Ezeket a filmeket ajánljuk vasárnapra

Ha a hőség elől a négy fal közé menekülnétek, nézzetek jó filmeket!

Felejthetetlen utazás - RTLII, július 24. vasárnap, 9.40h

Matilda (Sophie Lane) nagypapája, Amadeus (Nick Nolte) Alzheimer-kórban szenved. A szülők, Nick (Matt Dillon) és Sarah (Emily Mortimer) úgy gondolják, hogy a nagypapának otthonban a helye, mivel nem tudnak róla gondoskodni. Matilda nem szeretné elveszíteni a nagypapáját, ezért úgy dönt, hogy elrabolja, és valóra váltja az utolsó nagy álmát. A furcsa páros elszökik Velencébe, ahol Amadeus egykor megismerte a nagy szerelmét.

 

Ghost - Mozi+, július 24. vasárnap, 10.55h

Sam és Molly nagyon boldogok. Éppen új lakásba költöznek, és a házasságot tervezik, amikor egy tragikus véletlen folytán Sam meghal. Ám a férfiben olyan erősen lángol a szerelem, hogy nem tudja itt hagyni az árnyékvilágot. A közelben marad és mindent elkövet, hogy segítsen Molly-nak. Lassan kiderül, hogy a véletlen baleset nem is volt véletlen: Willy Lopez barátja, Carl Bruner gyilkoltatta meg. Carl-nak zűrös ügyei voltak a bankban, és a fekete tranzakciók lebonyolításához mindenképpen szüksége lett volna Sam új kódjára. Sam egy spiritiszta nő, Oda Mae Brown segítségével próbálja Molly-t értesíteni a veszélyről. Molly-nak azonban nagyon nehéz elfogadni és megérteni ezt az egészet…

 

Hidalgo - A tűz óceánja - Film+, július 24. vasárnap, 11.30h

3000 mérföld lóháton, a sivatagon át ez A tűz óceánja, a túlélési erőpróbák próbája. Évszázadok óta a legjobb arab telivérek és gazdáik vehetnek részt ezen a versenyen, ám a XIX. század végén a rajtvonalhoz áll Frank Hopkins (Viggo Mortensen), az amerikai cowboy. Hidalgo nevű musztángjával ő az első, aki kiáll a félelmetes hírű beduin lovasok ellen. Franket kezdetben csupán a büszkeség és a versenyszellem hajtja, később azonban már az életösztön. Mert ez a verseny igazi élet-halál harc. A tűzforró sivatagban Franknek nemcsak a természet erőit kell legyőznie, hanem meg kell küzdenie egy egzotikus, titokzatos világgal is.

 

Made in Italy - RTLII, július 24. vasárnap, 12.15h

A válófélben lévő fiatal Jack Foster (Micheál Richardson) szeretné megvenni az általa vezetett galériát feleségétől, ám ahhoz el kellene adni az öreg toszkánai házat, amit apjával együtt örökölt. Apja, az egykor szebb napokat látott világhírű festő, Robert Foster (Liam Neeson) felesége halála óta visszavonultan él, és alig beszél a fiával. Jack meglepetésére azonban apja beleegyezik abba, hogy közösen utazzanak Olaszországba, és eladásra felújítsák a régi házat, ami mindkettőjüket a veszteségre emlékezteti. A két megkeseredett angol férfi hamarosan szembesül jelenlegi élete ürességével, és a fájó múlttal, melyet annyi éven keresztül próbáltak elnyomni.

 

Ízek, imák, gyerekek - RTL Klub, július 24. vasárnap, 13.20h

Abe (Noah Schnapp), a 12 éves brooklyni fiú belefáradt a véget nem érő családi veszekedésekbe, és úgy dönt, hogy a hasukon keresztül fogja megbékéltetni zsidó és palesztin családtagjait. Titokban elszegődik gyakornoknak egy brazil street food konyhára, és hamarosan fantasztikus vacsorával lepi meg a családot. A békítő tárgyalás azonban hatalmas veszekedésbe torkollik, és mire a szülők és nagyszülők felocsúdnak, Abe nyom nélkül eltűnik.

