Ezekkel a filmekkel lazulj csütörtök este!

Összegyűjtöttük a legjobb filmeket a tévécsatornák kínálatából.

A cápa - AMC, március 25. csütörtök, 21h

Az Atlanti Óceán egy idilli turistaparadicsomán, Amity szigetén a tinédzser Chrissie úgy dönt, úszik egyet a gyönyörű, nyugodt éjszakai tengerben. Barátai inkább a parton folytatják a bulizást. Nem látják, hogy a lányt egy titokzatos, pokoli erő váratlanul a mélybe rántja... Másnap emberi testrészekre bukkannak a parton. Brody rendőrfőnök azonnal tudja, hogy a szerencsétlen áldozattal cápa végzett. Rosszat sejt. Azt javasolja a polgármesternek, hogy hirdessék ki a szigeten a fokozott cápaveszélyt és vezessék be a fürdési tilalmat. Közeledik azonban a Függetlenség napja, és a polgármesternek esze ágában sincs egy _ szerinte _ vaklármával elriasztani az érkező turistákat. A cápa azonban új áldozatokat szed. A halászok a fenevad nyomába erednek és horgukra is akad egy kisebb cápa. A kedélyek megnyugszanak, a strandokat újra megnyitják _ csak Brody és egy tengerbiológus nem nyugodt. Azt feltételezik, hogy egy sokkal nagyobb ellenféllel van dolguk: egy fehér cápával...

 

A préri urai - Filmbox Extra HD, március 25. csütörtök, 21h

Texasban olykor elmosódik a határ a becsületes emberek és a törvényen kívüliek között. Toby, az elvált apa jobb életet szeretne a fiának, az indulatos Tanner viszont most szabadult a börtönből. A két testvér összefog, hogy megmentsék a családi gazdaságot, amire egy lejáró követelés miatt a bank rá akarja tenni a kezét. Toby és Tanner sajátos és veszélyes módját választják a pénzszerzésnek, rablásokból akarják megszerezni a hiányzó pénzt. Hamarosan nyomukba ered egy könyörtelen Texas Ranger.

 

Vén rókák - Viasat3, március 25. csütörtök, 21h

Nem öreg az, akinek a szíve fiatal. Tehát: attól, mert valaki nyugdíjas, még nyugodtan rabolhat bankot. Sőt: egy nyugdíjas sokkal nyugodtabban rabol bankot, mint a pánikra és izgalomra hajlamos fiatalok. Vagyis: a tökéletes bankrablást bízd koros férfiakra. Három békés szegénységben élő idős férfi (Freeman, Caine, Arkin) megelégeli a pénztelenséget. Úgy döntenek, hogy a saját kezükbe veszik a folyószámlájuk sorsát, és a vén korukra a bűn útjára lépnek. Nem félnek, és nem sietnek el semmit. Tervet készítenek, mindent végiggondolnak, és akcióba lépnek. És újra átélik, milyen fiatalnak lenni...

 

Ragadozó 2. - Moziverzum, március 25. csütörtök, 21h

A Los Angeles-i rendőrség egységei, élükön Mike Harrigan (Danny Glover) hadnaggyal nyílt háborút indítanak a helybeli kábítószer-maffia ellen. Harrigan és emberei túl kevesen vannak, az ellenfél jelentősebb létszámú, jobban felfegyverzett, a rendőrség szinte védekezni kényszerül. Ám nem várt esemény történik: a maffia vezető embereivel egymásután végez egy titokzatos és menetrendszerű precizitással, kegyetlenséggel fellépő gyilkos. Harrigan azonban feladatának tartja, hogy törvény elé állítsa az ismeretlent. Megkezdődik a nyomozás, de üldözőből üldözött lesz, ugyanis a titokzatos merénylő új célpontja a rendőrség.

