Ezért hagyta ott Steve Carell az Office-t

Egy most megjelent könyvből kiderül, hogy a sztár nem saját maga akart távozni a népszerű sitcomból a hetedik évad után.

Amikor a legfontosabb szerepet, Michael Scott regionális menedzsert alakító színész otthagyta az Office-t, az mindent megváltoztatott az NBC vígjátéksorozata számára, ami utána már csak két évadot ért meg (a fináléban Carell még egyszer megjelent). Andy Greene új könyve, a The Office: The Untold Story of the Greatest Sitcom of the 2000s (Office: a 2000-es évek legjobb sitcomjának sosem hallott története) most végigvette, milyen folyamat vezetett idáig.

Carell ugyan egy rádióinterjúban annak idején úgy nyilatkozott, hogy lehetséges, hogy a hetedik évad után nem tér vissza – mindezt azonban azért tette, mert a csatornától senki sem kereste, hogy meghosszabbítsák a szerződését. Az Office producere, Randy Cordray szerint a színésznek egyszerűen nem volt más választása.

Steve Carell az Office-ban. Forrás: port

 

„Ha nem tisztelnek, és még csak fel sem ajánlják a szerződést, vagy nem keresnek, hogy megvitassátok a jövőbeli szerződésed, akkor továbbállsz”

– mondta a producer. „És amiatt is rossz érzéseim voltak, hogy sokan azt hitték, önszántából hagyja itt a műsort, ami egyáltalán nem így volt. (…) Tényleg maradni akart. És a távozása mindannyiunkat lesújtott, mert ő volt a sorozat lelke” – tette hozzá Cordray.

A filmes szerint egyébként Carell az NBC-nél épp akkortájt történt vezetőségváltásnak lett az áldozata. Jeff Zuckert akkor váltotta Bob Greenblatt az elnöki székben, és Greenblatt nem volt nagy rajongója az Office-nak. „Az egészet adottnak vette” – fogalmaz Cordray. Így történhetett, hogy a sitcom legnagyobb sztárját senki sem kereste a szerződése megújításával, hiába akart volna visszatérni a nyolcadik évadban is.

A producer állítását egyébként a stáb többi tagja is megerősítette: a hangmérnöktől kezdve a fodrászon át a casting directorig mindenki úgy tudta,

Carell szívesen folytatná, és az NBC rontotta el ostoba módon az egészet.


(via IndieWire)