Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Otthon, a négy fal között töltöd a vasárnapot? Akkor fusd át a listánkat!

A vörös hegedű - Filmcafe, augusztus 1. vasárnap, 8.20h

A világ történelme egy csodás hangszer történetén keresztül... Montrealban árverésre bocsátják a tizenhetedik században élt Nicolo Bussotti (Carlo Cecchi) cremonai hangszerész-mester által készített hegedűt. A vörös hegedű megindítja az emberek képzeletét. A készítőtől a hegedű először egy ausztriai kolostorba kerül, onnan Oxfordba. Kínába kerül a kulturális forradalom idején, majd onnan kanadai tulajdonosához, aki fel akarja térképezni a kalandos utat és a hangszer titkát.

 

Sorsjegyesek - Film4, augusztus 1. vasárnap, 10.25h

Charlie Lang (Nicolas Cage) semmi másra nem vágyik, mint hogy jó zsaru, segítőkész szomszéd, szerető férj és jó apa legyen. Murielnek (Rosie Perez), a feleségének viszont minden gondolata a pénz körül forog. Egy nap Charlie munka közben egy olyan kávézóban ebédel, melynek pincérnőjét, Yvonne-t (Bridget Fonda) kisemmizte felelőtlen férje. Amikor a férfi észreveszi Yvonne szomorúságát, megpróbálja felvidítani, de munkája elszólítja és amikor fizetni készül, akkor veszi csak észre, hogy nincs nála pénz borravalóra. Van azonban egy lottószelvénye, ezért megígéri Yvonne-nak, hogy ha kihúzzák a számait, megfelezi vele a nyereményt. És csodák-csodája Charlie megüti a négymillió dolláros főnyereményt.

 

Célkeresztben - Filmcafe, augusztus 1. vasárnap, 10.55h

Frank Horrigan, a titkosszolgálat embere olyan magának való, kemény fickó, akinek munkája iránti elkötelezettségét a magánélete, barátai és a családja sínylették meg. Bár szakmájának az egyik legjobbja, ma is élénken emlékszik első elnöki megbízatásának kudarcára, amikor 1963 novemberében John F. Kennedy-t kellett volna megvédenie egy Dallas-ban tett látogatás során. Majd harminc évvel később az Egyesült Államok elnöke a közelgő választásokra készülődik, s a Fehér Ház titkosszolgálatának keretében Horrigan is részt vesz fenyegető levelek és telefonok rutinszerű kivizsgálásában. Az egyhangú, kissé unalmas munka azonban váratlan fordulatot vesz, amikor Horrigan felfedezi, hogy egy profi bérgyilkos jár az elnök nyomában. A film egy olyan ember története, aki feloldozást keresve képes feláldozni akár saját életét is, hogy megmentse Amerika első emberét.

 

Next - A holnap a múlté - SuperTV2, augusztus 1. vasárnap, 12.30h

Phillip K. Dick regénye alapján! Cris "Frank Cadillac" Johnson ismer egy trükköt, amit senki sem tud utánacsinálni: Cris képes megmondani, hogy mi fog következni a közeljövőben, pontosabban az elkövetkezendő két percben. Eme tulajdonságára építi azt a show-musort, amivel Las Vegasban lép fel nap, mint nap, ugyanakkor a jövőbelátás jól jön a kártyaasztalnál is, ha épp egy kis pénzre van szüksége. Különleges képességére azonban hamarosan fény derül, s Cris a figyelem középpontjába kerül. A kaszinók biztonsági őrei mindent megtesznek azért, hogy lebuktassák különös játékmódszerei miatt, ugyanakkor az FBI egyik ügynöke, Callie Ferris egyre csak arról győzködi, hogy állítsa adottságát a globális terrorizmus ellen folytatott küzdelem szolgálatába. Kitartása érthető, hisz Cris jelenthetné a leghatásosabb fegyvert a terror ellen. Nem csoda hát, hogy egy terrorszervezet szívesen kiiktatná Crist az élők sorából, mielőtt még meghiúsíthatná nagyszabású terveiket. A helyzetet pedig bonyolítja Liz Cooper, az ártatlan szépség, akiről Cris azonnal tudja, hogy bele fog szeretni, s alig várja, hogy találkozzanak. Amikor ez bekövetkezik, hihetetlen dolog történik: Cris most már nem csak a közvetlen jövőbe lát, hanem annál messzebb. Sokkal-sokkal messzebb. Cris tudja, hogy hamarosan eljön az a kritikus pillanat, amikor az idő, a terror és a szenvedély találkozik, és ekkor döntenie kell, hogy kit ment meg: akit szeret, vagy mindenkit a világon...

