Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Ha a nyári szünet utolsó hétvégéjén ki sem mozdulnál, akkor sem kell csüggedni, mert nagyszerű filmeket választottunk ki egész napra.

Terminál - Moziverzum, augusztus 29. vasárnap, 8.20h

Viktor Navorski éppen New Yorkba repül Kelet-Európából, amikor hazájában heves harcokkal kísért államcsíny bontakozik ki. A gyanútlan utazó egyszerre ott találja magát a John F. Kennedy repülőtéren, Amerika kapujában, ám útlevele egy éppen nem létező országból való, ezért nem teheti be a lábát az Ígéret Földjére. A reptéren rekedt Navorski-nak így fel kell találnia magát, be kell rendezkednie a várakozásra, amíg az otthoni háború véget nem ér. Ahogy telnek-múlnak a hetek, hónapok, Viktor felfedezi, hogy a terminál kicsinyített univerzuma gazdagon összetett világ, ahol fontos szerephez jut az abszurditás, a kicsinyesség, a nagylelkűség, az ambíció, néhány véletlen egybeesés, sőt, még a romantika is egy gyönyörű légi-kísérő, Amelia képében. De Viktor már régen visszaélt a reptér biztonsági főnökének vendégszeretetével, aki csak egy porszemnek tekinti őt a bürokrácia gépezetében, egy olyan problémának, amit nem megoldani akar, hanem mindenáron kitörölni…

 

Enyém, tiéd, miénk - AMC, augusztus 29. vasárnap, 10.15h

Frank Beardsley admirális elveszítette a feleségét. A megözvegyült férfi katonás fegyelemben neveli nyolc gyermekét. Haptákba vágott élete azonban egy csapásra felborul, amikor feleségül veszi a középiskolai szerelmét, Helent, a tíz rakoncátlan gyermekét ugyancsak egyedül nevelő divattervezőt. Az összeköltözést követően _ érthető módon _ a két egymástól teljesen különböző kompánia szinte azonnal egymásnak esik. Kicsik és nagyok a testi-lelki épségük érdekében összefognak, hogy szabotálják Frank és Helen házasságát. A házban elszabadul a pokol.

 

Négybalkezes - Filmcafe, augusztus 29. vasárnap, 11.20h

Francois Pignon (Pierre Richard) özvegyember egyedül neveli lányát, Jeanne-t. Már régóta munkanélküli, és végső kétségbeesésében elhatározza, hogy kirabol egy bankot. A kétbalkezes férfi azonban elszúrja az akciót, ezért úgy dönt, hogy a biztosabb menekülés érdekében túszt ejt. A kiszemelt áldozat egy börtönből most szabadult nehézfiú, Jean Lucas (Gérard Depardieu), akit bosszant a rabló ügyetlensége, ezért kénytelen maga irányítani az akciót, amikor a rémült rabló véletlenül lábon lövi. És ez még csak a kezdete ennek a fergeteges vígjátéknak.

 

A keményfejű - TV2, augusztus 29. vasárnap, 12.20h

Luke Mantie (Terence Hill) igazi magányos farkas, akinek semmi sem fontosabb a szabadságnál. Az országutakat járja, és kizárólag egyetlen élőlényt tűr meg maga körül huzamosabb ideig, ez pedig nem más, mint Joe Brown nevű lova. Egy nap azonban összetalálkozik egy elvadult kamasszal, akinek az apja ártatlanul tölti fegyházbüntetését. Elhatározza, hogy segít rajta, ehhez azonban fel kellene adnia megszokott vándorló életmódját...

 

Carter edző - Paramount Network, augusztus 29. vasárnap, 12.30h

A gimnáziumi kosárcsapat edzője (Samuel L. Jackson) fura alak, aki győzelmet győzelemre halmozó, de az iskolában rosszul teljesítő csapatát mindenestől a kispadra küldi, hogy leckét adjon a gyerekeknek a tanulás fontosságáról.

 

Michael Jackson's This is it - Sony Movie Channel, augusztus 29. vasárnap, 14.20h

Az eredeti tervek szerint Michael Jackson 2009 júliusa és 2010 márciusa között ötven koncertet adott volna a londoni 02 arénában _ a jegyek mind az ötven koncertre el is keltek, de alig három héttel az első show előtt a legendás popsztár meghalt. Ám a próbákat és a sztár színfalak mögötti életét egy stáb folyamatosan rögzítette, sőt, filmre vették a júniusban a Los Angeles-i Staples Centerben és az inglewoodi The Forumban tartott főpróbát is. Ezekből a képsorokból _ valamint Jackson legközelebbi barátaival, munkatársaival készült beszélgetésrészletekből és archív felvételekből áll össze a film, amely így Michael Jackson emlékének méltó és különleges megőrzője. A rajongók közvetlen közelről élvezhetik a koncertet, megláthatják, hogyan élt a bálvány, és milyen lett volna az a megashow, amelyre már sohasem kerülhet sor.

