Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Vasárnapi lustuláshoz tökéletes filmeket válogattunk ki.

A nagy vakáció - Filmcafe, november 28. vasárnap, 9.45h

Bosquier iskolaigazgató a feleségével szigorú elvek szerint vezeti a gimnáziumot. A legnagyobb gondot saját gyermekük okozza, amikor megbukik az angol vizsgáján. Az iskolaigazgató elhatározza, hogy tanulásra kényszeríti fiát és nyelvtanfolyamra küldi Angliába. A kamasznak azonban esze ágában sincs szüleire hallgatni. Rábeszéli egyik barátját, hogy utazzon el helyette, ő meg egy szajnai kajaktúrára megy. A személycsere azonban hamar kiderül és az igazgató úr, elindul megkeresni a fiát.

 

Szerelemre hangszerelve - Film Mánia, november 28. vasárnap, 10.45h

Greta (Keira Knightley) és barátja, Dave (Adam Levine) a főiskola óta járnak, és közös szerzői a daloknak, melyekkel a férfi fellép. Amikor egy komoly kiadó szerződést kínál Dave-nek, New Yorkba költöznek, csakhogy a frissen szerzett dicsőség hamar a férfi fejébe száll, és szakít Gretával. A veszteségtől még kóválygó lány sorsa akkor fordul jobbra, amikor Dan (Mark Ruffalo), a levitézlett exlemez kiadó vezető egyik este meghallja énekelni egy kis East Village-i színpadon, és azonnal felismeri Greta nyers, átütő tehetségét. A véletlenszerű találkozásból egy kölcsönösen sorsfordító kapcsolat elbűvölő portréja formálódik ki, melynek hangkulisszáját a nyári fényben fürdő New York adja.

 

Jerry Maguire - A nagy hátraarc - Filmcafe, november 28. vasárnap, 11.35h

Jerry Maguire életében minden együtt van ahhoz, hogy megtestesítse korunk ideálját: sikeres sportmenedzser rengeteg ügyféllel, rengeteg pénzzel és egy szintén sikeres menedzser-menyasszonnyal. Jerry azonban egyszercsak rádöbben arra, hogy a sok munka és a pénz utáni kíméletlen hajsza kiölte belőle az embert. Egyetlen éjszaka alatt kiáltványt fogalmaz, melyet másnap mindenki kitörő lelkesedéssel fogad a munkahelyén. Hamarosan azonban rá kell ébrednie, hogy a szép elvek és a sikerorientált gyakorlat között áthidalhatatlan szakadék tátong _ egyik percről a másikra kirúgják állásából. Cserbenhagyják ügyfelei, a neves sportolók és menyasszonya is szakít vele. Csak ketten állnak mellé: egy másodosztályú focista és a kisfiát egyedül nevelő bájos könyvelőnő. Hármasban vágnak neki, hogy meghódítsák a világot.

 

A kőszívű ember fiai - Moziverzum, november 28. vasárnap, 11.40h

Jókai Mór regénye alapján! A császárpárti Baradlay Kázmér özvegye, szembeszegülve férje végakaratával, jó magyarnak, boldog embernek szeretné látni a fiait. Hazahívja legidősebb fiát, Ödönt Pétervárról, Richárdot és Jenőt Bécsből. Kitört a forradalom. A forradalmár lelkületű Baradlayné biztatására fiai apjuk végakarata ellenére, 1848 ügye mellé állnak. A leggyengébbnek tűnő, fényes pálya előtt álló Jenő a szabadságharc leverése után az életét is feláldozza bátyjaiért.

