Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Átnyálaztuk a tévécsatornák kínálatát, ezeket találtuk a legjobbnak.

Aranyoskám - RTLII, július 3. vasárnap, 10.10h

Michael Dorsey (Dustin Hoffman) színésznek nehezére esik megkeresni a lakbérre valót. Ám egy nap nagyszerű lehetőségre bukkan: meghallgatásra mehet egy menő folytatásos sorozat egyik szerepére. Csak egy a bökkenő: középkorú nőt keresnek. De Michael nem ismer lehetetlent: csak egy kis smink, egy paróka, kitömött melltartó, és Dorothy Michaelsként máris tarolhat a meghallgatáson. Hamarosan megindul a siker útján, ám arra nem számít, hogy beleszeret egyik kolléganőjébe, a csodaszép Julie-ba (Jessica Lange), aki azonban Dorothyt legjobb barátnőjének tekinti.

 

Menők, mint mi (Menőkor) - AMC, július 3. vasárnap, 10.50h

A 16 éves Lucy egy kisvárosban élő fiús lány. Jól kijön a szüleivel, az apjával, akit gyakran hónapokig nem lát, amikor az Kanadába megy dolgozni. Az anyja helyett pedig ő gondoskodik a legtöbb dologról a ház körül. Amikor a legjobb barátjával, Kennyvel való kapcsolata egyre komolyabbá válik, Lucy rájön, a szülei házassága nem olyan stabil, mint azt gondolta. Észreveszi, hogy az apja hosszabb távolléte nem természetes dolog, és az anyjának nem jelent akkora gondot, mint amilyennek ő érzi azt.

 

Creed II - TV2, július 3. vasárnap, 12.40h

Az élet kötéltánccá vált Adonis Creed számára. Személyes kötelezettségei és a következő nagy meccsre való felkészülése között megtalálni az egyensúlyt komoly kihívásnak bizonyul. Az, hogy ellenfele családja és a sajátja közös múlttal bír, csak feszültebbé teszi a közeledő megmérettetést a ringben. Rocky Balboa viszont mindvégig ott van mellette, így együtt néznek szembe régi sérelmeikkel, együtt jönnek rá, miért is érdemes küzdeni és együtt fedezik fel, hogy semmi sem fontosabb a családnál.

A Creed II. visszanyúl az alapokhoz s újra rámutat, mitől is lesz valaki bajnok, és emlékezetünkbe vési, hogy bármerre tartunk, a múltunktól nem szabadulhatunk.

 

King Kong - Film Mánia, július 3. vasárnap, 12.40h

Jack Prescott paleontológus fellopózik egy olajat kutató kereskedelmi hajóra, amely egy ismeretlen sziget felé tart. A földdarabon azonban nem csupán olajat találnak. A sziget primitív lakóit egy óriási majom, King Kong tartja rettegésben, akinek nőket áldoznak fel. Ezért a bennszülöttek a kutatókkal tartó gyönyörű Dwant foglyul ejtik, hogy feláldozzák az istenként tisztelt szörnynek. Prescott kiszabadítva Dwant foglyul ejti King Kongot és mindannyian visszatérnek New Yorkba. Az óriási majmot cirkuszi látványosságként akarják mutogatni Amerika-szerte, de az _ óriási pánikot keltve _ megszökik fogvatartói elől, hogy megtalálja Dwant.

 

Az ördög Pradát visel - SuperTV2, július 3. vasárnap, 13.25h

Miranda Priestly a divat legnagyobb hatalmú úrnője, akinek ápolt kezeitől retteg a New York-i szakma. Senkit nem tűr meg az útjában, ha tervei kivitelezéséről van szó, tökéletesen ellenőrzése alatt tartja a "divat bibliáját", a Runway Magazine-t, annak munkatársai életét teljesen megkeserítve. Miranda új munkatársa, Andy Sachs a frissen végzett főiskoláslány egyáltalán nem illik a képbe: szürke, jellegtelen, tökéletes ellentéte a cégnél dolgozó díváknak. Amikor belép a szerkesztőségbe, megdöbbenve jön rá, hogy a munka, amelyre jelentkezett nem elszántság és céltudatosság kérdése...

 

Lopott idő - Mozi+, július 3. vasárnap, 13.50h

A nem is olyan távoli jövőben a születésekor mindenkinek beépítenek a karjába egy órát. Ahhoz, hogy valaki huszonöt éves koron túl is éljen, időre van szüksége. A gazdagok megvásárolják az időt, míg a gettóban kétségbeesett harc folyik minden egyes percért. A gettólakó Will Salas megmenti egy időmilliomos életét, aki cserébe rengeteg időt ad neki. Mindez felkelti az Időrendészek figyelmét, és gyilkossággal gyanúsítják. Will menekülés közben túszul ejti a fiatal, gazdag lányt. Egyik percről a másikra élnek, majd egymásba szeretnek...

