlan célpont - Filmcafe, július 18. vasárnap, 9.35h

Victor Maynard egy középkorú bérgyilkos, aki mindig egyedül dolgozik. Legújabb megbízatása szerint egy fiatal lánnyal kell végeznie. A férfinak azonban, akinek sohasem remegett a keze, most megesik a szíve Rose-on, és megkíméli a fiatal teremtés életét. Közben ráakaszkodik az ifjú Tony, akinek minden vágya, hogy mellette tanulhassa ki a szakmát. Amikor Victor ügyfele tudomást szerez arról, hogy Rose még mindig életben van, egy másik bérgyilkost küld a nyomába. Victor _ Tony segítségével _ próbálja megvédeni a lányt.

 

A hal neve: Wanda - AMC, július 18. vasárnap, 9.55h

Egy alkalmi tolvajbanda nagyszabású akciója sikernek igérkezik _ meglépnek a milliókat érő gyémántokkal. Sajnos a banda egyik tagját, a keménykötésű George-ot elkapja a rendőrség. Ami még ennél is nagyobb baj: egyedül George tudja, hol van a zsákmány, a menekülés során ugyanis az ő feladata volt elrejteni azt. A banda többi tagja, a bombázó Wanda, a dadogós, állatvédő Ken, és Otto, egy ex-CIA-s bérgyilkos újabb tervet eszelnek ki, hogy megkaparintsák a zsákmányt. Tudják, hogy a rejtekhelyről egyedül George ügyvédjén keresztül juthatnak információhoz, így Wanda megpróbálja elcsábítani a vonalas angol úriembert, akiről kiderül, hogy fantasztikus trükköket tud az ágyban!

 

Hacsi - A leghűségesebb barát - Moziverzum, július 18. vasárnap, 11.10h

Egyik nap az ingázó Wilson professzor gazdátlan kutyakölyköt talál a vasútállomáson. Megsajnálja, és hazaviszi az állatot. A felesége, Cate nem örül neki, de végül megenyhül, és megengedi, hogy a japán akita kutyus náluk maradjon. A kutya és a professzor között szoros barátság alakul ki. Hacsi minden nap elkíséri őt a vonathoz, este pedig kimegy elé az állomásra. Így megy ez egészen addig, míg egyszer nem érkezik meg a gazdi. A kutya azonban élete végéig hűségesen várta a professzort, minden nap megjelent az állomáson.

 

Az utolsó vakáció - Paramount Network, július 18. vasárnap, 11.40h

Georgia Byrd egy áruház konyhai osztályán dolgozik és ahelyett, hogy titkos vágyait próbálná beteljesíteni _ mondjuk, megszólítaná a bútorosztályon dolgozó jóképű fickót -, csak őrlődik és kínlódik borzalmas félénksége miatt. Mígnem egy napon az orvosa közli vele a hírt, hogy gyógyíthatatlan betegségben szenved és legfeljebb néhány hét lehet már csak hátra az életéből. Georgia az első sokk után elhatározza, hogy élete utolsó napjaiban úgy él, ahogyan eddig is szeretett volna. Felmond, kiveszi az összes megtakarított pénzét a bankból, és Európába utazik, hogy egy luxusszálló királyi lakosztályában, luxuskörülmények között, vidáman és felszabadultan várja a "Kaszás"-t. A felszabadult, semmitől nem félő, a pénzt két kézzel szóró víg kedélyű Georgia-ra mindenki felfigyel, és hamarosan számos udvarlója is akad, köztük egy szenátor, és egy szenvedélyes főszakács is...

 

Séta a múltba - Filmcafe, július 18. vasárnap, 13.35h

Landon Carter a menő arcok príma életét éli egy középiskolában. Mindennapi elfoglaltsága közé tartozik például a kevésbbé tökéletes fazonokkal történő gonoszkodás. Amikor egy alsós iskolatársukra kimért csapatos tréfa rosszul sül el, Landont büntetésként közösségi feladatok elvégzésére ítélik. Kénytelen lesz a szombati iskolában korrepetálni, résztvenni az iskolai színdarabban, és még pár hasonló _ nem túl menő _ cselekedetet végrehajtani. Ilyen módon kapcsolatba kerül az iskola "csodabogarával", Jamie-vel, aki a helyi baptista lelkész egyetlen lánya. A két teljesen ellentétes személyiség lassan szerelemre lobban egymás iránt.

 

Mindenképpen talán - Prime, július 18. vasárnap, 13.50h

Will Hayes, a harmincas manhattani apuka épp egy válás közepén jár, amikor tíz éves kislánya, Maya _ egy iskolai felvilágosító óra hatására _ faggatni kezdi őt a házassága előtti életéről. Maya mindent tudni akar arról, hogy a szülei hogyan ismerkedtek meg, és hogyan szerettek egymásba. Will végül is kötélnek áll, de egy feltétellel: megváltoztatja a neveket a történetben, és Mayának magának kell rájönni a végén, hogy Will szíve hölgyei közül ki is az ő anyukája... Vajon Will egyetemista szerelme, a megbízható, nyílt szívű Emily? Vagy régi barátja és bizalmasa, a vidám és cserfes April? Esetleg a szabad szellemű, bohém, de ambiciózus újságírónő, Summer? Amint Maya elkezdi összerakni apja románcainak összekeveredett darabjait, lassan rádöbben, hogy a szerelem sem nem egyszerű, sem nem könnyű... Vajon kiderül-e a végén, hogy ki is a nagy szerelem?

