Ezért szeretjük a Ne bízz a ribiben! című sorozatot

Két sorozat után kinyírták, de csak pár év kellett, hogy egyre többen kezdjenek ráébredni, micsoda kincset veszített ezzel a világ. A főszerepet játszó Krysten Ritter azóta szuperhősként futott be, és megjelenik mellette a nyolcvanas évek egyik tinisztárja, aki önmaga paródiáját játssza.

A sorozat főszerepét Krysten Ritter játssza, akire legtöbben a Totál szívás (Breaking Bad) című sorozatban figyeltünk fel. Bár minden idők egyik legjobb krimisorozatában csak kilenc epizód erejéig szerepel, a karaktere ezt követően is óriási hatással van a történet alakulására. Miután ebben a kilenc részben nagyon erőset alakított, már vártuk, mikor kap főszerepet egy jó kis sorozatban. Pár évvel később megjelent a Ne bízz a ribiben! című sitcom, amit nem sokkal később a Jessica Jones című szuperhősös sorozat követett, amiért aztán a lába előtt hevertek a kritikusok.



A Ne bízz a ribiben! az Álom luxuskivitelben egyfajta modern változata, a sorozat alkotója azt próbálta meg elképzelni, milyen lenne Holly Golightly lökött és lelőhetetlen figurája, ha napjaink New Yorkjában élne. Így született meg Chloe karaktere, aki egy elegáns és szókimondó szélhámos. Az egyik specialitása, hogy beszedi a foglalót a lakótársaitól, majd a lehető leggyorsabban elüldözi őket a lakásból, hogy helyet csináljon a következő áldozatnak. Krysten Ritter nemcsak ránézésre hasonlít sokszor nagyon Audrey Hepburnre, de hibátlanul adja a nagyvilági nőt, aki körül vibrál a levegő, és a férfiak elvesztik az eszüket tőle. Viszont az elődjénél jóval gátlástalanabb, cinikusabb és még harsányabb.

A sorozat Chloe és a lakótársa, az ártatlan és naiv June viszonyára épít. June Chloe egyik áldozataként kerül képbe, miután nagyra törő tervekkel New Yorkba költözik, de mégis ő az, aki megállja a helyét vele szemben, és ügyesen visszavág. Így a két nő furcsa barátságot köt, ami aztán tálcán kínálja a komikus helyzeteket.

A Ne bízz a ribiben! harmadik fontos figurája James Van Der Beek, a Dawson és a haverok egykori főszereplője, aki a saját maga paródiáját játssza. Az egykori tinisztárt, akiért még most is döglenek a csajok, de mindent megadna egy jó szerepért, vagy legalább egy magazincímlapért, és ő Chloe legnagyobb cimborája, aki a csínytevéseiben is teljes vállszélességgel támogatja.

Talán a bevállalós sorozatcímnek is köszönhető, hogy már a kezdetektől mostohán bántak a sorozattal. Még a forgatás előtt csatornát váltott, hogy aztán a második évadot végül le se adják teljes egészében. A második évad után el is kaszálták, de azóta természetesen ráébredt az utókor, micsoda veszteséget szenvedtünk. Miután újra levetítették egy másik adón, majd felkerült a Netflixre, egyre nagyobb rajongótábort gyűjtött magának.

Miközben az okos, szókimondó poénok és feszes párbeszédek viszik a hátukon a sorozatot, nem mellesleg ügyesen reflektál arra is, milyen a mai világban pályakezdőként boldogulni. Különösen akkor, ha az ember történetesen nő.