 

Othello Gyulaházán - Duna Tv, július 3. vasárnap, 14.15h

"Ebben az istenverte városban minden megbukik, amiben nem kornyikálnak. Énekelje Hamlet a nagymonológot, vagy írjunk Poloniusnak kuplékat?" _ a kétségbeesett színházigazgató (Bilicsi Tivadar) ezt a kérdést teszi fel az ifjú, tehetséges rendezőnek (Scwetz András), aki a vidéki színház operetthez szokott közönségének az Othellot szeretné bemutatni. A darabot mégis műsorra tűzik, és Desdemona szerepéért megindul a harc a színésznők között. "Ebben a szakmában mindenkinek 20 nyelve és 10 könyöke kell hogy legyen, ha előre akar jutni, és ha még nő is, nem árt ha van két jó lába is." Viola (Törőcsik Mari) kiugrási lehetőségnek, és élete szerepének tartja, Szusits (Domján Edit) a helyi primadonna pedig azt gondolja, neki ez jár. Hogy ki lesz a helyi sztárszínész, Barnaky (Básti Lajos) partnere, és hogy bukás lesz-e Shakespeare Gyulaházán... ha megnézik a filmet kiderül.

 

Szerelem a Fehér Házban - Prime, július 3. vasárnap, 14.20h

A liberális Andrew Shepherd, az Egyesült Államok elnöke immár három éve ül az elnöki székben, s most készül az új választásokra. A kampányidőszakban Sheperd megismerkedik egy felettébb vonzó és intelligens nővel, Sydney Ellen Wade-del, aki környezetvédelmi aktivista, s mélyen megveti a politikát. Andrew mégis úgy dönt, hogy ezért a szerelemért minden következményt vállal. Persze a várt és nem várt következmények sem maradnak el _ a republikánus tábor ugyanis támadásba lendül...

 

Világot látok - Paramount Network, 14.30h

Dakota Fanning egy autista Star Trek rajongót alakít, Wendy-t, aki megszökik gondviselőjétől, hogy az ötszáz oldalas Star Trek regényével részt vehessen egy forgatókönyvíró versenyen. A lány hősi eposzának főhőse Spock, aki a Deep Space Nine-ra is ellátogat. A lány élete szűk körben mozog, meghatározott menetrend szerint él, amitől eltérni nem ajánlatos, mert összezavarja. Audrey, a nővére az egyetlen, aki befogadhatná, de saját családja miatt nem tudja felvállalni. Wendy szökésével egy igazi road-movie indul, jó és rossz kalandokkal teli, hogy odaérjen a leadási határidőre.

 

Kettőt találhatsz - Filmcafe, július 3. vasárnap, 14.50h

Gray tragikus körülmények között veszítette el a vőlegényét. A néhai szerelme barátai felajánlják neki, hogy költözzön hozzájuk, így könnyebben fel tudja dolgozni a helyzetet. Sam és Dennis mindent megtesznek azért, hogy felvidítsák, Fritz viszont közömbösnek tűnik iránta. Később azonban a látszólag felszínes playboy életet élő fiatalember megnyílik Gray előtt. A lány megérti, hogy a vőlegénye miért tartotta oly nagyra a fiút. Gray arra is ráébred, hogy az élet zűrös ugyan, de a szerelem mindig tartogat meglepetést az ember számára.

 

Mentőexpedíció - SuperTV2, július 3. vasárnap, 18h

A Marson hatalmas homokvihar készül. A NASA űrhajósai biztonsági okokból azonnal elhagyják a bolygót: halott társuk testét sincs már idejük megkeresni. Nem is találnák. Mark Watney (Matt Damon) ugyanis nem halt meg, csak a szkafanderébe épített adó meghibásodása miatt hiszik a többiek, hogy nem élte túl az első szélrohamokat. A mérnök-botanikus mindent elkövet a túlélése érdekében: gépeket szerkeszt, élelmiszert termel, vizet gyárt, és amikor a földi irányítók felfedezik, hogy él, felkészül a mentőexpedíció fogadására. De az expedíció négy év múlva érkezik, méghozzá az ellenséges bolygó egy egészen másik pontjára. Neki 3200 kilométert kell utazni, hogy fogadhassa őket: egyedül, megfelelő felszerelés nélkül, végtelen magányban...