Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Ha a vasárnapot tévézéssel töltenéd, adunk pár tippet!

Hármasban szép az élet - AMC, szeptember 19. vasárnap, 8.25h

Oscar Novak (Matthew Perry) feltörekvő építész besétál a mesésen gazdag Charles Newman (Dylan McDermott) csapdájába. A féltékeny üzletember ugyanis a tervezés helyett más feladatot bíz rá: barátnőjét, a gyönyörű Amyt (Neve Campbell) kellene szemmel tartani. Oscar persze beleszeret a lányba, amitől felbolydul a világ. Kiderül ugyanis, hogy Oscart a családja és a barátai is melegnek tartották! Hab a tortán, hogy üzletfelei sem gondolják másképp.

 

Montreáli bankrablás - Film Mánia, szeptember 19. vasárnap, 8.55h

Grimm (Jean- Paul Belmondo), a határozottan tehetséges csirkefogó fantasztikus tervet eszel ki Montreal egyik bankjának kirablására. A legbiztonságosabbnak kikiáltott bankba bohócnak öltözve érkezik, és mintegy harminc túszt ejt. Ezek után a rendőrség számára kiismerhetetlenül viselkedve, különböző váratlannál váratlanabb fortélyokat alkalmazva kirámolja az egész bankot. Látszólag minden rendben is lenne, ám egyik társa úgy érzi kevesebbet kapott mint amennyi járt volna neki.

 

Szívrablók - Filmcafe, szeptember 19. vasárnap, 9.10h

Alex és nővére, Mélanie furcsa vállalkozást működtetnek: párkapcsolatokat szakítanak meg. Munkájuk bármennyire is erkölcstelen, ennek is megvannak a maga szabályai. Első szabály: Boldog párt nem szabad elszakítani! Második szabály: Munkában nincs szerelem! Egy nap felbéreli őket egy gazdag férfi, hogy intézzék el lánya szakítását, aki épp férjhez menni készül. Kis utánajárás után Alexék számára világossá válik, hogy tökéletesen boldog párral van dolguk, ám a testvérek pénzügyeik rendezése érdekében készek megszegni első számú szabályukat. A bajt tovább tetézi néhány közösen eltöltött nap a menyasszonnyal, és Alex, a vérprofi szívrabló kezdi elveszíteni a fejét és szinte észrevétlenül megszegi a második szabályt is…

 

Elnökcsemete - Film+, szeptember 19. szombat, 9.20h

Sam Simms (Sinbad) FBI-ügynök élete legnehezebb megbízatása előtt áll. Feladata, hogy Amerika első emberének, az Egyesült Államok elnökének egyetlen fiacskája, Luke (Brock Pierce) mellett őrző-védő szolgálatot teljesítsen az aranykalitkában. A megátalkodott kölyök _ foglalkozását tekintve pubertáló kamasz _ ráadásul még csak nem is arról híres, hogy megkönnyítené a körülötte élők életét. Kisded játékai révén a Fehér Ház mindennapos szereplője az újságok botrány rovatának. Simmst azonban nem olyan fából faragták, hogy meghátráljon a feladattól, hiszen neki sem kell a szomszédba mennie egy-két elképesztő ötletért. Ha harc, hát legyen harc!

 

A nagy vakáció - AMC, szeptember 19. vasárnap, 10.25h

Bosquier iskolaigazgató a feleségével szigorú elvek szerint vezeti a gimnáziumot. A legnagyobb gondot saját gyermekük okozza, amikor megbukik az angol vizsgáján. Az iskolaigazgató elhatározza, hogy tanulásra kényszeríti fiát és nyelvtanfolyamra küldi Angliába. A kamasznak azonban esze ágában sincs szüleire hallgatni. Rábeszéli egyik barátját, hogy utazzon el helyette, ő meg egy szajnai kajaktúrára megy. A személycsere azonban hamar kiderül és az igazgató úr, elindul megkeresni a fiát.

 

Rómának szeretettel - Paramount Network, szeptember 19. vasárnap, 10.55h

Róma egyes látogatóinak és lakóinak élete, valamint azok a románcok, kalandok és nehézségek, amelyekbe belekerülnek.

 

Marakodók - Filmcafe, szeptember 19. vasárnap, 11.15h

A lelkes feltaláló, a környezetkímélő eljárásokat kidolgozó környezetszennyező gyár tulajdonosa polgármester akar lenni. Legkomolyabb ellenfele éppen a saját felesége, akinek megvan a magához való esze. A választások közeledtével a gyár gépei és dolgozói szinte teljesen ellepik a házaspár lakását. A feleség sorsa a férj szavazatán múlik, de a házaspárnak az annyira várt japán beruházók eltűnése után mindenképpen vége. Végül újra egymásra találnak egy bárányoktól hemzsegő farmon, ám a béke pontosan a következő nagyszerű ötletig tart.

