Ezekkel a filmekkel tökéletesen kikapcsolódhatsz vasárnap

A Film Now már be is mutatja a Tőrbe ejtvét, de ha valaki nem fizet elő a csatornára, annak sem kell elkeserednie, mert ezen kívül is lesz jó pár értékes alkotás a tévében.

Mrs. Doubtfire - Apa csak egy van - Moziverzum, július 19. vasárnap, 16.25h

Daniel Hillardot egyszerre több csapás is sújtja. Eddig bábfiguráknak kölcsönözte a hangját, szinkronszínészként kereste a kenyerét, és most váratlanul elveszti az állását. Ez még nem minden: felesége, Miranda is megelégeli a viselkedését, és elválik tőle. A bíróság döntése kegyetlen: Daniel elveszti mind a két gyerekét, bár hivatalosan hetente egyszer láthatja őket. A kétségbeesett apa úgy érzi, a heti egy alkalom neki nem elég, és őrült tervet sző: idős özvegyasszonynak adja ki magát, és Mrs. Doubtfire néven jelentkezik az álláshirdetésre, amelyben volt felesége házvezetőnőt keres. Minden színészi képességét beveti, hogy megkapja az állást. A lavina pedig elindul...

 

Lovagregény - Story4, július 19. vasárnap, 17.50h

William Thatcher (Heath Ledger) nemcsak kiváló szájhős, hanem első osztályú szédítő is, akinek csupán egy rang hiányzik a teljes sikerhez. Mivel az nem terem minden bokorban, hát hazudik egyet magának, amikor Sir Ector a lovagi tornán jobblétre szenderül. Felveszi a vértezetét, és néhai ura nevében megnyeri a díjat. Hamarosan víg cimboráival egyik tornáról járnak a másikra, és William igazi sztár lesz. Csakhogy a szép Jocelyn teljesen elcsavarja a fejét, amivel egy veszélyes és féltékeny ellenséget szerez magának. Ráadásul Adhemar gróf (Rufus Sewell), a fekete lovag rájön, hogy egy csaló az orránál fogva vezeti a sportbarát nemességet.

 

Robin Hood - TV2, július 19. vasárnap, 18.50h

Az Oscar-díjas Russell Crowe alakítja a legendás figurát, akit hosszú nemzedékek óta Robin Hoodként ismer a világ. Hőstettei beépültek a hétköznapi mitológiánkba, és megihlették mindazok képzeletét, akikben ott lakozik a kalandvágy és az igazságosság szelleme. A XIII. századi Angliában Robin és martalócainak csapata szembeszáll a kisváros korrupt vezetőjével, és felkelést szítanak a korona ellen, ami örökre megváltoztatja a hatalmi egyensúlyt a világban. Akár tolvaj ő, akár hős, ez a szegénysorból jött férfi lesz a szabadság örök szimbóluma népe számára...

 

Kettőn áll a vásár - SuperTV2, július 19. vasárnap, 18.55h

Azt mondják, hogy minden embernek van egy párja valahol a világban. Ez persze lehetetlen, de Amanda szereti a lehetetlen dolgokat. Van is egy lány, Alyssa, aki pontosan egy időben született vele, csak egy másik kontinensen. Egyikük nagyszájú, másikuk csendeske. Egyikük mérhetetlen fényűzés közepette nevelkedik, másikuk nevelőszülőtől nevelőszülőig vetődik. A felnőttek viszont mindenütt egyformák. Buták, élhetetlenek, és nem képesek felismerni saját érdekeiket. Amanda apja éppen feleségül készül venni valakit, aki nem illik hozzá, csak nagyon szeretne feleséggé válni. Alyssa pedig szerencsére ismer egy nagyszerű nőt, aki remélhetőleg elég bátor ahhoz, hogy megküzdjön a neki való férfiért. Csak egy kis segítség kell neki a lányoktól. És az, hogy a lányok találkozzanak. A népszerű színészek (Steve Guttenberg, Kirstie Alley) és a két nagyszerű lány (az Olsen testvérek) felnőtteknek és gyerekeknek egyaránt kiváló szórakozást garantálnak.

 

Tökéletes gyilkosság - Viasat6, július 19. vasárnap, 21h

A New York-i milliomos, Steven Taylor mindent megkapott az élettől, amit ember csak kívánhat: pénzt, hatalmat és egy gyönyörű, fiatal feleséget. Emily az ENSZ-ben dolgozik többnyelvű tolmácsként; előkelő, okos asszony, akit egy csöppet sem elégít ki, hogy a férje csupán gyűjteménye legértékesebb darabjának tekinti. Nem csoda hát, hogy egy idő után egy másik férfi karjaiban keres vigaszt: David Shaw szegény, de tehetséges festő, aki mindent megad az elhanyagolt fiatalasszonynak, amit Emily a férjétől nem kaphat meg. Taylor azonban hamarosan rájön, mi az oka felesége egyre hűvösebb viselkedésének, és végzetes lépésre szánja el magát. Nem kevesebbet kíván elkövetni, mint a tökéletes gyilkosságot.

