Ezekkel a filmekkel teljes lesz a kikapcsolódás szombaton

Egy régi Elvis Presley-film, retró vígjátékok és akciófilmek teszik színessé a napot.

Kék Hawaii - Duna Tv, szeptember 19. szombat, 19.40h

Miután leszerelt a hadseregtől, Chad Gates nagy reményekkel érkezik haza szülővárosába. Nagy örömmel veti bele magát az új munkahelykeresésbe, s új életének megalapozásába. Mindez Chad számára azt jelenti, hogy elmegy egy idegenforgalmi irodához idegenvezetőnek, s feleségül kéri szerelmét, Maile-t. A reményekkel eltöltött fiú anyja azonban egészen más jövőt eszelt ki fia számára: magas pozíciót a család cégében, és azt, hogy Maile helyett egy gazdag és társadalmilag sokkal jobban elismert családból származó lányt vegyen feleségül...

 

Kettőn áll a vásár - Paramount Channel, szeptember 19. szombat, 19.55h

Azt mondják, hogy minden embernek van egy párja valahol a világban. Ez persze lehetetlen, de Amanda szereti a lehetetlen dolgokat. Van is egy lány, Alyssa, aki pontosan egy időben született vele, csak egy másik kontinensen. Egyikük nagyszájú, másikuk csendeske. Egyikük mérhetetlen fényűzés közepette nevelkedik, másikuk nevelőszülőtől nevelőszülőig vetődik. A felnőttek viszont mindenütt egyformák. Buták, élhetetlenek, és nem képesek felismerni saját érdekeiket. Amanda apja éppen feleségül készül venni valakit, aki nem illik hozzá, csak nagyon szeretne feleséggé válni. Alyssa pedig szerencsére ismer egy nagyszerű nőt, aki remélhetőleg elég bátor ahhoz, hogy megküzdjön a neki való férfiért. Csak egy kis segítség kell neki a lányoktól. És az, hogy a lányok találkozzanak.A népszerű színészek (Steve Guttenberg, Kirstie Alley) és a két nagyszerű lány (az Olsen testvérek) felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt kiváló szórakozást garantálnak.

 

A másik Boleyn lány - Filmcafe, szeptember 19. szombat, 20h

A Boleyn család mindent megtesz, hogy növelje befolyását és hatalmát a Tudor-korabeli Angliában. Ennek érdekében a két nővért, Annát és Máriát is kész felhasználni az apjuk, illetve a nagybátyjuk, Norfolk hercege. A két lány a nyugalmas vidéki életből belecsöppen VIII. Henrik udvarának izgalmas, ám veszélyekkel teli világába. A király szerelméért folytatott versenyfutásban előbb Márián akad meg Henrik szeme, és hamarosan a király törvénytelen gyermekét hordja a szíve alatt. Ám Anna nem tesz le arról, hogy egyszer ő lesz az ország királynéja. Az uralkodó mindkettőjüket meghódítja, de csak egyiküknek van esélye a trónra. A sorsát azonban ő sem kerülheti el.

 

Batman visszatér - RTLII, szeptember 19. szombat, 20.30h

Nem sokkal azután, hogy Batman segítségével Gotham City megszabadult a pszichopata Jokertől, újabb veszély fenyegeti a városkát. Egy korrupt üzletember a bosszúszomjas, torzszülött Pingvinnel karöltve arra készül, hogy átveszi az uralmat Gotham City felett úgy, hogy a Pingvint megválasztatják polgármesternek _ és a cél érdekében semmilyen eszköztől nem riadnak vissza. Csak egyvalaki képes szembeszállni velük: Batman, a denevérember. Csakhogy megzavarja a képet a Macskanő megjelenése, akiről nehéz eldönteni, kinek az oldalán áll.

 

A kezdő - Cool, szeptember 19. szombat, 20.40h

A menő netes divatcég az egyenlő esélyek jegyében idősebb gyakornokokat is hajlandó fogadni. De erre talán nem készültek fel: beállít hozzájuk egy 70 körüli öltönyös, diplomatatáskás úr (Robert De Niro), és munkát kér. Valaha ő is hasonló szakmában dolgozott, mondja.A cég főnöke, a megállíthatatlan tempójú és nehezen elviselhető temperamentumú Jules (Anne Hathaway) alkalmazza a férfit, és attól kezdve kénytelenek eltűrni egymást: különböző szeszélyek, különböző szokások és hasonló nyakasság ütközik össze _ egészen addig, míg a sok utálatból talán barátság nem alakul.

 

Űrdongó - TV2, szeptember 19. szombat, 20.50h

1987-ben Űrdongó menekülni kényszerül a Cybertronról, és egy kaliforniai tengerparti kisváros roncstelepén rejtőzik el. Charlie (Hailee Steinfeld) éppen 18 éves lesz, és keresi a helyét a világban. Ő talál rá az ütött-kopott, lerobbant Űrdongóra. Amikor Charlie életre kelti, hamar ráébred, hogy ez az autó nem csak egy közönséges Volkswagen Bogár...

