Filmek kedd esti tévézéshez

Oscar-díjas filmekkel (12 év rabszolgaság, A bárányok hallgatnak) tölthetjük a kedd estét, már ha bekapcsoljuk a tévét.

Rocky - Mozi+, május 21. kedd, 18.30h

Rocky Balboa Philadelphia külvárosában, az olasz szegénynegyedben él. Az egyetlen kitörési pont számára a boksz: ha elég kitartása van a küzdelemhez és jól fel tudja használni tehetségét és erejét, igazi nagy bokszoló válhat belőle, profi világbajnok, aki milliókat keres! Edzője, Mickey akkor látja elérkezettnek a pillanatot, amikor a városba érkezik a kor boksz-sztárja, Apollo Creed. Ha Rocky kihívja és legyőzi Apollót, egy pillanat alatt megismeri a nevét egész Amerika.

Mallory szerint a világ - Film Mánia, május 21. kedd, 18.55h

Doug és Lois Riley kilenc éve nem találják helyüket a világban, az életük akkor omlott össze, amikor elveszítették a kamasz lányukat. Miközben az asszony elzárkózott a külvilágtól, a férfi egy szerető mellett próbált vigaszt találni. Doug üzleti útra megy New Orleansba. A városban találkozik a tizenhét éves Malloryvel, aki otthonról szökött meg. Különös kapcsolat bontakozik ki kettejük között, a férfi úgy érzi, ő az egyetlen, aki megérti őt. Közben Lois a félelmét leküzdve megpróbál emberek közé menni. Doug után indul, hogy megmentse házasságukat.

Válótársak - Filmcafe, május 21. kedd, 21h

Audrey Woods (Julianne Moore) és Daniel Rafferty (Pierce Brosnan) egymással szöges ellentétben álló két felfogás szerint végzi ügyvédi munkáját. Legyenek bár eltérőek a módszerek, vesztett pere még egyiküknek sem volt. Itt van hát az ideje, hogy végre összemérjék az erejüket és az eszüket! Erre kiváló alkalmat szolgáltat, amikor egy híres rocksztár-divattervező-házaspár perében az egymással szembenálló feleket épp nekik kell védeniük. A tét nagy: a két híres ügyfél ugyanarra az írországi kastélyra vetett szemet. Audrey és Daniel azonnal Írországba utaznak, hogy külön-külön beszerezzék a számukra kedvező tanúvallomásokat.

The Master - Paramount Channel, május 21. kedd, 21h

Az író-rendező Paul Thomas Anderson ezúttal a második világháború utáni Amerikáról készített felkavaró portrét. A film története az ex-tengerészgyalogos Freddie-t (Joaquin Phoenix) követi nyomon, aki leszerelését követően az alkoholhoz fordul, és sehogy sem találja a helyét. Az élete azonban gyökeres fordulatot vesz, miután megismerkedik egy elhivatott és karizmatikus szellemi vezetővel, Lancaster Doddal (Philip Seymour Hoffman), aki egyre több követőt szervez maga köré.

A bárányok hallgatnak - Moziverzum, május 21. kedd, 21h

Dr. Hannibal "Kannibál" Lecter az egyik legveszedelmesebb pszichopata gyilkos. Évek óta szigorúan őrzött börtönben ül, de az FBI-nak most a segítségére van szüksége. Valaki ugyanis a módszereit utánozza, és remélik, hogy az őrült orvos segítségükre tud lenni. Clarice Starling különleges ügynök kapja a feladatot, hogy férkőzzön Dr. Lecter bizalmába, és próbálja meg rávenni a segítségre. Ám a dolog nem ilyen egyszerű: Dr. Lecter nem csak őrült, de hihetetlenül intelligens is, így Clarice-nek nincs könnyű dolga.

Különleges alakulatok - Film Mánia, május 21. kedd, 21h

Egy francia újságírónőt tálib fegyveresek túszul ejtenek Kabulban. A francia kormány dönt, különleges erők néhány katonája rögvest útnak indul, és ejtőernyővel földet ér, hogy egy eldugott pakisztáni hegyi faluból kimentsék őt. A mentőakció persze nem megy olyan könnyedén: rádiójuk tönkremegy, a tálibok üldözik őket, így nem kérhetnek helikopteres kivonást. Gyalog indulnak a hófödte több ezer méteres Hindukus hegyláncain keresztűl Afganisztán felé, ahol a határ mentén francia NATO bázis van.

12 év rabszolgaság - Film Now, május 21. kedd, 21.40h

Northup 1841-ben, az amerikai polgárháborút megelőző időszakban az északi New York virágzó városában elismert hegedűművészként éli hétköznapjait családjával, míg egy nap tőrbe csalják, elkábítják, és eladják rabszolgának. Helyzete egyre kilátástalanabbá válik, mikor egy szadista déli ültetvényeshez kerül, Edwin Eppshez (Michael Fassbender), aki rabszolgáin kénye kedve szerint tesz erőszakot, akár a végsőkig korbácsolva, kínozva őket.
Northup embertelen körülmények között több száz társával együtt az életben maradásért küzd, miközben megpróbálja megőrizni méltóságát Epps könyörtelen, beteges világban. Solomon 12 évig tartó kegyetlen odüsszeiája alatt nem adja fel a harcot: újra szabad akar lenni. És mikor a sors összehozza őt a kanadai szabadelvű áccsal (Brad Pitt) felcsillan benne újra a remény.