 

A hatalom árnyékában - Film Mánia, augusztus 29. vasárnap, 14.15h

Az idealista Stephen Meyers (Ryan Gosling) egy kampányon dolgozik. Mindenét arra teszi fel, hogy Mike Morris kormányzót (George Clooney) hatalomra segítse, mert Morris elnökjelöltként olyan áttörő ötletekkel áll elő, melyek megváltoztathatják a politika menetét. Stephen a kampány legerősebb időszakában hibázik: csapdát állítanak neki, hogy botrányba keverve lehetetlenítsék el. A túlélés kulcsa: kettős játék.

 

Nehéz kesztyűk - Duna Tv, augusztus 29. vasárnap, 14.20h

A kétszeres olimpiai bajnok ökölvívó, Ács Laci pályáját a harmadik olimpiai győzelemmel szeretné megkoronázni. A felkészülés idején azonban edzője, Zsiga bácsi és terhes felesége tanácsa ellenére nemzetközi túrára indul. Varsóban Petrusovszky kiüti. Ács először kerül padlóra. Abba akarja hagyni a bokszot. Otthon a szövetség edzője már az ifjú Szabó Gusztit favorizálja, ám Zsiga bácsi és Klári próbálnak lelket önteni Laciba, aki a csapatbajnokságon kiütéssel győz a nála majd tíz kilóval nehezebb Szabó ellen. Az olimpiai döntőben szintén kiütéssel vág vissza Petrusovszky-nak. Az öröm kettős: ugyanezen a napon születik meg a fia is.

 

Kötéltánc - Sony Movie Channel, augusztus 29. vasárnap, 16.35h

Philip Petit nem fél semmitől. Az artista-kötéltáncos egy fogorvosi váróban ülve, egy magazin címlapján látja meg először a New York-i Világkereskedelmi Központ ikertornyait, és akkor rögtön elhatározza: végigsétál egy a két felhőkarcoló között kifeszített kötélen.

 

Ghost - Prime, augusztus 29. vasárnap, 16.40h

Sam és Molly nagyon boldogok. Éppen új lakásba költöznek, és a házasságot tervezik, amikor egy tragikus véletlen folytán Sam meghal. Ám a férfiben olyan erősen lángol a szerelem, hogy nem tudja itt hagyni az árnyékvilágot. A közelben marad és mindent elkövet, hogy segítsen Molly-nak. Lassan kiderül, hogy a véletlen baleset nem is volt véletlen: Willy Lopez barátja, Carl Bruner gyilkoltatta meg. Carl-nak zűrös ügyei voltak a bankban, és a fekete tranzakciók lebonyolításához mindenképpen szüksége lett volna Sam új kódjára. Sam egy spiritiszta nő, Oda Mae Brown segítségével próbálja Molly-t értesíteni a veszélyről. Molly-nak azonban nagyon nehéz elfogadni és megérteni ezt az egészet…

 

Az eltakarítónő - Filmcafe, augusztus 29. vasárnap, 17.15h


Walter Goodfellow tiszteletest teljesen lefoglalja élete legjobb prédikációjának megírása. Eközben nem veszi észre, hogy felesége, Gloria a szemtelen golfedzővel enyeleg, Holly lánya hetente más pasival kavar, Petey fia pedig az iskolai zaklatások céltáblája. Gloria viszont torkig van a szomszéd kutyájának ugatásával, elhidegült házasságával és kamasz gyerekei kihágásaival. Álmatlan éjszakáin megváltásért imádkozik, ami meg is érkezik az idős házvezetőnő, Grace személyében. A kedves néninek sajátos elképzelése van arról, hogyan teremtsen rendet a Goodfellow-házban.

 

Mamma Mia! Sose hagyjuk ABBA - TV2, augusztus 29. vasárnap, 18.55h

Tíz évvel azután, hogy a Mamma Mia! több mint 600 millió dollár bevételt hozott világszerte, visszatérünk a varázslatos görög szigetre, Kalokairire ebben az új musicalben, mely szintén az ABBA dalaira épül. A film ide-oda ingázik az időben, és megmutatja, hogy a múltbéli kapcsolatok miképp hatnak a jelenre. Így az eredeti szereplőkhöz csatlakoznak fiatal énjeik, köztük a fiatal Donnát alakító Lily James (A legsötétebb óra, Nyomd, Bébi, nyomd!, Downton Abbey).