Ezekkel a filmekkel dobhatjuk fel a hétfőt

Igaz, hogy nincs sok jó film a hét első napján, de azért találtunk pár alkotást, amivel elölthetjük a hétfő estét a tévé előtt.

A kétszáz éves ember - Film4, május 25. hétfő, 17.20h

A Martin család vásárol egy egyszerű háztartási robotot. Olyat, ami némán behozza a teát, kipucolja a cipőket, és soha nem zavar. Aztán nagyon hamar rájönnek, hogy az ő robotjuk kicsit más, mint a többi: mindenről véleménye van, jó pár dologba beleszól, és ami a legmeglepőbb _ van, akit nagyon meg tud szeretni: például a kislányt, akire vigyáznia kell. Csaknem kétszáz évig szolgál Martinéknál, és nem létező szívébe az érkező gyerekek és unokák is belopják magukat. Egyre erősebbé válik benne a vágy, hogy egyszer tényleg jön egy mérnök, aki valóra válthatja a gép vágyait.

 

Szeretni bolondulásig - Film Mánia, május 25. hétfő, 17.25h

Angélique, a hóbortos diáklány számára a szerelem egyet jelent Loic nevével. A 35 éves orvos azonban nős és hamarosan apa is lesz. Sok akadály áll tehát a boldogság útjában, de mit számít az? Ha szeretünk valakit, reményben élünk: szenvedélyesen, őrülten, s akár szélsőséges tettek elkövetésétől sem riadunk vissza. Ennyi a történet, vagy legalábbis úgy tűnik. De egy egészen más szemszögből nézve ugyanaz a szerelem egészen másmilyennek látszik. És aztán a záró képsorok persze megcáfolni látszanak minden korábbi elképzelésünket.

 

Ne hagyj nyomot! - Film Now, május 25. hétfő, 20h

A 15 éves Tom és apja, Will, egy erdőben él Portland határában. A társadalomból való önkéntes kivonulásuk olyan egyszerű örömökkel teli életet biztosít nekik, amit nem szennyez be a civilizáció. Egy nap azonban bekopogtat ajtajukon a világ… A hallgatás törvényéről ismert Debra Granik filmje egy radikálisnak tűnő alternatív életet mutat be, ami provokatív, de gondolatébresztő módon mesél a nyugati világról és annak értékeiről.

 

Colombiana - Film+, május 25. hétfő, 21h

A kilencéves Cataleyának (Amandla Stenberg) a szeme láttára ölik meg a szüleit. Miután megússza a mészárlást, gengszter nagybátyjához, Emilióhoz (Cliff Curtis) menekül az Egyesült Államokba. Tizenöt évvel később már profi bérgyilkosként dolgozik neki. Névjegye az áldozatai mellkasára rajzolt orchidea, amely egyben üzenet is a szülei gyilkosainak. Cataleya (Zoe Saldana) mindenáron bosszút akar állni, még ha ez azt jelenti is, hogy mindent elveszíthet.

 

Star Wars: A Sith-ek bosszúja - Paramount Channel, május 25. hétfő, 21h

A fiatal jedi, Anakin Skywalker cselszövés áldozataként a sötét oldalra áll, és Darth Vaderré válik. A sithek bosszút akarnak állni a jediken, akkor is, amikor Obi-Wan Kenobi menteni próbálja Anakint.

 

Cloverfield Lane 10 - Mozi+, május 25. hétfő, 23h

Egy nő egy szörnyű baleset után egy pincében tér magához, és attól fél, hogy elrabolták. "Fogvatartója", aki fel van készülve a világvégére, azt állítja, hogy megmentette a nő életét, mivel borzalmas támadás érte a Földet, és emiatt a külvilág már lakhatatlan...

 

Az ördög maga - Film4, május 25. hétfő, 23.45h

Tom O'Meara átlagos New York-i rendőr, átlagos családdal és az átlagosnál mélyebb érzelmekkel. Ezek az érzelmek motiválják akkor is, amikor megesik a szíve egy magányos északír emigránson, Rory Devaney-n, és úgy dönt, a családjába fogadja. Tom közvetlen környezete a házigazdához hasonlóan nemcsak befogadja, de meg is szereti az új jövevényt, a fiú pedig mindent megtesz azért, hogy meghálálja a bizalmat. Rory igazi múltja azonban mindvégig rejtve marad a rendőr előtt, mint ahogyan az ok is, amely őt Amerikába hozta... Egyszer azonban minden titokról fellebben a fátyol. Tom is megtudja az igazságot: a fiú személyében valóságos időzített bombát vett a házába, hiszen Rory a század legveszedelmesebb terroristáinak egyike.

 

A skarlát betű - Film Now, május 25. hétfő, 23.50h

Hester Prynne a konvenciókra fittyet hányó gyönyörű asszony és Dinsdale tiszteletes tiltott és titkos szerelme az indiánháborúk korának puritán Új-Angliájában. A ruhára hímzett, a hitvesi hűtlenséget jelképező skarlát színű "A" betű, melyet Hester dacos büszkeséggel visel, az erkölcscsőszök világa ellen való örök lázadás szimbólumává nemesedett.

 

Whiplash - Viasat3, május 25. hétfő, 00.15h

Andrew (Miles Teller) híres akar lenni. New York, tehát az Egyesült Államok, tehát az egész világ egyik leghíresebb zeneiskolájába, a Shaffer Konzervatóriumba jár, dobolni tanul, rengeteget gyakorol, és mindenre képes volna a siker érdekében. Legalább is, azt hiszi. De találkozik egy tanárral (J. K. Simmons), aki még nála is elszántabb. Ő abban hisz, hogy a tehetséget mindenáron fel kell szabadítani, és ami bujkál, azt ki kell préselni a tanulókból. Akkor is, ha kínlódnak, ha sírnak vagy belehalnak. A kezdő zenész és a sokat látott veterán egymásnak feszül. A tanár felveszi a kezdő dobost a zenekarába, de az első örömöt nagyon sok keserűség követi. És egyikük sem adja fel könnyen, amit elkezdett. Mindketten tartják a ritmust.