 

A hihetetlen Hulk - Mozi+, november 28. vasárnap, 11.45h

Bruce Banner, a tudós kétségbeesetten keresi a gyógymódot arra a gamma-sugárzásra, amely megmérgezte a sejtjeit, és egy fékezhetetlen haragú erőt szabadított fel benne: a Hulk-ot. Banner kénytelen az árnyékba húzódni, bujkálni és elszakadni attól az élettől, amit ismert, illetve attól a nőtől, akit szeretett, miközben menekül az őt üldöző és kihasználni akaró "Villám" Ross tábornok és hadigépezete elől. Emellett azonban feltűnik a színen egy új, szörnyű ellenfél, a Förtelem, akinek pusztító ereje még Hulk-ét is felülmúlja. Hősünknek tehát döntenie kell: vagy elfogadja a tudós békés életét, vagy felfedezi a hőst abban a lényben, aki benne lakozik...

 

A nő - Sony Movie Channel, november 28. vasárnap, 11.50h

Los Angelesben, a közeli jövőben él Theodore Twombly író, aki abból él, hogy megható, személyes leveleket ír mások számára. A férfi rossz passzban van, próbálja kiheverni, hogy tönkrement egy hosszú kapcsolata. A számítógépein dolgozik és játszik. Egy nap unalmában letölt egy új, intelligens operációs programot. Így találkozik Samantha-val, pontosabban a hangjával, amely valósággal megigézi. Kiderül, hogy Samantha okos és éleslátó, érzékeny és meglepően vicces. A kezdeti barátságuk egyre jobban elmélyül.

 

Keresés - Sony Movie Chhanel, november 28. vasárnap, 14.20h

Egy 16 éves lány eltűnik. A rendőrség nyomoz, az apa türelmetlen, az ügy nem halad. A lány apja úgy dönt, hogy maga is kezébe veszi a kutatást, és bemerészkedik arra a területre, ahol ugyan bizonytalanul, tájékozatlanul mozog, de egyedül ott találhatja meg eltűnt lánya nyomait: a neten.
Úgy érzi, minden titok egyetlen helyen gyűlt össze, és minden rejtély megoldása itt található: egy laptopon.
Megküzd az ismeretlen világgal. Virtuális térben mozog, de valódi eredményt akar: a lányát.

 

Őrült, dilis, szerelem. - RTLII, november 28. vasárnap, 16.30h

A negyvenes Cal (Steve Carell) ideális élete összeomlik, amikor a felesége, Emily (Julianne Moore) váratlanul bejelenti, hogy van valakije, és válni akar. Hirtelenjében nagyon egyedül találja magát, de a legrosszabb, hogy elfelejtette, hogy kell randizni. A környékbeli bárban próbálkozik, ahol találkozik a nőfaló Jacobbal (Ryan Gosling), aki átérezve a helyzet súlyosságát, elhatározza, hogy férfit farag belőle. Közben lánya, Hannah (Emma Stone) szerelmes lesz, ami újabb megpróbáltatások elé állítja Calt.

 

Made in Hungaria - Prime, november 28. vasárnap, 18.30h

A hatvanas évek elején a magyar fiatalokat elbűvölte Amerika: a rágógumi, a kóla és a rock and roll. Mindenki arról álmodozott, hogy disszidálni fog. Miki viszont visszatér Budapestre, hogy megvalósítsa álmát és ő legyen az új Jerry Lee Lewis. A régi barátai azonban elfordulnak tőle, s az új vezért, Rönét, a csókkirályt követik. A szerelme, Vera is új fiúval jár. Miki ekkor benevez a tehetségkutató versenyre, a Ki mit tud?-ra. A mindent elsöprő zenéjével pedig óriási sikert arat, az elveszett szerelmét és a barátait is sikerül visszahódítania…A Fenyő Miklós életét feldolgozó filmben a Hungária együttes legnépszerűbb számai csendülnek fel!

 

 

Zúzós riffek a SZESSÖNben! A PORT.hu zenés műsorának legújabb vendége Kiss Jenő, aki testépítő körökben ismert, hiszen 1996-ban ő volt a Mr. Universe világbajnoka. Izomzatát nem a szél hordta össze, de most kiderül, mire megy a brutális erő hat vékony fémhúrral szemben.