 

A szikla - Film+, március 25. csütörtök, 21h

Hummel tábornok végzetes lépésre szánja el magát, kommandósaival elfoglalja Alcatrazt, és túszul ejti a turistákat. Amennyiben a kormány nem teljesíti követelését, San Franciscót vegyi támadás éri. A katasztrófa elhárítása egy módon lehetséges: a fegyvereket ártalmatlanítani kell az Alcatrazban. Ám a ki és a bevezető utat csak egy ember ismeri, a börtönben ülő egykori ügynök, aki egy tapasztalatlan vegyifegyver-szakértő segítségével kénytelen úrrá lenni a helyzeten, és megmenteni ötmillió ember életét.

 

Egy kivételes nap - M5, március 25. csütörtök, 22.05h

Gina és Marco nagyon fiatalok és eltökélt szándékuk, hogy lesz belőlük "valaki". Egy reggel Róma egyik zűrös külvárosi részén találkoznak. A lány egy politikussal találkozik, aki néhány jó szót szólhatna annak érdekében, hogy a lány bekerülhessen a színház világába, a fiú pedig a sofőr, akinek el kell vinnie a lányt a találkozóra. Erre az alkalomra vártak mindketten, az első munkanapra, hogy beléphessenek a nagyok világába. De semmi sem úgy alakul, ahogy remélik. A politikus egy elhúzódó parlamenti ülés miatt állandóan elhalasztja a találkozót, várakozásra késztetve a fiatalokat. Az együtt töltött kalandos órák kivételes nappá teszik ezt az egyszerű hétköznapot.

 

Szex és halál kezdőknek - Filmcafe, március 25. csütörtök, 23.05h

Roderick egy hét múlva megnősül. Ám életét váratlan esemény dúlja fel, titokzatos e-mailt kap, benne az összes nő nevével, akivel egykor dolga volt és akivel majd le fog feküdni. Az még hagyján, hogy a menyasszonya, Fiona huszonkilencedik a sorban és még a táncosnő a legénybúcsúról is belefér harmincadikként. Ám a lista százegy nevet tartalmaz, tehát garantált a félrelépés. Rod pánikba esik. Nem segít a dolgon, hogy kiderül, az égi erők tévedése folytán került hozzá a levél. Azt a tanácsot kapja, hogy semmisítse meg, de ezt könnyebb mondani, mint végrehajtani.

 

Keresés - AXN, március 25. csütörtök, 23.20h

Egy 16 éves lány eltűnik. A rendőrség nyomoz, az apa türelmetlen, az ügy nem halad. A lány apja úgy dönt, hogy maga is kezébe veszi a kutatást, és bemerészkedik arra a területre, ahol ugyan bizonytalanul, tájékozatlanul mozog, de egyedül ott találhatja meg eltűnt lánya nyomait: a neten.
Úgy érzi, minden titok egyetlen helyen gyűlt össze, és minden rejtély megoldása itt található: egy laptopon.
Megküzd az ismeretlen világgal. Virtuális térben mozog, de valódi eredményt akar: a lányát.

 

A mexikói - Moziverzum, március 25. csütörtök, 23.20h

Annak ellenére, hogy a világ egyik leggyönyörűbb nője mellett ébred, Jerry mégsem elégedett. Piti lótifuti ő a nagymenő bűnözők közt, és nincs túl jó napja sem. A főnök két lehetőséget ajánlott: vagy benn ég egy kocsi csomagtartójában, vagy elmegy Mexikóba egy rendkívül értékes pisztolyért, melynek múltját különös legendák övezik. Jerry érthető okokból az utóbbi mellett dönt, amivel viszont magára haragítja a barátnőjét, Samantha-t, akinek megígérte, hogy végre kiszáll a kétes üzelmekből, és ketten elmennek Vegas-ba. A mexikói túra tehát nem ígérkezik könnyűnek, főleg miután az események elszabadulnak és egyre több őrült fordulatot vesznek. Ám Jerry eltökélt: minden áron teljesíteni akarja a küldetést, pedig még nem is sejti, hogy Samantha-t közben túszul ejtette egy pszichopata bérgyilkos arra az esetre, ha Jerry mégsem kerülne elő a rejtélyes régiséggel...