Ezeket a filmeket és sorozatokat nézték a legtöbben a Netflixen

Nyilvánosságra hozták a streamelős óriáscég 2018 októbere és 2019 szeptembere közötti nézettségi adatait. A te kedvenced is ott van a legnézettebb műsorok közt?

A nézettségi toplistát az egész estés filmek közül a Susanne Bier rendezésében Sandra Bullock főszereplésével készült posztapokaliptikus sci-fi/horror, a Madarak a dobozban vezeti: a látványukkal támadó szörnyek ellen bekötött szemmel védekező kis családról szóló alkotást 80 millióan nézték meg. Második helyet a Gyagyás gyilkosság című Jennifer Aniston – Adam Sandler krimikomédia ért el, 73 millió nézővel. Harmadik pedig a Triple Frontier című kalandfilm lett: Ben Affleck, Oscar Isaac, Charlie Hunnam, Garrett Hedlund és Pedro Pascal kalandjaira 52 millió felhasználó volt kíváncsi.

A további helyezettek közt olyan műveket találunk, mint a The Perfect Date című romkom (4. hely, 48 millió néző), A magas lány című vígjáték (5. hely, szintén 48 millió körüli nézőszám), a The Highwaymen című „ellen-Bonnie és Clyde”-sztori Kevin Costnerrel és Woody Harrelsonnal (6. hely, 40 millió néző), egy Titkos megszállottság című thriller (7. hely, szintén 40 millió körüli nézőszám), a Keanu Reeves cameójával felturbózott Always Be My Maybe című romantikus vígjáték (8. hely, 32 millió néző), egy Otherhood című komédia (9. hely, 29 millió néző) és a Fyre: The Greatest Party That Never Happened című dokumentumfilm a hírhedt elbukott „luxusfesztiválról” (10. hely, 20 millió néző).

Szakértők egyébként már azt is tudni vélik, mely alkotások lesznek a következő, idén októbertől jövő szeptemberig tartó etap legerősebb versenyzői, hiszen még csak november 27-én fogják bemutatni Martin Scorsese Az ír című gengszterfilmjét, a Timothée Chalamet és Robert Pattinson főszereplésével készült történelmi Shakespeare-utánérzést, a The Kinget pedig november 1-jén, és mindkét filmtől nagyon sokat várnak a Netflixnél. Ami a sorozatokat illeti, természetesen azokról is rendelkezésre állnak már az adatok a fentebb említett időszakra vonatkozóan.

Az első helyen nem túl meglepő módon a Stranger Things (Különös dolgok) című sci-fi sorozatot találjuk, 64 milliós nézőszámmal.

Ezüstérmet Az Esernyő Akadémia című képregény-adaptáció szerzett, 45 millió nézővel, a harmadik helyezett pedig egy spanyol krimiszéria, A nagy pénzrablás lett: összesen 44 millió felhasználó volt kíváncsi rá. 40-40 milliós nézőszámmal a negyedik helyet csípte meg megosztva egy You című romantikus sorozat és az Underground szexoktatás című amerikai-angol koprodukció.

A TOP10 további helyein a David Attenborough nevével fémjelzett Our Planet című természetfilm-sorozat (6. hely, 33 millió néző), a Hihetetlen című, igaz történeten alapuló széria (7. hely, 32 millió néző), Christina Applegate új sorozata, a Halott vagy (8. hely, 30 millió néző), a When They See Us (9. hely, 25 millió néző) és az Elit című spanyol thrillerszéria (10. hely, 20 millió néző) osztozik.


(via Looper)