Ezeket a filmeket nézd szerdán a tévében!

Nem túl nagy a választék, de azért mindenki találhat egy-egy jó filmet estére.

Úriember revolverrel - Filmbox Premium, február 24. szerda, 19.30h

Valós eseményeken alapuló történet. Forrest Tucker 70 évesen kísérel meg megszökni a San Quentin-ből, amellyel nem csak a hatóságokat járatja le, de elbűvöli a nyilvánosságot is. John Hunt nyomozó maga is a történtek hatása alá elkerül.

 

A Nap könnyei - Film Mánia, február 24. szerda, 21h


Waters főhadnagy (Bruce Willis) az elit kommandó katonája, akit Nigériába küldenek, hogy segítsen kimenekíteni az ott ragadt amerikai állampolgárokat. De attól kezdve, hogy megérkezik, minden átalakul. Kendricks doktornő (Monica Bellucci) ugyanis nem hajlandó elhagyni azokat a védenceit, akik nem követhetik Amerikába. Ráveszi a vonakodó katonát, hogy tagadja meg a parancsot, és egy titkos ösvényen kísérje őket Kamerunba. Út közben egy férfi is csatlakozik hozzájuk, akiről hamarosan kiderül, hogy a lázadók milíciája üldözi.

 

A velencei kalmár - Filmbox, február 24. szerda, 21h

A 16. századi Velencében járunk. Bassanio fiatal, nemesi származású barátjától, Antoniotól egy nagyobb összeget kér kölcsön, hogy elhajózhasson Belmontba, és megkérhesse a szépséges Portia kezét. Azonban Antonio minden vagyonát bárkáinak szállítmányaiba fektette. Felkeresik hát a zsidó uzsorást, Shylockot. Bár Antonio korábban már többször kifogásolta az uzsorás lelketlen üzleteit, amiért Shylock neheztel is rá, most üzletet kell kötniük. Shylock feltétele: ha Antonio nem tudja időben törleszteni a kölcsönt, akkor kivághat egy fontnyi húst a testéből. Belmontban a szép Portia rémülten próbálja visszaverni a kérők hadát, mert ha bármelyikük is meg tudna felelni apja akaratának, az elnyerné a kezét és vagyonát. Megérkezik Bassanio és kompániája. A férfiből áradó kisugárzás azonnal magával ragadja, és elkezd reménykedni abban, hogy végre valahára megleli a tökéletes férjet.

 

Hétköznapi őrültségek - Duna Tv, február 24. szerda, 21.30h

Az élet csupa morgás, a szerelem azonban örök keresés. Talán ez lehetne a mottója Petr Zelenka új, óriási sikert aratott cseh filmjének. És ezek után, ha még ráadásul föladnak egy dobozban Kuba felé.... Petr Zelenka ismét egy eredeti, igazi fekete komédiát forgatott a férfiakról és a love sztorikról. Vannak olyan típusok, akik mindig bal lábbal kelnek fel, nem tehetnek róla. Főhősünk, Petr is ilyen, örök lúzer. Másik főhősünk Petr apja, aki hatvanas éveit tapossa, s egy pillanat alatt lecseréli Petr anyját egy "Lilaharisnyára". Petr egy hangárban dolgozgat, miközben szerelmes Jana-ba, aki énekes egy underground zenekarban. Petrt elhagyja régi nője, s a szomszédjába egy különös középkorú házaspár költözik. Egy este becsönget hozzá szép szomszédasszonya, aki egy pohár italt kér, majd becsönget az öreg férj is. Se szó se beszéd, pár pillanat múlva már a szomszéd ágyába bebújnak, s mindennapi légyottjuknál fontos, hogy főhősünk Petr nézze őket. Közös játékukért pénzt kap cserébe. Ehhez hasonló élethelyzetek sorozatát vonultatja fel a rendező filmjében, mely igazi szórakozást nyújt mindenki számára. Az élet egy nagy játék. Hangoztatja minden filmjében a rendező. Zelenka hősei a hétköznapi abszurditások foglyai. Szívszorítóan mulatságosak és szeretni valóan esendőek. Díjak: XXXVI. Moszkva Nemzetközi Filmfesztivál 2005 _ a filmkritikusok díja "Finale Plzen" Cseh Nemzeti Filmfesztivál _ a zsűri különdíja

 

Betty nővér - Filmcafe, február 24. szerda, 22.25h

Betty (Renée Zellweger), a kisvárosi pincérnő, aki megszállott szappanopera rajongó, nem fogadja el, hogy nem lehet együtt szerelmével, még akkor sem, ha az illető nem is létezik. Betty férje mellett arról ábrándozik, hogy mi is lett volna, ha befejezi a nővérképzőt. Aztán, egy nap minden megváltozik. Férjét a szeme láttára ölik meg egy sötét ügylet során, ezért Betty élete is fenekestül felfordul, meggyőződésévé válik, hogy kedvenc sorozatának világa az ő világa is. Nekivág Amerikának, hogy megtalálja élete nagy szerelmét, a szappanopera sztárját. Azt azonban nem is sejti, hogy férje gyilkosai már az ő nyomában járnak.

 

A pankrátor - Filmbox Premium, február 24. szerda, 22.30h

Randy Robinson, "a Kos" (Mickey Rourke), a nyolcvanas évek végén a pankráció ünnepelt királya volt. Most, 20 évvel később és öregebben épp hogy a kenyérre valót össze tudja verekedni magának New Jersey-i középsulik tornatermében és művházakban. Mivel képtelen bármiféle emberi kapcsolat fenntartására, a lányával is már régen eltávolodtak egymástól, csak a pankráció nyújtotta eksztázis, és a rajongók szeretete tartja életben. Egy szívroham azonban kiüti őt a ringből, és addig megszokott életéből, amit Randy-nek kénytelen-kelletlen át kell értékelnie. Újra felveszi hát a kapcsolatot lányával, sőt, egy szintén új életet kezdő táncosnő (Marisa Tomei) személyében még a szerelem is rátalál. Mindez azonban még csak ringbe sem szállhat a pankráció csábításával, aminek Randy nem tud és nem is akar ellenállni.

 

Szellemirtók 2. - AXN, február 24. szerda, 22.55h

A Szellemirtók csapata változatlan felállásban lép pályára a természetfölötti lények elleni többfordulós vígjáték második menetében. A szellemek ezúttal elsöprő fölényben vannak, de a "lelkes" csapat halált megvető bátorsággal küzd a rózsaszín lélektrutymó ellen, amely már-már elárasztja New York városát. A földöntúli fenyegetés egy festményen megelevenedő alakban ölt testet: ő Vigo, a Kárpátok Ostora, Moldávia Bánata. Hogy a gonosz valódi életre kelhessen, egy gyermek lelkére van szüksége _ történetesen Dana kisfiáéra. S már bele is csöppentünk a hátborzongatóan kacagtató és kacagtatóan hátborzongató kalandok kellős közepébe.