 

A rózsaszín párduc 2. - TV2, július 24. vasárnap, 13.20h

Különös rablássorozat veszi kezdetét, sorra tűnnek el a világ legismertebb és legértékesebb műkincsei, köztük a Rózsaszín Párduc gyémánt. Más a legokosabb zsaruhoz vagy a legjobb titkos ügynökhöz fordulna segítségért, ám Dreyfus főfelügyelő jól tudja, itt csak egyvalaki segíthet. Lehet, hogy Clouseau felügyelő ügyefogyott és ahová lép, ott fű nem terem, ám valahogy mindig sikerre viszi a nyomozást. Így aztán Clouseau a segédje, valamint udvarlásának esetlen tárgya társaságában csatlakozik a nemzetközi rendőrcsapathoz, hogy megpróbálja kézre keríteni a zseniális tolvajt...

 

Hová tűntél, Bernadette? - Moziverzum, július 24. vasárnap, 13.50h

Egy szerető anya késztetést érez magában, hogy újra felfedezze a benne rejlő kreativitást, miután hosszú éveket áldozott az életéből a családjára. Egy óriási kaland veszi kezdetét, ami újraéleszti életében a tüzet és diadalmas újrafelfedezéshez vezet.

 

Terminál - Paramount Network, július 24. vasárnap, 13.55h

Viktor Navorski éppen New Yorkba repül Kelet-Európából, amikor hazájában heves harcokkal kísért államcsíny bontakozik ki. A gyanútlan utazó egyszerre ott találja magát a John F. Kennedy repülőtéren, Amerika kapujában, ám útlevele egy éppen nem létező országból való, ezért nem teheti be a lábát az Ígéret Földjére.

 

Ez történt Budapesten - Duna Tv, július 24. vasárnap, 14.15h

Pataky Elemér segíteni akar unokahúgának "válásában". Nagy buzgalmában menten Pestre utazik ügyvédet fogadni. De az ügyvéddel, Dr Orbói Istvánnal való találkozás csak ürügy egy "kis kiruccanásra". Jól tudja ezt a felesége is, ezért váratlanul megérkezik, és sikerül is rajtakapnia a férjét az ügyvéd társaságában egy szórakozóhelyen. Pataky megkéri a megszeppent ügyvédet, hogy a társaságukban levő csinos hölgyet a saját feleségeként mutassa be. A "friss feleség" azonban nem más, mint a férj ügyvédje, dr. Szikszay Erzsébet, aki remekül játssza a hirtelen ráosztott szerepet. Olyannyira, hogy mindenki legnagyobb megdöbbenésére, vacsorára is meghívja a Pataky házaspárt, nem éppen hátsó gondolatok nélkül…

 

Fekete arany - RTL Klub, július 24. vasárnap, 15h

Nesib emír (Antonio Banderas) és Amar szultán (Mark Strong) megállapodnak, hogy a béke érdekében az országaik közötti Sárga övezetet senki földjének nyilvánítják. A megállapodás zálogaként Amar két fiát adja Nesibnek. Tizenkét évvel később az emírt meglátogatja egy amerikai, aki azt állítja, hogy a senki földje teli van olajjal. A szultán két felnőtt fia, Saleh (Akin Gazi) és Auda (Tahar Rahim) herceg választás elé kerül, el kell dönteniük, nevelőapjuk vagy vér szerinti apjuk mellé állnak.

 

Egy kutya négy útja - Cool, július 24. vasárnap, 15.55h

Ethan (Dennis Quaid) és Hannah (Marg Helgenberger) fiúkat gyászolják, míg az özvegyen maradt fiatal, de összetört Gloria (Betty Gilpin) megelégeli anyósát, és a kislányával, CJ-vel az ország másik felébe költözik. Ethan egyetlen vigasza Bailey, a nagy hegyi pásztorkutya, CJ elválaszthatatlan barátja és testőre. Mikor Bailey ideje lejár, Ethan arra kéri, hogy keresse meg CJ-t, és vigyázzon rá. Bailey számára nincs örömtelibb feladat, mint a kislányt imádni, és hamarosan újra a közelében találja magát. Igen ám, de időközben CJ (Kathryn Prescott) megnőtt, és egyáltalán nem biztos, hogy az új külsejében ráismer majd Baileyre.

