Filmek csütörtöki tévézéshez

A mai legizgalmasabb film A harminchármak lesz Antonio Banderas-szal és Juliette Binoche-sal. A mozi a 2010-es chilei bányaszerencsétlenséget dolgozza fel, amikor 33 bányász rekedt lent a mélyben.

A tökéletes trükk - Viasat3, május 16. csütörtök, 21h

A bűvészek a múlt századforduló Londonjának legnagyobb sztárjai. Két fiatal varázsló van feljövőben. A feltűnő és kifinomult Robert Angier a közönség kedvence. A kissé bárdolatlan, egyszerű Alfred Borden viszont igazi géniusz, de hiányzik belőle az a képesség, hogy lebilincselje nézőközönségét. Eleinte barátsággal és tisztelettel viseltetnek egymás iránt, de mikor a nagy mutatványuk rosszul sül el, egy életre ellenséggé válnak. Ettől kezdve legfőbb vágyuk, hogy legyőzzék a másikat. Minden trükk és minden fellépés egyre fokozza a gyilkos versenyt közöttük.

X-Men - A kívülállók - Mozi+, május 16. csütörtök, 21h

Mutánsok élnek köztünk. Emberek ők is, de a genetika véletlene folytán különleges képességekkel születtek. Van köztük, aki olvas mások gondolataiban, van, aki átsétál a falon, vihart támaszt, vagy ölni tud a puszta tekintetével. Az emberek nem ismerik őket, ezért félnek tőlük. A mutánsok egy része pedig retteg ettől a félelemtől, ezért a zseniális Magneto (Ian McKellen) vezetésével háborúra készül. Ám működik egy különleges intézet, ahol a rejtélyes X professzor (Patrick Stewart) X-Men nevű különleges csapatával mindent megtesz, hogy a mutánsok rosszabb felétől megvédje az emberiséget.

Dzsungelből dzsungelbe - Filmcafe, május 16. csütörtök, 21h

Cromwell nem is sejti, hogy mi vár rá, amikor visszatér Afrikába, hogy volt feleségétől elkérje a válás kimondásához szükséges utolsó papírokat. A New York-i üzletembert ugyanis egy fiú várja a repülőtéren. Egy fiú, Martin fia, ám a férfinak fogalma sem volt létezéséről. Martin kénytelen hazavinni magával újdonsült fiát, Mimi-Siku-t, aki eddigi életében csak az afrikai dzsungelt látta, és bár New York is dzsungel a maga nemében, a fiút mégis rengeteg meglepetés várja új otthonában. Meg kell tanulnia városi fiú módjára viselkedni. Ez azonban korántsem olyan könnyű Afrika után.

A bombák földjén - AMC, május 16. csütörtök, 21h

Az Irakban dolgozó amerikai bombaosztag tagjai talán a világ legveszélyesebb munkáját végzik. Nap mint nap bombákat hatástalanítanak a háborús övezet kellős közepén. Életük azon múlik, hogy sikerül-e a megfelelő zsinórt elvágni idejében, mielőtt valaki felrobbantaná az elrejtett tölteteket. Számukra Bagdadban mindenki potenciális ellenség, ezért belső konfliktusaik ellenére össze kell tartaniuk. William James bombaspecialista őrmester megszállottan nem vesz tudomást a halál közelségéről társaitól eltérően, akik egyszerűen csak túl akarják élni a már alig néhány napos küldetést. Összebarátkozik egy helyi kisgyerekkel, Beckhammel, és amikor egy bombaraktárban hozzá hasonlító holttestre bukkan, keresni kezdi a tetteseket.

Con Air - A fegyencjárat - Film+, május 16. csütörtök, 21h

A Fegyencjárat egy repülőgép, amelynek utaslistáját az ország legelvetemültebb bűnözőiből állítják össze. Cyrus Grissom, a Vírus (John Malkovich) és a többiek mind életfogytiglanra ítélt gyilkosok, akiket az ország legbiztonságosabb börtönébe akarnak átszállítani. Közéjük kerül Cameron Poe (Nicholas Cage), az amnesztiával szabaduló rohamosztagos. Ő családjához térne haza, de váratlanul tudomásul kell vennie, hogy megpróbáltatásai folytatódnak. Nem az ügyész, hanem az élet folyamodott súlyosbításért; ami az elkövetkezendő huszonnégy órában vár rá, ahhoz képest az elmúlt nyolc börtönév kismiska. A rabok kiszabadulnak és eltérítik a gépet. Poe pedig tudja, nincs más választása, mint záros határidőn belül visszaszerezni az irányítást. A földön hajukat tépő rendőrök ugyanis nem fognak válogatni az eszközökben, hogy - esetleg egy ártatlannal együtt - eltakarítsanak egy légi-rakomány szennyest.

NagySzínPad 2019 / Döntő - M2, május 16. csütörtök, 21.05

Bemutatjuk 2019 igazi, élő sikereit! Hatodik alkalommal rendezik meg a koncert zenekarok legrangosabb hazai versenyét, a Nagy-Szín-Pad tehetségmutatót! A 2019-es, mezőnyben a Follow the flow, Koszi Janka, Nomád, New Level Empire, Useme, Stolen Beat, Usnk, The Bluebay foxes indul a fesztiválok Nagyszínpadaiért! A döntőben már csak a mezőny három zenekara küzd meg a nyereményekért.

Addams Family 2. - SuperTV2, május 16. csütörtök, 22h

Új taggal bővül a galád család, Morticia egy ennivalóan édes porontynak ad életet. Pubert igazi Addams csemete: az anyjától örökölte a hollófekete haját, Fester bácsikájától a hullafehérséget, az apjától pedig a bajuszát. A megszületésével azonban csőstül jön a baj, a kamaszodó nagyobbak ugyanis féltékenyek a kicsire. Nem férnek a bőrükbe, mindent megtesznek, hogy eltegyék láb alól a csöppséget. Gomez és Morticia végül - a kölykök nagy bosszúságára - egy dadust szerződtet a kicsi mellé. A kéjsóvár Debbie szemet vet Fester bácsikára. A szabad pálya érdekében a dadus táborba küldi a csemetéket.

A harminchármak - Viasat3, május 16. csütörtök, 23.45h

2010-ben Chilében 33 bányász reked a föld alatt egy robbanás miatt egy 100 éves arany- és rézbányában. Az elkövetkező 69 napban egy nemzetközi csapat éjjel-nappal azon dolgozik, hogy megmentsék a csapdába esett embereket. Köztük van Mario Sepulveda (Antonio Banderas) is, akinek ez lett volna a nyugdíjazása előtti utolsó munkanapja. A világ lélegzetvisszafojtva várja a csodát.