 

Majd elválik - Prime, augusztus 1. vasárnap, 13.55h

Birdee (Sandra Bullock) élete darabjaira hullik, amikor megtudja, hogy férje megcsalta. Kislányával elindul haza, a szülővárosába. Ám otthon sem könnyebb az élete, meg kell próbálnia együtt élni anyjával, akit igazán sosem ismert, s meg kell vigasztalnia lányát, akinek nagyon hiányzik az apja, és szembe kell néznie egy új szerelem lehetőségével.

 

Ha másért nem is (Bárcsak) - Paramount Network, augusztus 1. vasárnap, 14h

Az amerikai Samantha (Jennifer Love Hewitt) egy neves londoni zeneiskolában tanul, és a szabad szellemű, csupa tűz lány őrülten szerelmes brit barátjába, Ianbe (Paul Nicholls). Ian azonban csak a munkájának él, így még arra sincs ideje, hogy végiggondolja: ha nem törődik az érzelmeivel, és elhanyagolja barátnőjét, végleg elveszítheti. Amikor aztán Samanthát végzetes baleset éri, Ian végre ráébred, mit is jelentett számára a lány. Bárcsak elmondhatta volna neki... Vagy még nem késő? Egy különös csodának köszönhetően Ian lehetőséget kap, hogy újraélje a tragikus napot, és talán megváltoztassa a nekik rendelt sorsot.

 

Ha eljön Joe Black - SuperTV2, augusztus 1. vasárnap, 14.35h

Két lányával él William Parrish, a dúsgazdag, New York-i üzletember. A hatvanötödik születésnapja alkalmából a nagyobbik lánya hatalmas partit szervez. Ám előtte Parrish rosszul lesz, megérinti a halál szele. Hamarosan megnyerő modorú, jó képű fiatalember állít be a házába. Joe Black a Halál megtestesülése. Magával akarja vinni az áldozatát, ám meglátja a férfi gyönyörű lányát, Susant. Ezt látva és kihasználva, Parrish alkut köt a Joe Blackkel: haladékot kap, míg az megízleli az emberi létet. Ám a Halál ideje is lejár, vissza kell térnie oda, ahová való.

 

Deep Impact - Paramount Network, augusztus 1. vasárnap, 16h

Virginia: Jenny és Leo az égboltot kémlelik. Felfedeznek valamit, amit egy Arizonai csillagvizsgálóban is megerősítenek. Egy üstököst, amit Leo családnevéről Beidermannak neveznek el. A felfedezés sokáig nem tudódik ki, míg egy nap a sajtó részéről Jenny Lerner meg nem neszeli a dolgot, és bejelentésre nem kényszeríti magát, az Egyesült Államok elnökét. Az üstökös ugyanis nagyon nagy veszélyt jelent a Földre és az egész emberiségre. A 7 mérföldes, 500 milliárd tonnás Beidermant még a világűrben kell megsemmisíteni, más lehetőség nincsen. A kormány E.L.E névre kereszteli a titkos programot, melynek során egy amerikai és orosz tudósokból álló legénység elindul a Messiás nevű űrhajón, hogy atomtölteteivel felrobbantsa az üstököst.

 

District 9 - AMC, augusztus 1. vasárnap, 19.55h

Nem egy szokványos sci-fi film a Dictrict 9. Áldokumentumfilmnek indul, és végig bőven van fűszerezve fekete humorral. A komoly társadalomkritikát sem nélkülöző történet Dél-Afrikában játszódik, Johannesburg városában, ahol mintegy húsz éve egy űrhajó jelent meg a város felett. Az űrhajó fedélzetén mintegy egymillió, két lábon járó, furcsa, rákszerű lényt találtak. A hatóságok akkor annak rendje és módja szerint egy menekülttábornak kijelölt nyomortelepre költöztették az éhező földönkívülieket, a kilencedik körzetbe. A helyiek egyre mélyebb ellenszenvvel viseltetnek irántuk, mondván, hogy nem tudnak és nem is akarnak dolgozni, nem akarnak beilleszkedni és bűnöző hajlamúak. A helyzet megoldásával az MNU (Multinational United) nevű kereskedelmi-katonai szervezetet bízzák meg, nekik kell áttelepíttetni a torz külsejű földönkívülieket egy koncentrációs táborba, ahol "remek körülmények" várják őket...