Filmek fejfájás ellen - Ezeket a filmeket ajánljuk keddre

Kedd este ezekkel a filmekkel lazulhattok

V. Henrik - M5, július 5. kedd, 20h

Shakespeare műve nyomán Kenneth Branagh V. Henriket angol királyt dróton rángatják a főpapok és a főnemesek. Ráveszik, hogy rohanja le Frankhont, hogy a birodalomhoz csatolja azt. Az ifjú király véres háborút indít a frankok ellen, és hősies példamutatásával megszégyenítő vereséget mérnek a túlerőre. Majd megismeri és megszereti Katalint, az ifjú és szép frank királylányt. S mindeközben lélekben is hosszú utat tesz meg: gondtalan aranyifjúból a népéért felelősen gondolkodó, bölcs uralkodóvá, s a "Föld legszebb kertjének" urává válik. Kenneth Branagh első rendezése mindjárt 8 nemzetközi díjat nyert, köztük a legjobb filmnek járó Oscar-t, valamint az év legjobb európai film kitüntetést.

 

Machete - AMC, július 5. kedd, 21h

Machete, az egykori rendőr összetűzésbe keveredett az egyik mexikói drogbáróval. Miután Torrez emberei kinyírták a családját, és majdnem vele is végeztek, a határ túloldalán, Texasban kezd új életet. Az államban választásra készülnek. Az egyik jelölt, a korrupt és hazug McLaughlin az illegális bevándorlók ellen kampányol, éjjel pedig öldösi őket. Ezzel veszélyezteti Torrez üzletét, aki kimondja rá a halálos ítéletet. Egy ügyes csellel ráveszi Machetét, hogy nyírja ki a szenátort, majd odadobja a zsaruknak. Machete azonban nem hagyja annyiban a dolgot, elindul, hogy leszámoljon vele.

 

Tökéletes bűnözők - Viasat Film, július 5. kedd, 21h

A.J., Gordon Cozier, John Rahway és a társaik notórius bűnözők. Olyan gengszterek, akik újra és újra zavarba hozzák a zsarukat a tökéletesen megtervezett és óraműszerű pontossággal kivitelezett bankrablásaikkal. Nincs olyan széf, amely biztonságban lenne tőlük. A csapat ezúttal minden addiginál nagyobb dobásra készül, melynek tétje nem kevesebb, mint huszonötmillió dollár megszerzése. Mint korábban, most is tökéletesen előkészítenek mindent, ám tervüket megzavarja egy megszállott zsaru. Jack Welles, a kemény detektív mindenre hajlandó, hogy elkapja a díszes társaságot.

 

Az igazság nevében - Film+, július 5. kedd, 21h

Gordy Brewer (Arnold Schwarzenegger) a Los Angeles-i tűzoltóság parancsnoka egy röpke pillanat alatt mindent elveszít, ami valaha fontos volt számára: fia és felesége meghalnak egy terrortámadásban. A robbantást El Lobónak, a Farkasnak tulajdonítják, aki a kolumbiai polgárháború hírhedt vezére. Gordy bízik az igazságszolgáltatásban, ám hetekkel később látnia kell, hogy a hivatalos nyomozás holtpontra jutott. Barátai és Brandt CIA-ügynök (Elias Koteas) figyelmeztetése ellenére Gordy Kolumbiába indul, hogy maga kutassa fel a Farkast...

 

Drakula - Fillmcafe, július 5. kedd, 22h

Drakulát, a véreskezű vajdát évszázadokkal ezelőtt eltemették, teste mégsem omlott porrá. Hírlik, hogy sírjából éjjelente borzongató kalandra indul és harapása után mind többen csatlakoznak a temetők mélyén bolyongó vámpírok seregéhez. A félelmetes teremtményt emésztő vágyakozás gyötri elhunyt hitvese után. Egy napon a kastélyba vetődő idegen medáljában meglátja egy lány arcképét, aki kísértetiesen hasonlít egykori asszonyára és útra kel, hogy megkeresse a gyönyörű lányt. London lakói azonban nem készültek fel a pokoli teremtmény érkezésére.

 

Terminátor: Sötét végzet - Mozi+, július 5. kedd, 22.55h

Több mint húsz év telt el, mióta Sarah Connor megakadályozta az Ítélet Napját, megváltoztatta a jövőt és ezzel az emberi faj sorsát. Dani Ramos (Natalia Reyes) testvérével (Diego Boneta) és édesapjával éli mindennapi életét Mexikóvárosban, amikor egy nagyon fejlett és halálos új Terminátor, Rev-9 (Gabriel Luna) visszajön az időben, hogy levadássza és megölje őt. Dani túlélése azon múlik, hogy összefog-e a két harcossal: Grace-szel (Mackenzie Davis), a jövő csúcskategóriás szuperkatonájával, és a küzdelmek során megkeményedett, bár már öregedő Sarah Connorral (Linda Hamilton). A Rev-9 kíméletlenül elpusztít mindent és mindenkit a Dani utáni hajtóvadászata során, de szerencsére a hármas találkozik Sarah múltjából egy T-800-assal (Arnold Schwarzenegger) _ és talán ő lehet az utolsó reményük.

 

Háromfejű cápa - AMC, július 5. kedd, 22.55h

Egy háromfejű mutáns fehér cápa fenyegeti a tengeren hajózókat, akik mindent bevetnek, hogy megállítsák a háromfejű szörnyet. A világ legnagyobb gyilkológépe most háromszor olyan halálos.

 

A túlélő - Film Mánia, július 5. kedd, 23.15h

2005. június 28-án az amerikai haditengerészet megindította a Vörös Szárnyak Hadműveletet. Az akció célja az volt, hogy felkutassák és likvidálják az afganisztáni hegységek között rejtőző tálib vezért, Ahmad Shahd-ot. A bevetés azonban nem várt szörnyű fordulatot vett. A négyfős, SEAL-kommandós osztag csakhamar harapófogóban találta magát, körbevéve egy egész sereg tálib fegyveressel, reménytelenül elvágva a segítségtől. Az akció súlyos kudarccal végződött, a négyesből egyedül Marcus Luttrel maradt életben.

 

Nagyfiúk 2. - AXN, július 5. kedd, 23.50h

Az öt általános iskolai haver, hosszú szünet után, az egykori kosárlabda-edzőjük temetésén találkozott újra, és egy emlékezetes hétvégét töltött egymással. Három esztendővel később Lenny a családjával együtt a nyüzsgő Los Angelesből visszaköltözött az Isten háta mögötti szülővárosába, a régi haverokhoz. A suliban éppen befejeződik a tanítás, az utolsó nap mindenki számára tartogat valami meglepetést. Nem kivétel ezalól Lenny, Eric, Kurt és Marcus sem, akik meglátogatják a régi bányát, ahol gyerekkorukban úsztak.