Filmek csütörtök esti tévézéshez

Ha szereted a kilencvenes években készült sci-fiket, akkor ez a te estéd lesz!

Rocky II. - Mozi+, május 23. csütörtök, 18.30h

Apollo Creed csak azért választotta ellenfeléül az amatőr reménységet, hogy biztos lehessen győzelmében, és megmutassa a világnak, ő a legfényesebb csillaga a szorítónak. Rocky Balboa azonban mindenkit meglepett, amikor 15 meneten keresztül bírta az embertelen küzdelmet. Apollo nem hagyja annyiban a dolgot, és újból kihívja Rockyt, hogy bebizonyítsa, az ismeretlenségből feltörő bokszoló lenyűgöző eredménye csupán véletlen volt. Rocky visszautasítja a bajnok kihívását, ám később mégis úgy dönt, újra felveszi a kesztyűt. Újból edzeni kezd, és mestere, Mickey segítségével felkészül élete legnagyobb küzdelmére.

Sivatagi cápák - Moziverzum, május 23. csütörtök, 18.45h

Vége az Öböl-háborúnak, az amerikai katonák haza készülődnek, néhányuknak azonban nem hiányzik a civil élet. Egy menekültnél talált térképről kiderül, hogy a kuvaiti aranyrudak rejtekhelyét ábrázolja. Négy katona, Archie Gates (George Clooney) vezetésével, állig felfegyverkezve magánakcióba kezdenek a kincs felkutatására. Troy Barlow (Mark Whalberg) és barátja Conrad (Spike Jonze) hamarosan megtudják, hogy az iraki valóság egészen más, mint amit a tévéhíradók boldog beszámolóiban láthatnak.

Csillagközi invázió - Film+, május 23. csütörtök, 21h

A távoli jövőben játszódó történetben az érettségizett ifjak legbiztosabb pályája a katonaság, az állam tökéletes szolgálata. Johnny Rico is ezt a hivatást választja. Nem annyira hazafias érzelmek vezérlik, mint inkább egyfajta édes rivalizálás barátnője kegyeiért, aki viszont csillagközi pilótának állt. Éppen nagyszabású háború dúl: a Klendathu bolygóról származó félelmetes rovarok ellen nehéz hatékonyan harcolni. Johnnynak elég alkalma akad, hogy bajtársainak, feletteseinek és szerelmének bebizonyítsa helytállását.

Folt a zsákját - Filmcafe, május 23. csütörtök, 21h

Eddie (Richard Pryor) a börtön árnyékában elvállalja egy szanatóriumi beteg kíséretét. Csakhogy George (Gene Wilder) notórius hazudozó, aki ha egyszer beindul, a világ a sarkaiból is kifordul. Épp hogy kilépnek a klinika ajtaján, George máris egy hatalmas tévedés középpontjában találja magát. Összetévesztik a milliárdos Abe Fieldinggel, és bár George szabadkozik, végül Eddie kedvéért belemegy a játékba. Hamarosan azonban rá kell jönnie, hogy csőbe húzták és hazug életének egyetlen szereplője sem az, akinek mondja magát.

A gömb - Moziverzum, május 23. csütörtök, 21h

A Csendes-óceán mélyén egy ismeretlen eredetű, 300 éves űrhajót találnak. Négy fős tudóscsapatot küldenek le a víz mélyére, hogy kiderítsék, van-e élet a hajón. Amikor leereszkednek a mélységbe, egy hatalmas fémgömbre bukkannak, amiről hamarosan kiderül, hogy a jövőben, 2048-ban készült Amerikában. A tudósok behatolnak az űrhajóba, ám nem is sejtik, mi vár rájuk, ahogy azt sem, milyen emberként térnek majd vissza - ha egyáltalán visszatérnek.

Golyózápor - AMC, május 23. csütörtök, 21h

Nincs megállás. Egy titokzatos férfi, aki Mr. Smith-nek nevezi magát (Clive Owen) és akiről csak annyit tudhatunk, hogy virtuóz módon bánik a pisztollyal, belekeveredik egy vajúdó nő körül kitört utcai lövöldözésbe. Az újszülöttet megvédi a támadóktól, ám az anyját már nem tudja megvédeni. Hamarosan kiderül, hogy a gyilkosok nem az anyára, hanem a gyerekre vadásztak. Attól kezdve a férfi nem szabadul kénytelen megvédeni a csecsemőt, aki rá is szorul a fegyveres támogatásra: egy elszánt bűnöző (Paul Giamatti) ugyanis mindenáron el akarja pusztítani. Mr. Smith és egy váratlanul a segítségére siető prostituált (Monica Belluccci) megpróbálja elrejteni a babát. A város egyre különösebb és félelmetesebb részeire jutnak el, miközben egy hadseregnyi zsoldos van a nyomukban.

A csodálatos Pókember - Sony Movie Channel, május 23. csütörtök, 21h

Peter Parker gyerekkorában veszítette el a szüleit, a nagyszülei nevelték fel. A magányos tini szeretné megtalálni önmagát, és szeretné elnyerni Gwen barátságát. Amikor Peter megtalálja apja régi aktatáskáját, különös titokra bukkan benne. Nyomozni kezd, és a szálak apja egykori üzlettársához vezetnek. A tudós különleges gyíkkivonattal kezeli magát, ám szörnyszülötté válik. Peter nem tehet mást, használni kezdi különleges képességeit, hogy Pókemberként legyőzze.

Szökőhév - SuperTV2, május 23. csütörtök, 22h

A fiatal Anna (Amy Adams) kétségbeesve várja, hogy barátja, a számára minden szempontból tökéletes férfi végre feleségül vegye. A probléma csak az, hogy a sors egészen mást tartogat számára.
Miután a pár negyedik évfordulója is leánykérés nélkül zajlik, Anna elhatározza, hogy saját kezébe veszi az ügyet. Szerencsére ráakad egy ír hagyományra, mely szerint szökőnapon, február 29-én a nők is megkérhetik kedvesük kezét. Anna-nak nem is kell több, elhatározza, Dublinba megy választottja után, hogy térden állva kérje férjül. A tökéletesen eltervezett fiúkérés azonban nem megy olyan könnyen. A csöppet sem zökkenőmentes utazás és a borzalmas időjárás keresztbetesz Anna-nak, így Írország másik felén ragad, messze párjától. A váratlan helyzetben kénytelen egy igen jóképű ám annál cinikusabb férfi, Declan (Matthew Goode) segítségét kérni, hogy vágjon át vele az országon és keressék meg együtt barátját. A kalandos utazás alatt az alkalmi páros azonban rádöbben, hogy a szerelem felé vezető út nem mindig egyenes.

Parfüm: Egy gyilkos története - Filmcafe, május 23. csütörtök, 22.55h

A parfümkészítő Jean-Baptiste Grenouille-t (Ben Wishaw) halálra ítélik tizenhárom nő haláláért. A fiatal, kapcsolatteremtésre képtelen Grenouille szaglása olyannyira kifinomult, hogy bármilyen összetevőt képes megkülönböztetni egy illatban. Ez okozza a vesztét és nők tragédiáját. Szerencsétlen véletlen folytán, amikor magával ragadja egy lány gyönyörűséges illata, véletlenül megöli. Grenouille minden vágya, hogy az illatot újból érezhesse, és ezért a legvégsőkig is elmegy.