Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Ha valamiért nem tudnál kimozdulni, kapcsold be a tévét, nem bánod meg!

Mielőtt lemegy a Nap - RTLII, június 26. vasárnap, 10.30h

Jesse (Ethan Hawke) és Celine (Julie Delpy) kilenc évvel később találkoznak újra Párizsban, a férfi könyvbemutatóján. Közös könyvükén, mely a legvarázslatosabb éjszakáról szól, amit együtt éltek át. A sors most sem kegyes hozzájuk, csupán pár órájuk van, mielőtt Jesse visszarepül New Yorkba. Ezt az időt sétával és beszélgetéssel töltik, eközben kiderül, hogy az életükben bekövetkezett változások ellenére éreznek-e még valamit egymás iránt.

 

Macska-jaj - Filmcafe, június 26. vasárnap, 12.50h

Grga Pitic _ a cigány keresztapa és szemétdombkirály _ és Zarije, egy cementüzem büszke tulajdonosa, régi jó barátok, bár vagy 25 éve nem találkoztak. A már nyolcvanas éveiket taposó, betegségekkel küszködő két zsivány kölcsönös tiszteletben élt át együtt bűnt és bűnhődést. Zarije fia, Matko, a semmirekellő naplopó, mivel saját apját nem meri megkérni, Grgától kér pénzt kölcsön egy vonatrakomány benzin megszerzésére. Matko, sikeres trükkjén felbuzdulva felajánlja Dadan Karambolónak, a cigány gengszterek kábítószeres királyának, hogy beveszi a benzinbuliba. A gátlástalan Dadan azonban becsapja, így nincs más választása, mint elfogadni Dadan kárpótlási kérését, vagyis hogy hozzáadja fiát, Zarét Dadan húgához, Afroditához.

 

Éjszaka a múzeumban - Moziverzum, június 26. vasárnap, 13h

Miután megint felsül az új zseniális ötletével Larry, a nagy álmodozó, kénytelen éppen karácsony előtt munkát keresni. A Természetrajzi Múzeumba szegődik éjjeliőrnek. Már az első éjszaka azonban elképesztő élményben van része: rémülten látja, hogy a múzeumban elszabadul a pokol, amikor az őskori szörnyek, vadállatok és történelmi figurák egymás után életre kelnek. Ráadásul a zűrzavaros éjszakát csak az egykori elnök, Theodore Roosevelt segítségével sikerül túlélnie. Ám a lehetőség, hogy kirúgják az állásából, és csalódást okoz a kisfiának, megsokszorozza erejét. Larry ugyanis harcot indít a múzeum megmentéséért...

 

Creed - Apollo fia - TV2, június 26. vasárnap, 13h

A film főszereplője Adonis Johnson (Michael B. Jordan) soha nem ismerhette világhírű apját, a nehézsúlyú bajnok Apollo Creed-et, aki még az ő születése előtt meghalt. Tagadhatatlan azonban, hogy a boksz a vérében van, ezért Adonis Philadelphiába utazik, ahol Apollo Creed legendás meccsét vívta az akkor még feltörekvő Rocky Balboa-val. A városba érkezve Adonis megkeresi Rocky-t és arra kéri, hogy legyen az edzője. Bár Rocky ragaszkodik hozzá, hogy ő már visszavonult, meglátja Adonis-ban egykori riválisa, majd későbbi jó barátja, Apollo erejét és elszántságát. Beleegyezik, hogy a fiatal bokszolót a szárnyai alá vegye, még úgy is, hogy az egykori bajnok egy sokkal halálosabb ellenféllel küzd, mint akikkel valaha farkasszemet nézett a ringben. Rocky-val a háta mögött Adonis-nak hamarosan lehetősége nyílik megküzdeni a bajnoki címért, a kérdés csak annyi, hogy képes lesz-e igazi harcossá változni, mire eljön a nagy összecsapás ideje...

 

Alibi törzs - RTL Klub, június 26. vasárnap, 13.30h

Felesége halála óta egyedül neveli három gyermekét James Krippendorf (Richard Dreyfuss), a híres néprajztudós. A gyereknevelés minden energiáját felemészti, a tudományos munkára már nem marad ideje. Mindez azzal fenyegeti, hogy vissza kell fizetnie a tudományos ösztöndíjat, amelyet azért kap, hogy egy új-guineai, eddig még ismeretlen törzs életét tanulmányozza. Ha kiderül, hogy az egészből semmi sem igaz, még bíróság elé is kerülhet. Amikor eljön a beszámoló ideje, a professzornak előadást kellene tartania a kutatásáról, sőt, az általa készített filmre is kíváncsiak. A kétségbeesett Krippendorf a családja főszereplésével nekiáll leforgatni a filmet.

