Felfüggesztette az RTL Klub Járai Mátét

Június 30-ig nem szerepelhet az RTL Klub képernyőjén Járai Máté, miután a műsorvezető bizalmas információkat árult el Istenes Bence internetes műsorában.

Járai arról beszélt, hogy a csatorna szerkesztői korábbi konfliktusaik miatt eltiltották egy Rácz Jenő-interjútól, így a séf csak Járai műsorvezetőtársával, Peller Mariann-nal beszélgetett.

Konkrétan így nyilatkozott az IstenEst című műsorban:

„Rácz Jenő úgy berágott rám a Nyerő Párosban, hogy nem volt hajlandó beülni hozzám beszélgetni a Reggeliben. Nem az ütött szíven, hogy Jenő nem ül le velem beszélgetni, hanem hogy ennyi év után még mindig kéri, ha én vagyok a műsorvezető, ő nem szeretne bejönni. Ezt az új szerkesztőnk nem tudta. (...) Először tökre megörültem, amikor láttam az adásmenetben, hogy jön. Azt gondoltam, megszületett a Kamilla és akkor most megbocsátotta ezt a történetet, túl vagyunk a problémán, és beül velem beszélgetni, és azt mondjuk, hogy fátylat a múltra. Ehhez képest éjjel fél tizenkettőkor kiderült, amikor meglátta, hogy én vagyok a másnapi műsorvezető, azt mondta, akkor ő nem ül be.”

 

A Blikk az eset után arról érdeklődött az RTL Klubnál, mennyire bevett gyakorlat, hogy egy hasonló konfliktus miatt egy műsorvezetőt nem engednek be egy adott beszélgetésre.

„Ebben az esetben nem ez történt. Több vendég volt egyszerre a stúdióban, így a műsorvezetők megosztásra kerültek - ez gyakori a műsorban. A műsorvezetők közül pedig gyermekvállalás és A Konyhafőnök témákban – egyelőre – Peller Mariann a kompetensebb, ezért beszélgetett ő Rácz Jenővel.”

– közölte a csatorna kommunikációs osztálya.

Via Blikk

Kép forrása: RTL Klub