Ezért nem tér vissza Samantha az új Szex és New Yorkba

A sorozat két legnagyobb sztárja közt kibékíthetetlen az ellentét.

A Porton is írtunk Sarah Jessica Parker nagy bejelentéséről, ami szerint új évaddal tér vissza a Szex és New York az HBO Maxon. Kiderült az is, hogy az And Just Like That… címen futó szériának lesz egy nagy hiányzója is: a Kim Cattrall által alakított Samantha kimarad a sztoriból.

Aki követte a sorozat eléggé pocsék filmes folytatásaival kapcsolatos híreket, az ezen a fejleményen valószínűleg nem lepődött meg. Cattrall már 2017-ben kijelentette, hogy továbblépett, és nem akarja többet eljátszani a karaktert.

Több szempontból is áldásnak éreztem a szerepet, de a második film után elegem lett”

– nyilatkozta a The Guardiannek, korábban pedig még arra is utalt a „bullying” szót használva, hogy a sorozat forgatása rossz légkörben zajlott, amit Sarah Jessica Parker visszautasított. A viszonyuk később még jobban elmérgesedett egy 2018-as instagramos üzenetváltás tanúsága szerint. Amikor Cattrall testvére elhunyt, Parker együttérzését fejezte ki a színésznő közösségi oldalán. Cattrall erre válaszul külön posztban írta meg, hogy nincs szüksége Parker támogatására és szeretetére ezekben a nehéz időkben.

Nem vagy a családom tagja. Nem vagy a barátom. Úgyhogy utoljára szólok, ne használd fel a tragédiám arra, hogy helyreállítsd a „jó kislány”-imidzsed"

- írta, hozzátéve, hogy ez jó emlékeztető arra, milyen „kegyetlen” volt régebben is a Carrie Bradshaw-t alakító színésznő.

Parker ennek ellenére diplomatikusan nyilatkozott, amikor a bejelentés kapcsán a Samantha hiányát firtató kérdésekre válaszolt az Instagram-oldalán. „Nem utálom őt, soha nem is mondtam ilyet, nem is lennék rá képes” – írta Cattrallra utalva, és hozzátette, hogy „Samantha nem lesz része ennek a történetnek, de ő mindig is egy marad közülünk, függetlenül attól, hogy merre járunk, és mit csinálunk.”

Az új Szex és New York tíz, fél-félórás epizódból áll majd, és az HBO Maxon fog debütálni. A forgatás tavasz végén kezdődik New Yorkban, ha a járványhelyzet engedi.