 

Sok hűhó Emmiért - Duna Tv, június 26. vasárnap, 14.28h

Málnásy Gábor a szomszéd földbirtokos leányának, Szánthódy Évának eljegyzésére készül. Ekkor toppan be a kastélyba Emmi, és dúlja föl a vendégek, s a ház nyugalmát. A féltékeny szerelmes válogatott módon bosszantja és kínozza Gábort, aki tűri ezt a helyzetet, sőt, a rámenős férfi, volt országgyűlési képviselő egyre jobban megjuhászodik. Ráadásul Emmi azt füllenti, hogy ő a ház komornyikjának leánya, de Gábor még így is elvenné…

 

Billy Madison – A dilidiák - AMC, június 26. vasárnap, 15.30h

Billy, a kissé ütődött milliomos csemete húszéves létére rendszeresen fogócskázik egy nem létező pingvinnel a kastély kertjében. Apja egy nap úgy határoz, visszavonul az üzleti élettől, és mivel fia ütődött, unokaöccsére, Ericre hagyja hatalmas szállodaláncát. Billy arra kéri apját, adjon neki még egy lehetőséget, és megígéri, hogy újra kijárja az iskolát, méghozzá jelessel és ezúttal segítség nélkül. Mr. Madison elfogadja az ajánlatot, s úgy dönt, a bizonyítvány fejében Billyé lesz a vállalat. Ám a ravasz Eric sem várja tétlenül az iskola végét.

 

Jumanji - RTL Klub, június 26. vasárnap, 15.40h

A 12 éves Alan felfedezi a díszes Jumanji-táblát, s amikor Sarah-val leülnek játszani, Alan hirtelen eltűnik és a Jumanji dzsungelbirodalmában találja magát. Nem is tud visszatérni, mert a kislány túlságosan rémült, hogy befejezze a játékot. Csak akkor kerülhet ki a csapdából, ha valaki meghatározott számot dob. Ez azonban 26 évig nem fordul elő, így Alan (Robin Williams) az esőerdő foglya marad mindaddig, míg két másik gyerek, Judy és Peter újra nem kezdi a játékot. Ám kiderül, csak akkor szabadulhat, ha a két gyerek megtalálja a felnőtt Sarah-t (Bonnie Hunt), különben veszélybe kerül a házuk, a környék és egész városuk.

 

Az 50 első randi - AXN, június 26. vasárnap, 16.50h

Henry a paradicsomi Hawaii-on éli az unatkozó playboyok édes életét. Egyik reggel azonban találkozik a csinos Lucyval, akinek remek a humora, bájos a mosolya és palacsintájából épp meseházat épít a tányérján. Egyszóval teljesen belehabarodik a lányba. Minden nagyszerűen alakul, de másnap kiderül, hogy Lucy semmire sem emlékszik a vidám randiból, mivel rövid távú memóriája egy autóbalesetben jóvátehetetlenül megsérült. Így Henrynek nem marad más választása: minden nap újból nekiveselkedik, hogy meghódítja Lucyt.

 

Nicsak, ki beszél! - Cool, június 26. vasárnap, 16.50h

Mollie (Kristie Alley), a nagyszájú titkárnő gyermeket vár főnökétől, aki hallani sem akar a dologról, és eszébe sincs elválni a feleségétől. A kilátástalannak tűnő jövő ellenére a nő megtartja a babát, s hamarosan megszületik a kis Mickey. Ám a gyermek megszületése után segítségre van szüksége, ezért épp kapóra jön James (John Travolta), a kissé infantilis taxisofőr, aki szívesen vigyáz a kisfiúra. És miközben Mollie a megfelelő apát kutatja gyermeke számára, Mickey már ki is választotta magának Jamest. De hogyan hozza ezt a felnőttek tudtára?

 

Túl az Óperencián - Filmcafe, június 26. vasárnap, 18.15h

Egy úri kisasszony és egy parasztfiú, valamikor a XIX. század végén, elhagyja ősei földjét, Írországot, és Amerikába indul szerencsét próbálni. Odakinn a fiú bokszolóként keresi a kenyerét és a lány is dolgozik _ úgy tűnik, egyszer sikerül majd megvalósítani az álmaikat, és saját földet vásárolhatnak. Ám amikor a fiú elveszíti az egyik meccsét, minden összeomlik, amit addig felépítettek.

 

Kémes hármas - SuperTV2, június 26. vasárnap, 19h

Frank és Tuck a földkerekség legveszedelmesebb CIA-ügynökei. A tökéletesen kiképzett titkos ügynökök elválaszthatatlan társak és barátok. Míg azonban Frank mágnesként vonzza a nőket, Tuck járatlan a romantikában. A kapcsolatuk pedig azonnal veszélybe kerül, amikor tudtukon kívül egyazon napon mindketten ugyanabba a lányba, Lauren-be lesznek szerelmesek. A jó barátok, akik nemrég még ellenséges nemzeteket döntöttek romba, most egymás ellen fordítják utolérhetetlen leleményüket és a hipermodern kémkütyüket...