Feltörték az HBO közösségi oldalait

Most a tévétársaság Facebook- és Twitter- fiókjait pécézték ki a hekkerek.

Szegény HBO-t az ág is húzza. Nem elég, hogy júliusban hekkerek jelentős váltságdíjat követeltek tőlük, hogy ne szivárogtassák ki a Trónok harca megszerzett forgatókönyveit, szerdán a spanyol HBO maga tette ki véletlenül a netre a Trónok harca soron következő epizódját. Ami persze rögtön a torrent oldalakon landolt.

És most még ez is: szerda éjszaka feltörték az HBO Facebook -és Twitter profilját, és üzenetet is hagytak: „Hi, OurMine itt van, teszteljük a biztonságotokat, HBO, kérlek, lépjetek kapcsolatba velünk, hogy javíthassunk a biztonságotokon – ourmine.org” Az üzenet mindkét felületen megjelent. Egy későbbi posztban pedig ezt írják: "Let's make #HBOHacked trending!"


A kibertámadás tehát már július óta tart, amikor a hekkerek több HBO-sorozat felvételeit (Nagypályások, 104-es szoba, Félig üres), illetve a Trónok harca forgatókönyvét is megszerezték. Emellett hozzáfértek az HBO dolgozóinak személyes nyilvántartásaihoz, beleértve a címeket, telefonszámokat és a társadalombiztosítási információkat is. Míg a korábbi hekkerekhez semmilyen ismertebb név illetve csoport nem köthető jelenleg, addig a legutóbbi, közösségi oldalak elleni támadást az OurMine csoport vállalta magára, akik már ismertek voltak a Google, a Marvel és a Netflix elleni támadásokról. Így nagy a valószínűsége annak, hogy a támadások nem függenek össze egymással.


 Az OurMine nem állt meg a közösségi oldalaknál: a társaság több sorozatának illetve műsorának profiljához (Szilícium-völgy, Az alelnök, True Blood) is hozzáfért, az HBO azonban gyorsan cselekedett, és pár órával később eltávolította a posztokat.

via looper.com