Folytatásban az erő!

Ha egy film igazán sikeres lesz, akkor garantált a folytatás, és ma már egyáltalán nem szükségszerű, hogy az rossz legyen. Íme, a Die Hard, a John Wick és a Deadpool

Péntek: Die Hard 3. - Az élet mindig drága (1995)

A hihetetlenül sikeres első részt jegyző John McTiernan visszatér, hogy a kevésbé sikerült második rész után újra teljesen bizarr kalandokba hajszolja Bruce Willist. Akinek elsőként a Harlem kellős közepén kell egy „Utálom a niggereket” táblával a nyakán kóricálnia, persze nem önszántából és jókedvéből. Az első Die Hard terrorista vezérének ugyanis van egy hasonlóan elszánt testvére, aki most mindent visszafizet, és arra kényszeríti McClane-t, hogy részt vegyen egy halálos játékban, melynek tétje maga New York. Szerencsére még a harlemi kaland során társa akad (Samuel L. Jackson egyik legjobb szerepében), és ketten együtt indulnak a városbújócskára, hogy végül elkapják Jeremy Ironst, mert ő a gonosz.

Szombat: John Wick: 2. felvonás (2017)

John Wick (Keanu Reeves), a visszavonult bérgyilkos sosem nyugszik – mert nem hagyják. Wick egykori társa, egy titokzatos nemzetközi bérgyilkos szervezet irányítását akarja megkaparintani magának, így egy régi szívesség viszonzásaként rákényszeríti barátját, hogy ismét csatasorba álljon. Wicket kötelezi az eskü, így vonakodva, de Rómába utazik, ahol a világ legveszélyesebb gyilkosaival kell szembenéznie. És a legenda egy még durvább, még brutálisabb háborúban találja magát. Reeves újra egykori dublőrével, a kaszkadőrből rendezővé avanzsált Chad Stahelskivel dolgozott együtt, és az eredmény megint hihetetlen látványos lett – ha nem is hozta az első rész újdonságértékét.

Vasárnap: Deadpool 2 (2018)

Ott tartottunk, hogy az eltorzult képű, de gyakorlatilag elpusztíthatatlanná tett egykori zsoldos, Wade Wilson, avagy Deadpool (Ryan Reynolds, ki más?) ugyan nem talált gyógymódot állapotára, de újra rátalált kedvesére, aki elfogadja őt így is. De meddig tarthat a boldogság, mi az ára annak, hogy a szuperhős újra akcióba lendüljön? Hát nem áruljuk el, csak azt, megjelenik a színen egy időutazó mutáns a jövőből, Kábel, aki egy duci kisfiút akar megölni. És aki ismeri a képregényeket, az tudja, a mocskos szájú, gyakran mindenféle morális megfontolást a vécén leöblítő Deadpool gyengéi a gyerekek és a kisállatok, így nem hagyhatja, hogy az irdatlan erejű, fémkarral és vörös lézerszemmel felfegyverzett gyilkológép bevégezze a küldetését – ám ehhez kell egy szupercsapat, az X-Force. Vagy mégsem kell, és Kábel nem is olyan rossz arc?