 

A felejtés bére - Paramount Network, szeptember 19. vasárnap, 13.20h

Az elismert rendezô, John Woo (M:I 2 és Ál/Arc) futurisztikus thrillere a látványos akciót lenyûgözô rejtéllyel ötvözi, garantálva, hogy a kirobbanó kezdéstôl egészen a lélegzetelállító befejezésig kétségek között tartsa nézôit. Michael Jennings (Ben Affleck) kitûnô számítástechnikus, akit szigorúan titkos feladatokra kérnek fel. Minden egyes munka után kitörlik rövid távú memóriáját, nehogy információt szivárogtasson ki a megbízatásáról. Legutóbbi munkája végeztével _ amikor hároméves szerzôdését nyolc számjegyû összeggel honorálja régi barátja (Aaron Eckhart) _ Jennings döbbenten hallja, hogy egész fizetésérôl lemondott. Úgy tûnik, számára nincs visszaút _ mígnem egy rejtélyes borítékban elfelejtett múltjára utaló nyomokat kap. A gyönyörû tudósnô (Uma Thurman) segítségével Jenningsnek az idô szorításában kell megfejtenie múltjának rejtvényét... miközben megpróbálja elkerülni a jövôben rá váró borzalmakat.

 

Házibuli - Prime, szeptember 19. vasárnap, 14h

A 80-as évek egyik legnagyobb slágerfilmjében a 13 éves Vic élete első házibulijába készül, ahol nemcsak a zene és a tánc, hanem az első szerelem is várja. A kérdés csak az: vajon egy tinédzser a szerelemben meddig mehet el, hol érnek véget a szülők által felálított korlátok, és a saját félelmek az ismeretlentől. Vic titkaival életvidám, modern hárfaművész dédnagymamájához fordul, mivel szülei tizenöt év házasság után krízishelyzetbe kerülnek. Fogorvos papája és rajzfilmrajzoló mamája ugyanis épp hasonlóan váratlan és mulattató kalandokat és bonyodalmakat él át, mint a kamasz Vic...

 

Az istenek a fejükre estek 2. - Mozi+, szeptember 19. vasárnap, 14.15h

Egy előkelő New York-i hölgy, aki eddig csak könyvekből csodálta Afrika szépségeit, a sivatag fölött kényszerleszállást hajt végre, de egy fa tetején landol. Kényszerpihenője alatt különös állatokkal kerül szorosabb ismeretségbe, közben megismerkedik Xixóval, a busmannal, egy csapat gyerkőccel, néhány orvvadásszal, na meg azokkal a marcona katonákkal, akik időnként túszul ejtik egymást. Mindeközben persze iszonyú hőség van, tűz a nap és bármilyen könnyű is a repülőgép, nem akar lekerülni a fa tetejéről...

 

Nem férek a bőrödbe - SuperTV2, szeptember 19. vasárnap, 14.25h

Mary Rodgers regénye alapján! Dr. Tess Coleman képtelen megbirkózni tinédzser lánya szeszélyeivel, és egy este a szokásosnál is csúnyábban összekapnak. Anna rockzenészi ambícióival megy anyja idegeire, míg Tess küszöbön álló házasságát a lánya nem nézi jó szemmel. Két elfogyasztott szerencse süti azonban a fejetetejére állítja az életüket: a csodával határos módon testet cserélnek. A következő nap, amit egymás bőrében töltenek el, sok tapasztalattal szolgál mindkettejük számára. Azonban vészesen közeledik a szombat, amikor Tess frigyre lép jövendőbelijével, s addig anyának és lányának mindenképpen vissza kell jutnia a saját testébe.

 

Elsietett házasság - Duna Tv, szeptember 19. vasárnap, 14.35h

A fordított Rómeó és Júlia sztori főhőse két özvegy nyugdíjas, Nádor úr (Básti Lajos) és Komárominé (Tolnay Klári) a temetőben, szeretteik sírja fölött ismerkedik össze, és megszeretik egymást. A két család, a felnőtt gyerekek, valóságos összeesküvést szőnek, hogy elválasszák őket egymástól. A tét, az öregek önálló élete…

 

Jane Austen magánélete - Film Mánia, szeptember 19. vasárnap, 17.40h

A XVIII. századi Angliában ostobaság volt szerelemből házasodni. Mr. és Mrs. Austen a gazdag Mr. Wisley-t nézte ki lányuk, Jane, jövendőbelijének, de Jane makacs volt, aki szembe ment a hagyományokkal. Megismerkedett a kicsapongó életet élő, megfékezhetetlen, de nagyon sármos jogtudóssal Tom Lefroy-jal és szikrázó, romantikus, igaz szerelem bontakozott ki közöttük. Kérdés, hogy feladnak-e mindent egymásért és a boldogságért? A film életrajzi ihletésű, melyben a közvetlenül írói pályája előtt álló ifjú hölgy egyik kulcsfontosságú szerelmi kapcsolatát ismerhetjük meg.