 

Az aszfalt királyai - Mozi+, július 24. vasárnap, 16h

Az igaz történet alapján készült filmben, 1963-ban Henry Ford II, a Ford Motor Company tulajdonosa arra utasítja az alkalmazottait, hogy álljanak elő jobbító javaslatokkal a cég autóit illetően, amivel növelni lehetne az eladásokat. Az alelnök, Lee Iacocca azzal a javaslattal áll elő, hogy készítsenek egy sportkocsit, amivel meg lehetne nyerni a 24-órás francia Le Mans autóversenyt. Erre a feladatra Iacocca felbérli a látnoki erővel bíró autótervezőt, Carroll Shelby-t. Shelby, a vakmerő és brit születésű autóversenyzőt, Ken Miles-t hozza magával a munkához. Ők ketten együtt küzdenek meg a vállalati beavatkozással, a fizika törvényeivel és saját démonjaikkal, hogy megépíthessenek egy forradalmi versenyautót a Ford Motor Companynek, amivel legyőzhetik Enzo Ferrari autóit az 1966-os Le Mans-i 24 órás versenyen.

 

A nagy Gatsby - RTLII, július 24. vasárnap, 16.15h

Amerika a lázas húszas évek bűvöletében, a laza erkölcsök, az észbontó dzsessz és korlátlan lehetőségek világában él. Nick Carraway (Tobey Maguire), a feltörekvő írópalánta New Yorkba utazik, hogy karriert csináljon. Miközben a saját amerikai álmát hajszolja, egyre közelebbi kapcsolatba kerül a szomszédjával, a titokzatos milliomossal, Jay Gatsbyvel (Leonardo diCaprio) és az elbűvölő Daisyvel (Carey Mulligan). Rajtuk keresztül feltárul előtte a szupergazdagok magával ragadó, ám érzelmileg kiüresedett világa.

 

Az elvarázsolt dollár - Prime, július 24. vasárnap, 16.40h

A pénzhamisítás azóta jövedelmező "mesterség", amióta a pénzt feltalálták. Büntetni ugyan mindenkor büntették, de amíg a leleplezés meg nem történik, addig is jókat lehet kaszálni. A legjobb, ha nem a mindenki által jól ismert saját pénzeszköz kerül hamisításra, hanem az átlagmagyar számára ritkán, de inkább soha nem látott idegen pénz, a dollár. A kiváló, de állandóan renitenskedő nyomozó, Ötvös Csöpi éppen felfüggesztve, így a főnöki allűrjein kívül semmiben sem kiemelkedő doktor Kardos kezében a lehetőség a dollárhamisító banda leleplezésére...

 

Indiana Jones és az utolsó kereszteslovag - SuperTV2, július 24. vasárnap, 18.25h

Ebben a kalandban ismét a náci Németország kutat valami után, ami Jones professzornak is kellene. Ez a valami pedig nem más, mint Krisztus kelyhe, melyből az utolsó vacsorán ivott _ azaz a Grál. A kelyhet egy kereszteslovag őrzi egy földalatti szentélyben, de ahhoz, hogy szereplőink eljussanak idáig, természetesen rengeteg kalandon kell még keresztülmenniük. Indy azonban most sincs egyedül, de az elmaradhatatlan csinos nőn kívül valaki más is belekerült a történetbe: az idősebb Jones professzor, a világhírű Bibliaszakértő, akit Sean Connery alakít…

 

Mielőtt megismertelek - TV2, július 24. vasárnap, 18.55h

A szerelem gyakran ott talál ránk, ahol a legkevésbé sem számítunk rá. Néha pedig olyan helyekre juttat el bennünket, amiről sosem gondoltuk volna, hogy valaha látni fogjuk...Louisa "Lou" Clark egy különös házban él Anglia egyik vidéki részén. A 26 éves nőt mindenki kreatív különcnek ismeri, aki nem igazán tud mit kezdeni az életével és egyik állástól a másikig tengődik, hogy összetartó családját kisegítse. Bár jellemzően optimista természetű, hatalmas próbatétel elé állítja az élet, amikor elvállalja a legújabb munkáját. A helyi "kastélyban" kell gondját viselnie egy fiatal, gazdag bankárnak, Will Traynor-nek, aki két évvel korábban egy baleset következtében kerekes-székbe kényszerült és, akinek az élete egy szempillantás alatt megváltozott.