Feltárul a titkos kapcsolat a The Walking Dead és a Breaking Bad között

Beigazolódni látszik a teória, miszerint a két sorozat ugyanabban az univerzumban játszódik.

A zombiszéria jelenleg futó, kilencedik évadának legutóbbi, tizedik epizódjában újabb utalás történt arra nézvést, hogy átfedés van a sorozat és a Breaking Bad egyes figurái között. Az Omega című részben ugyanis a Lydia nevű új karakter elmeséli az élettörténetét Darylnek és Henrynek: a nézők előtt flashbackekben tárulnak fel a közvetlenül a zombikatasztrófát megelőző események.

A Suttogók bandája. Forrás: FOX

 

A szóban forgó jelenetekből megtudhatjuk, hogyan vált Lydia anyja, a Samantha Morton által alakított Alpha gondoskodó anyából a zombibőrből varrt maszkot hordó Suttogók bandájának félelmetes vezetőjévé. Az egyik momentum pedig az, hogy Alpha egy altatódalt énekel a lányának, az 1939-es Lydia the Tattooed Ladyt, ami a Marx fivérek Botrány a cirkuszban című burleszkfilmjében csendült fel.

A Breaking Bad-rajongók pedig pontosan tudják, hogy ugyanezt a dallamot lehetett hallani csengőhangként, amikor a drogkereskedő, Lydia Rodarte-Quale felhívta Toddot a sorozat fináléjában. Ez ráadásul nem az első jelzés volt azzal kapcsolatban, hogy a két szériának szorosabb köze is van egymáshoz.

A Breaking Bad Lydiája Todd-dal (háttal) és Walterrel. Forrás: AMC

 

Még a The Walking Dead harmadik évadában történt, hogy amikor Madison és Qualtega besétálnak egy piacra, felcsendül a Negro y Azul: The Ballad of Heisenberg című szám – ugyanaz, ami a Breaking Bad második évadának egyik ikonikus betétdala volt. Sokan pedig abból, hogy a két sorozat egyazon univerzumban játszódik, egyenesen azt a következtetést vonják le, hogy a Walter White által gyártott metamfetamin, a Blue Sky volt a közvetlen oka a zombijárvány elterjedésének.


(via Independent)