 

Armageddon - Viasat3, szeptember 19. szombat, 21h

Hatalmas méretű aszteroida közeledik a Föld felé, 40.000 km/órás sebességgel. A becsapódás _ amely elkerülhetetlennek látszik _ bolygónkat a teljes megsemmisüléssel fenyegeti. A NASA egyik vezetője, Dan Truman egyetlen esélyt lát a megmenekülésre: ha sikerül még az űrben elpusztítani a fenyegetően közeledő égitestet. Ezért elképesztő tervet eszel ki: megbízza Harry személyében a világ legkiválóbb olajfúróját, hogy a kemény fickókból álló csapatával fúrjon lyukat az aszteroidába és robbantsa apró darabokra. A villámgyors kiképzés után fel is jut a csapat, ám a dolgok nem a terv szerint alakulnak.

 

Kobra - AMC, szeptember 19. szombat, 21h

Az igazi neve Cobretti. De azoknak, akik ismerik és azoknak, akik azt kívánják, bárcsak ne ismernék, ő egyszerűen csak Kobra. Ha a bűn betegség, Kobra a legjobb gyógyszer ellene. Kobra a nagyváros utcáin edződött specialista: azokra az ügyekre szakosodott, amelyekről a többiek azt állítják, hogy lehetetlen őket megoldani és vagy nem merik, vagy nem akarják leleplezni az igazi tettest. Kobra neve hallatán hideg rázza még a legagyafúrtabb bűnözőt is, hiszen szokatlan, eredeti módszerei, elszántsága, célratörése még saját kollégáit is gyakran őrületbe kergeti. De most, amikor elszabadult a bűn a nagyvárosban, a rendőrség Kobrát küldi az ártatlan áldozatokat sorozatban gyilkoló, bestiálisan kegyetlen ismeretlen bűnöző nyomába. De vajon ez a gyilkos egyedül hajtja végre tetteit, vagy mások is beleártották magukat az ügybe?

 

Fortunata - Duna Tv, szeptember 19. szombat, 21.25h

Fortunata Róma külvárosában él. Élete telis-tele van embert próbáló kihívásokkal, mégis kitartóan küzd az álmaiért. Éjt-nappallá téve dolgozik azért, hogy megnyithassa saját fodrászszalonját, és a saját lábára állhasson végre. Erőszakoskodó rendőr férjétől nem egyszerű elválni, és a kialakult feszült helyzet kislányát jól láthatóan megviseli, akinek emiatt pszichológushoz kell járnia. A sármos doktor meglátja Fortunátában azt a nőt, akivé a nő valójában válni szeretne.

 

Torrente, a törvény két balkeze - AMC, szeptember 19. szombat, 22.50h

Torrente egy nacionalista, fasiszta, önző, lusta, durva, rasszista, szexéhes és alkoholista exzsaru, aki esténként rumba zenére járőrözik a 78-as évjáratú rozzant Seat-jában. Rozoga házban lakik tolószékhez kötött apjával, akit koldulásra kényszerít, hogy legyen miből megélniük. Új szomszédok költöznek melléjük. Torrente szeme megakad a hamvas és szexi Amparitón, ezért összebarátkozik a lány kissé ütődött és kisstílű bűnöző bátyjával, hogy közelebb kerülhessen hozzá. Torrente tudomására jut egy közeli kínai étteremben székelő kábítószer-elosztó banda tevékenysége. Barátaiból és egy kínai pincérnőből akciócsoportot állít fel a banda leleplezésére. A tét: Torrente megtépázott hírneve és rendőri becsületének visszaszerzése és ráadásként hőssé válna Amparitó szemében is.

 

Kontroll - RTLII, szeptember 19. szombat, 23h

Ki ne érezte volna már úgy egy adott pillanatban, rövid vagy hosszabb élete során, hogy ki kell lépnie megszokott környezetéből. El kell bújnia a világ elől. Menekülni a múlt elől, saját maga elől és a jelenből egyaránt. "Eltűnni a föld színéről". Bulcsú (Csányi Sándor) életében is elérkezett ez a pillanat.A film a mese és a valóság speciális keveréke. Történet egy furcsa fiatalemberről, Bulcsúról, az ellenőr társakról egy rivális ellenőr csapatról, és mindarról, ami körülöttük van. Az utazók és a jegyellenőrök -jól ismert- drámai, de legtöbbször komikus viszonyáról. Egy kegyetlen gyilkológépről, aki utasokat lök a metró elé, és a metróvezetőség embereiről, akik számára csak egyetlen fontos szempont létezik az utasok metróba vetett hite. Egy időről-időre feltűnő különös alakról, a Gyalogkakukkról akinek kedvenc szórakozása, hogy magára haragítja az ellenőröket, hogy azok heves izgalmak közepette üldözni kezdjék a folyosókon, a peronokon, a mozgólépcsőn és a sínek között. Béláról, a bukott mozdonyvezetőről, aki most "csak" metrókocsi vezető. Szofiról, _ Béla lányáról, akinek kedvenc időtöltése, hogy naphosszat metrózik. Ő lesz a "nagy ő", akibe Bulcsú első látásra beleszeret. A véletlenek furcsa sorozata Bulcsúra tereli a vezetők gyanúját. Vajon nem ő az a rémalak, akitől rettegniük kell az utazóknak? Pedig az új szerelemmel, Bulcsú számára megint értelmet nyert az élet... Csak egyetlen út marad nyitva: Bulcsúnak el kell kapnia az utazók gyilkosát.

