Ezeket a filmeket nézd pénteken a tévében!

Itt a péntek, ereszd ki a gőzt a tévé előtt!

Agatha Christie kontra Hercule Poirot - Ki ölte meg Roger Ackroydot? - M5, július 30. péntek, 20h

Az Ackroyd-gyilkosság Agatha Christie egyik legismertebb és egyben legvitatottabb bűnügyi regénye. Gilles Kneusé francia rendező miközben színpadra állítja a regényt, arra jön rá, hogy Poirot nyomozásának eredménye őt nem győzi meg, számára nem bizonyított, hogy valóban az az ember követte el a gyilkosságot, akiről Poirot állítja. Lehet, hogy a zseniális detektív ezúttal tévedett, lehet, hogy Agatha Christie az orránál fogva vezette az olvasót? A színházi rendező nagytudású szakértők bevonásával tárja föl ennek a zseniális kriminek a legrejtettebb titkait.

 

Száz szög - Duna Tv, július 30. péntek, 20.30h

Egy fiatal, ámde nagyon népszerű fiatal bolognai egyetemi tanár egy nap gondol egyet, és szakít addigi életével. Visszavonul a Pó folyó partjára, ahol felfedez egy régi, romos épületet, és beköltözik. Lassacskán egyre több helyi emberrel köt barátságot, akik könnyen befogadják a kicsit furcsa szerzetet. Közben pedig egykori munkahelyén komoly nyomozás zajlik: ki lehetett az, aki feldúlta az egyetem könyvtárát, és a könyveket odaszögezte a padlóhoz.

 

Alice Tükörországban - Viasat3, július 30. péntek, 21h

A Disney Alice Tükörországban című kalandjában ismét életre kelnek Lewis Carroll felejthetetlen figurái. Alice visszatér Csodaországba, ahol ráadásul még időutazóvá is kell válnia, hogy megmenthesse a bolond Kalapost. Alice Kingsleigh az elmúlt években édesapja nyomdokaiba akart lépni, ezért a tengeren hajózott. Miután visszatér Londonba, egy mágikus nagyító birtokába jut, amelynek segítségével visszatér Csodaországban megismert barátaihoz, a Fehér nyúlhoz, a Bölcselőhöz, a Cheshire macskához és persze a bolond Kalaposhoz, aki azonban, mintha nem lenne önmaga. Ezért Mirana elküldi Alice-t, hogy kérje kölcsön a titokzatos Kronoszférát, ezt a fémből készült gömböt, amely magát az időt működteti. Ahogy visszatér a múltba, a lány számos barátjával és ellenségével találkozik, miközben veszedelmes küldetésének próbál a végére járni és megmenteni a Kalapost.

 

Démonok között - Film+, július 30. péntek, 21h

Azt hihetnénk, hogy ilyesmi csak egy forgatókönyv-írónak juthat eszébe, pedig ez a történet megtörtént eseten alapul. A paranormális esetek két világhírű kutatója, Ed és Lorraine Warren jegyezte fel annak a családnak a történetét, melyet a világtól távol, egy tanyaházban nem evilági lények terrorizáltak.Perronék öt gyerekükkel költöznek be új, magányosan álló vidéki házukba, és nem tudják, hogy valaki már él a falak között. Valaki, aki minden percben jelen van, gonosz, és képtelenség megszabadulni tőle. A megmagyarázhatatlan földöntúli jelenlét pokollá teszi a napjaikat, és egyre veszélyesebb, ijesztőbb módokat talál, hogy jelezze: övé a ház, és nem engedi át másnak. Kénytelenek paranormális ügyek nyomozóihoz fordulni: azokhoz, akik az amityville-i esetet is lejegyezték. A szakemberek nekilátnak, hogy kifüstöljék a gonoszt a házból de úgy tűnik, még ők sem bírnak vele.

 

Véres munka - Sony Movie Channel, július 30. péntek, 21h

Terrell McCaleb (Clint Eastwood) a visszavonult FBI-ügynökön szívátültetés hajtanak végre. A sikeres műtét után lábadozó egykori nyomozót felkeresi egy nő, aki arra kéri, hogy találja meg nővére gyilkosát. A megfáradt ügynök visszautasítja a felkérést, de amikor megtudja, hogy a meggyilkolt asszony szíve most az ő régi szíve helyén dobog, megváltoztatja az álláspontját és a gyilkosok nyomába ered.

 

Összeesküvés-elmélet - Filmcafe, július 30. péntek, 21h

Jerry nem emlékszik saját múltjára, csak halvány sejtései vannak, amelyek félelemmel töltik el. Taxisofőrként dolgozik, ügyfeleit útközben alaposan lefárasztja összeesküvés-elméleteivel. Szerinte minden mindennel összefügg, és sötét erők lapulnak a történések mögött. Szabadidejében saját kis újságot szerkeszt, hogy felhívja az emberek figyelmét. Egy csinos ügyvédnőhöz próbálja eljuttatni nézeteit, sikertelenül. Jerryt a titokzatos Dr. Jonas elrabolja, aki kormányzati pszichiáterként felfigyel a szokatlanul túlbuzgó sofőrre. Félbehagyott szupertitkos kísérlet körvonalai rajzolódnak ki, Jerry emlékei lassan összeállnak. Megmenekülése után az ügyvédnő kénytelen hinni a tényeknek: az ügy megoldása apja gyilkosságának és saját múltjának megértéséhez is elvezethet.

 

A pénz színe - Duna Tv, július 30. péntek, 22.05h

Az öreg profi biliárdbajnok, Gyors Eddie (Paul Newman) saját maga ifjú mását ismeri fel Vincentben (Tom Cruise). Felajánlja a tehetséges játékosnak, hogy megtanítja minden trükkre. Vincent eleinte hezitál, de végül elfogadja a hazárdjátékos ajánlatát. Gyors Eddie felpakolja Vincentet és barátnőjét, Carment (Mary Elizabeth Mastrantonio), hogy meghódítsák az állam biliárdszalonjait és kicsalják a játékos kedvű cowboyok zsebéből az utolsó centeket. Vincentnek azonban nincs igazi pókerarca. Szereti rögtön megmutatni tudását, ezért a figyelmesebb játékosok nem állnak le vele pénzben játszani. A feszültség egyre nő a trükkös csapat tagjai között. A pénz színe 25 évvel később folytatja a Nagyvárosi cápák történetét, amelyben a fiatal Paul Newman alakította Gyors Eddie még biliárdbajnoki pályája elején járt. (Eredeti hang digitálisan.)

 

A király összes embere - Film4, július 30. péntek, 22.10h

Willie Stark (Sean Penn) szinte őskövület a mai világban, a becsületes, őszinte politikusok mintapéldánya. De vajon az idealista kisember képes-e megőrizni tisztaságát a politika mocskos világában?

 

Transzcendens - Filmcafe, július 30. péntek, 23.35h

Dr. Will Caster (Johnny Depp) a mesterséges intelligencia legelismertebb szakértője ötvözi a világ összes tudását az emberi érzelmek teljes skálájával. Kísérletei miatt egy radikális szervezet merényletet követ el ellene, aminek következtében Caster az általa kifejlesztett gép tesztalanyává válik. Caster felesége, Evelyn (Rebecca Hall), és legjobb barátja, Max (Paul Bettany) úgy döntenek, hogy a haldokló Will tudatát feltöltik a gépbe. A következményekre azonban senki sem számít.