Folytatódik a Sírhant művek

Habár hivatalosan még nem jelentették be, a fejlesztés korai fázisában jár az HBO-nál minden idők egyik legjobb sorozata.

A hírt a Variety robbantotta, ahol több forrásra hivatkozva írták meg az értesülést – azt azonban egyelőre hivatalosan sem az HBO, sem a Sírhant művek alkotója, Alan Ball nem erősítette meg. A világ talán legmegbízhatóbb szaklapjánál azonban nem szoktak a levegőbe beszélni, és mivel amúgy is a folytatások és rebootok korát éljük, nagyjából készpénznek vehetjük a dolgot.

Magán a tényen kívül azonban nem sok mindent tudni, így azt sem, hogy ki lesz a forgatókönyvíró, és hogy kik térnek vissza az eredeti szereplők közül. Alan Ball ötletgazda, illetve Bob Greenblatt és David Janollari executive producerek állítólag ott lesznek a fedélzeten: ezúttal mindannyian executive producerként vesznek részt a munkálatokban.

Forrás: HBO


A fejlesztés olyan korai fázisban jár, hogy még az sem világos, merre viszik tovább a cselekményt, illetve hogy rebootot vagy szabályos folytatást gyártanak.

Az biztos, hogy nem lesz könnyű kitalálni, merre folyjon tovább az események menete a tévétörténelem egyik legemlékezetesebb fináléjának tartott zárlat után.

A hazánkban is népszerű Sírhant művek 2001 és 2005 között, öt évadon és 63 epizódon keresztül futott. A széria a temetkezési vállalkozást üzemeltető Fisher család és hozzátartozóik sorsát követte Los Angeleben. A sorozat színvonaláról sokat elárul, hogy összesen 53 Emmy-díjra jelölték, amelyek közül kilencet meg is nyert. Az akkortájt az HBO zászlóshajójának számító Sírhant művek befejezését követően az Amerikai szépség forgatókönyvírójaként is ismert Alan Ball olyan műveket alkotott még a csatornának, mint a True Blood – Inni és élni hagyni vagy az Itt és most.


(via Variety)

 

A SZESSÖN legújabb részében kiderül, mennyire van a vérében Lady Szomjasnak a kubai ritmus és a latin lüktetés.