 

Veszett vad - Film Mánia, szeptember 19. szombat, 23h

1999, Koszovó. A szerb hadsereg sorra követi el az atrocitásokat az albán polgári lakosság ellen. Az amerikai különleges alakulatok tétlenül néznek végig mindent fedezékükből. A Koszovóban szolgáló amerikai alakulatok egyik tisztje, Aaron Hallam (Benicio Del Toro) az őrökön túljutva behatol egy félig elpusztult épületbe, ahol egy édesanyja holtteste felett imádkozó kisfiút talál. A házban tartózkodó és a vérengzést elrendelő szerb tisztnek fogalma sincs róla, hogy nincs egyedül, amíg Aaron le nem lövi. Bár bátorságáért Ezüst Csillaggal tüntetik ki, a katonát a mai napig rémálmok gyötrik.

 

Hanna - Gyilkos természet - TV2, szeptember 19. szombat, 23.20h

Hanna látszólag semmiben sem különbözik a hozzá hasonló kamaszlányoktól. Ám a tini erős és kitartó, mint a legkeményebb zsoldosok. Nem véletlenül. Apja egykor az amerikai titkosszolgálat ügynöke volt. Eric Heller a világtól távol, a finn tundrán nevelte föl a lányát, akiből, a tudását átadva profi harcost nevelt. Miután az apja felkészítette Hannát, egy faladattal visszaküldi őt a civilizációba. Miközben a lány különleges ügynökökkel és egy titokzatos nővel, Marissa-val találkozik, egyre többet tud meg a saját életéről és múltjáról...

 

Brooklyn mélyén - Film Now, szeptember 19. szombat, 23.35h

Eddie-nek (Richard Gere), Salnak (Ethan Hawke) és Tangónak (Don Cheadle) sosem kellett volna találkozniuk, de a sors ugyanarra a bűnügy helyszínére viszi őket. Eddie húsz évnyi kínlódás után a nyugdíjazása előtt hét nappal rábízott újoncok hatására próbál meg olyan rendőr lenni, amilyen addig talán még sohasem volt. Sal a kábítószerosztályon lehúzott 12 évnyi kemény munkáját teszi kockára egy veszélyes magánakcióval. Tango három éve dolgozik beépített zsaruként, s most felettese egy utolsó feladattal bízza meg. Börtönbe kell juttatnia bizalmasát és legjobb barátját, Cazt (Wesley Snipes).

 

Elvált nők klubja - M2, szeptember 19. szombat, 00.40h

1969-ben egyszerre diplomázik le négy lány Xintia, Elise, Brenda és Annie. Négy elválaszthatatlan jóbarát, akik örök segítséget és barátságot fogadnak egymásnak. Az évek múlásával azonban messze kerülnek egymástól, s egy szomorú tragédia, Xintia öngyilkossága hozza ismét őket össze. Kiderül, hogy nagy szükségük van egymásra. Mindhárman elváltak és mind lelkileg, mind anyagilag csúnyán rászedték őket. A közös katasztrófa egységbe kovácsolja őket, elmés bosszúra készülődnek az ex-férjek ellen. Mivel az asszonyok saját karrierjükön túl nem csekély szerepet vállaltak férjeik üzleti életének felépítésében, tisztában vannak gyenge pontjaikkal. Az örökre megbélyegzett "első feleségek" támadásba lendülnek volt férjeik ellen, hogy "visszafizessenek" nekik mindent, kamatostól.

 

Utóélet - TV2, szeptember 19. szombat, 1.45h

A mindentől szorongó Mózes (Kristóf Márton) képtelen megfelelni lelkész apja (Gálffi László) elvárásainak. Amikor a lelkész váratlanul szívrohamot kap és meghal, Mózes szinte megkönnyebbül: megszűnt a nyomás, ami az egyházi pályára kényszerítette volna őt. Csakhogy a halotti toron megpillantja apja kísértetét, ami _ bár nem tud beszélni _ innentől kezdve folyamatosan a nyomában van. Mózes kétségbeesetten próbál megszabadulni a kísértettől, és ebben segítségére van egy spiritiszta autószerelő (Anger Zsolt), valamint a lelkész asszisztense (Petrik Andrea).