 

Made in Hungaria - Moziverzum, július 18. vasárnap, 15.15h

A hatvanas évek elején a magyar fiatalokat elbűvölte Amerika: a rágógumi, a kóla és a rock and roll. Mindenki arról álmodozott, hogy disszidálni fog. Miki viszont visszatér Budapestre, hogy megvalósítsa álmát és ő legyen az új Jerry Lee Lewis. A régi barátai azonban elfordulnak tőle, s az új vezért, Rönét, a csókkirályt követik. A szerelme, Vera is új fiúval jár. Miki ekkor benevez a tehetségkutató versenyre, a Ki mit tud?-ra. A mindent elsöprő zenéjével pedig óriási sikert arat, az elveszett szerelmét és a barátait is sikerül visszahódítania…A Fenyő Miklós életét feldolgozó filmben a Hungária együttes legnépszerűbb számai csendülnek fel!

 

Fújd szárazra, édes! - Filmcafe, július 18. vasárnap, 15.40h

Nagy nap virrad az angliai kisvárosra, Keighleyre, amikor kihirdetik, hogy a rangos nemzeti fodrászbajnokság évi versenyét itt fogják tartani. A város polgármestere, Tony természetesen nagyon izgatott, és azt szeretné, ha a helyi hajművész, Phil Allen (Alan Rickman) képviselné a várost a bajnokságon. Azonban a volt fodrászbajnok, aki jelenleg egy kis szalon tulajdonosa, éppen ezt nem akarja, ugyanis még mindig nem heverte ki, hogy a tíz évvel korábbi verseny előtt felesége, Shelley (Natasha Richardson) megszökött a modelljével, Sandrával (Rachel Griffiths), hogy közös üzletbe kezdjenek, és rá hagyta fiuk, Brian (Josh Hartnett) felnevelését is. Brian most apjával együtt tevékenykedik a fodrász szakmában. A verseny kezdete előtt Christine (Rachael Leigh Cook), Phil riválisának a lánya találkozik Briannal.

 

Moulin Rouge - Prime, július 18. vasárnap, 16.10h

A kultúrtörténeti film Párizs leghíresebb mulatóját, a Moulin Rouge-t mutatja be. Betekintést nyerhetünk a próbákba, a műhelymunkába, ahogy egy-egy műsorszám létrejön. Megismerhetjük a mulató munkatársait, bepillanthatunk a kulisszák mögé. A filmben részletek láthatók a leglátványosabb, leghíresebb műsorszámaiból.

 

Bridget Jones: Mindjárt megőrülök! - SuperTV2, július 18. vasárnap, 16.40h

Helen Fielding regénye alapján! Amikor utoljára találkoztunk Bridget Jones-szal, éppen megtalálta a boldogságot. Mostani történetünk kezdetén immár hat isteni hete a tökéletes álompasi, Mark Darcy barátnője, és még álmodni sem tudna szebb időszakot az életében. Vagy mégsem így van?! Bridget ugyanis még mindig a régi, tehát kételkedik önmagában, elemzi minden kósza gondolatát, karriert épít és persze veszettül számolja a kalóriákat. És ami a legnagyobb trauma számára: miután megtalálta a tökéletes férfit, most már az a baja, hogy valahogyan meg is kellene tartania...

 

Az istenek a fejükre estek - Prime, július 18. vasárnap, 18.45h

Xi és társai, a busmanok évezredek óta Afrika eldugott szavannáit lakják, őseikhez hasonlóan békében és harmóniában élnek egymással, távol minden civilizációtól. Ám egy napon egy felettük elhaladó repülőgépből kidobnak egy kólásüveget, mely csodával határos módon sértetlenül landol Xi faluja közelében. A busmanokat, akik még soha nem láttak üveget, lenyűgözi a tárgy formája, és látszólagos elpusztíthatatlansága. Ráadásul rengeteg dologra lehet használni: lehet vele kalapálni, tésztát nyújtani és zenélni. Ám az üveg népszerűségének ára van: a busmanok között nemsokára felüti a fejét az eddig teljesen ismeretlen féltékenység és gyűlölet, mely veszélyezteti életük megszokott harmóniáját. Xi meg van győződve arról, hogy az üveg gonosz erővel rendelkezik, ezért elvállalja, hogy megszabadul tőle. És a kis busman nekivág a szavannának.

 

Életem NAGY szerelme - SuperTV2, július 18. vasárnap, 18.55h

Diane egy gyönyörű nő. Hogy egész pontosak legyünk, egy tündöklően gyönyörű nő. Az a típus, aki után mindenki megfordul az utcán. Mindemellett határozott, jó humorú, briliáns ügyvéd. Ráadásul épp most lépett ki boldogtalan házasságából, így készen áll, hogy végre összetalálkozzon élete nagy szerelmével.Véletlenek persze nincsenek. Amikor az egyik este egy bizonyos Alexandre felhívja azzal, hogy megtalálta elveszett mobilját, a beszélgetés nem várt fordulatot vesz, és rögvest megbeszélnek egy randit. Az első találkozás azonban nem igazán úgy sül el, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.