 

Mindenki szereti a bálnákat - Moziverzum, július 19. vasárnap, 21h

Az emberek szívét világszerte rabul ejtő igaz történet alapján készült kalandfilm lenyűgöző történet egy kisvárosi riporterről és egy Greenpeace-aktivistáról, akikhez a két rivális nagyhatalom is csatlakozik, hogy megmentsenek egy szürkebálnacsaládot, akiket körbe zárt az északi sarkkör gyorsan szilárduló jege. Az Alaszka északi csúcsán dolgozó helyi riporter, Adam Carlson alig várja, hogy lelépjen valami nagyobb nézettségű hely és egy jobb állás felé. Ám amikor beüt élete sztorija, a világ jön el őhozzá.

Egy olajmágnás, államfők és szenzációéhes újságírók bukkannak fel a fagyos városkában, de aki miatt Adam leginkább aggódik, az Rachel Kramer. A lány nemcsak szókimondó környezetvédő, de a volt barátnője is. Az idő egyre fogy, és Rachelnek és Adamnek össze kell hoznia egy különleges szövetséget az eszkimó őslakosok, az olajcégek és az orosz és amerikai hadsereg között, hogy ellentéteiket félretéve segítsenek kiszabadítani a bálnákat. Ahogy a világ figyelme a földgolyó jégsapkája felé irányul, a veszélyeztetett állatok kimenekítése a nemzetek közös ügye lesz, és pillanatnyi enyhülést hoz a hidegháborúban.

 

A félszemű - M2, július 19. vasárnap, 21.10h

A tizennégy éves Mattie Ross apját hidegvérrel lelőtte a gyáva Tom Chaney, és a lány eltökéli, hogy az igazságszolgáltatás kezére adja a bűnöst. Segítséget kér az iszákos, hamar a fegyveréhez kapó békebírótól, Rooster Cogburntől. Ketten nekivágnak, hogy (a férfi tiltakozása ellenére) levadásszák Chaney-t. Az apja vére azt diktálja Mattie-nek, hogy a bűnözőt az indiánok földjén át is üldözze, és megtalálja őt a LeBouef nevű texasi ranger előtt, aki egy másik férfi meggyilkolása miatt vinné Chaney-t Texasba.

 

Jackie - Duna Tv, július 19. vasárnap, 21.15h

A First Ladyt, Jacqueline Bouvier Kennedyt a világ egyszerűen csak Jackie-ként ismerte meg. Az amerikai történelem egyik legfiatalabb elnökfelesége volt, mindössze harmincegy éves, amikor Kennedyt beiktatták. Az egész ország rajongott érte, nagy szerepe volt abban, hogy JFK elnöksége alatt gyökeresen megváltozott az amerikai közvélemény viszonya a Fehér Házhoz és az elnöki párhoz. A fiatal, vonzó és intelligens nő felfoghatatlan nyomás alá került 1963 novemberében: dallasi látogatásukkor lelőtték közvetlenül mellette ülő férjét az őket szállító autóban. A férfi elvesztését követően Jackie-nek felül kellett emelkednie személyes gyászán: méltósággal és állhatatosan vitte tovább JFK szellemi örökségét és mutatott példát az egész világnak.

 

Tőrbe ejtve - Film Now, július 19. vasárnap, 21.50h

A milliárdos krimiírót 85. születésnapján holtan találják vidéki villájában. A partit követő napon a tett helyszínére érkezik a híres magándetektív, Benoit Blanc (Daniel Craig), akit egy titokzatos személy bérelt fel a szenzációs bűncselekmény felderítésével. Ahogy a nyomozó elkezdi felgöngyölíteni az ügyet, egyre különösebb titkokra derít fényt. És bár az ünnepségen résztvevő családtagoknak és a személyzetnek is megdönthetetlen alibije van, mindenkinek alapos indítéka volt a szörnyű tett elkövetésére. A vidéki magányban elszigetelt família minden tagja egyre kétségbeesettebben bizonygatja saját igazát, de Benoit Blanc egy meglepő csellel végül mégis tőrbe csalja a gyilkost.

 

Vérző olaj - Paramount Channel, július 19. vasárnap, 22h

A Vérző olaj a kaliforniai petróleum-kitermelés aranykorában játszódik. A történet Daniel Plainview életét és mindennapjait mutatja be, aki szedett-vedett ezüstbányászból vált az olajmezők királyává. Amikor megtudja, hogy egy nyugati városban, a poros Little Bostonban az olaj csak úgy bugyog a tengerfenékből, fiával együtt rögtön odaköltöznek. A kisvárosban, ahol a legnagyobb izgalmat Eli atya vasárnapi miséje jelenti, Plainview és fia megcsinálják a szerencséjüket. Mégsem élhetnek nyugodtan, mivel a korrupciónak és az olajjal való seftelésnek köszönhetően konfliktusokba keverednek, amelyek olyan emberi értékeket is semmissé tesznek, mint a szeretet, remény, közösség, hit, ambíció, és még az apa-fia köteléket is.

 

Áldott mélységek - Duna Tv, július 19. vasárnap, 23h

Yolanda, az egykori gimnáziumi tanár most bárokban énekel, így tartja el fiatal, drogos szeretőjét. Ám a fiú túladagolásban meghal Yolanda lakásán, és a rendőrség az énekesnőt gyanúsítja, aki pénz és cél nélkül menekül. Utolsó mentsvára a Megalázott Megváltó Nővérek közössége, ez a furcsa apácarend, melyet nemrég alapított egy különc, gazdag arisztokrata. A nehéz anyagi helyzetben lévő rend befogadja a rászorulót, de ezzel Yolanda problémái még nem oldódnak meg... Pedro Almodóvar, az Oscar-díjas spanyol rendező korai filmdrámája.

 

Egy ágyban az ellenséggel - Prime, július 19. vasárnap, 23.15h

Amikor Laura négy évvel ezelőtt hozzáment Martin Burney-hez, még csak nem is sejthette, hogy a férfit milyen vad szenvedély fűti iránta. A külvilág számára ők még mindig az ideális házaspár megtestesítői: Laura nemcsak gyönyörű nő, hanem remek háziasszony is, aki férje minden kívánságát készségesen teljesíti, Martin pedig jóképű, sikeres és hihetetlenül vonzó. Ám a Burney család élete cseppet sem olyan, mint amilyennek kívülről látszik. Senkinek sincs fogalma arról, hogy a rettegő asszony csak a megfelelő pillanatot várja, hogy megszökhessen ebből a pusztító kapcsolatból, elmenekülhessen az elől, amit még legvadabb rémálmaiban sem feltételezett volna az őt szerető férjéről.

 

Halhatatlan szerelem - Filmcafe, július 19. vasárnap, 23.20h

Daniel, a repülőgép-pilóta feleségül akarja venni szerelmét, Helent. Mielőtt azonban ezt megtehetné, barátnőjét elgázolja egy autó. A kómába esett nőről az orvosok teljesen lemondanak. A kétségbeesett Daniel ezért úgy dönt, hogy részt vesz barátja kísérletében, és hibernáltatja magát, míg szerelme fel nem ébred. A háború előtti kísérletbe azonban valami hiba csúszik, így amikor Daniel visszatér az élők közé, már 1992-t írnak a naptárak. Az új helyzetben nemcsak rohamosan öregedő testével, hanem a jelentősen megváltozott körülményekkel is szembe kell néznie.

 

Szenvedélyek viharában - TV2, július 19. vasárnap, 00.25h

Egy elsöprő erejű romantikus történet elevenedik meg előttünk három fivérről, az apjukról és egy csodálatos, ellenállhatatlan fiatal nőről, aki mindannyiuk életét visszavonhatatlanul megváltoztatja. William Ludlow ezredes, miután megelégelte kormánya indiánokkal szembeni bánásmódját, egy távoli, őslakosok lakta vidéken telepszik le, hogy nyugodtan nevelhesse fel három fiát. Alfred, a legidősebb csendes, kötelességtudó fiú, aki pontosan tudja, mit akar.

Samuel, a legfiatalabb mindenki kedvence, a századforduló idealizmusának megtestesítője. Tristan, a középső azonban senkihez sem hasonlítható: vad, öntörvényű lélek, akit az ezredes hű indián segédje nevelt képzett harcossá. A három testvér elválaszthatatlan, de amikor felnőnek, életüket előre nem látható tragédiák, szenvedélyek és indulatok más-más útra terelik. A háború és a szerelem, a küzdelem és a családi kötelékek hol eltaszítják, hol mágnesként vonzzák a család tagjait: az apát, a fiúkat és a közéjük álló Susannah-t... Jim Harrison regénye alapján.